Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Με τη συνταγή στα χέρια (και με το μωρό στην πλάτη)

Ένας απ’ τους λόγους που αγαπώ πολύ το babywearing είναι γιατί μου επιτρέπει να περνάω καλά με τα παιδιά μου (και τα δύο) ακόμα και σε δραστηριότητες όπου δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν και τα δύο.

Προχθές ας πούμε, είπαμε με το Βασίλη να ξαναφτιάξουμε γλυκό. Η Ρέα είναι πολύ μικρή ακόμα για «μαγειρική», αλλά ο Βασίλης το καταδιασκεδάζει. Κανένα πρόβλημα, «η Ρέα θα κοιτάει» συμφωνήσαμε όλοι. Τη φόρεσα στην πλάτη και ξεκινήσαμε!

Βρήκαμε μια πολύ ωραία συνταγή για apple crumble, ειδικά προσαρμοσμένη για «μικρούς μάγειρες» και το καταδιασκεδάσαμε! Αλείψαμε το βούτυρο στο ταψί, κόψαμε τα μηλαράκια (τρώγαμε όλοι μερικά κομματάκια την ώρα της κοπής), βάλαμε ζάχαρη και κανέλα και θαυμάσαμε τις ωραίες μυρωδιές!


Το καλύτερό μας ήταν όταν βάλαμε τα χέρια μας μέσα στο αλεύρι με το βούτυρο για να φτιάξουμε το crumble (τρίμμα, με γεύση και υφή μπισκότου, γιάμ!). Ο Βασίλης ξετρελάθηκε με τη διαδικασία (σε βαθμό που το τρίμμα έπαψε να είναι «ψιχουλάκια» και άρχισε να γίνεται και πάλι σκόνη)! (Εγώ πάλι χάρηκα ιδιαίτερα που δεν ήταν και η Ρέα μέσα στ' αλεύρια, τι καλά που ήταν ευχαριστημένη ως "παρατηρητής"!)

Κάναμε και μικρή παραλλαγή στη συνταγή: βάλαμε μέσα λίγες σταφίδες (φούσκωσαν και μαλάκωσαν πολύ όμορφα, αλλά προσοχή, πρέπει να μπουν μαζί με τα μήλα και να καλυφθούν απ’ το crumble αλλιώς θα καούν!) και από πάνω πασπαλίσαμε και λίγο καρύδι (άλλη φορά θα το βάζουμε κι αυτό μέσα). Φουρνίσαμε και περιμέναμε!

Μέχρι να πλυθούμε και να μαζέψουμε την κουζίνα, το υπέροχο γλυκό μας ήταν έτοιμο! Το σερβίραμε με παγωτό και το ευχαριστηθήκαμε πολύ! Η Ρέα κοιμήθηκε στην πλάτη μου μέχρι να τελειώσουμε, αλλά την επόμενη μέρα η εύκολη μηλόπιτά μας ήταν τέλεια και για πρωινό!

Για κάποιο λόγο βρίσκω αυτή τη συνταγή ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικη (κι ας είναι "φθινοπωρινή")! Θα τη βρείτε εδώ: http://www.parents.gr/food/a314

Δεν υπάρχουν σχόλια: