Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Με το μωρό στο κρύο (καιρός για δύο!)

Προχθές περνούσα από ένα απ’ αυτά τα κινέζικα μαγαζιά που πουλάνε ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές. Και πήρα ένα μπουφάν με 15 ευρώ. Το έφερα σπίτι και κάθησα στον καναπέ με το μπουφάν και το ψαλίδι και τα κοίταζα. Ο Δημήτρης με κοίταξε λίγο τρομαγμένος: «Τι πας να κάνεις πάλι;» Άσε με του λέω, σκέφτομαι.

Το κοίταξα λοιπόν από πίσω, πήρα βαθιά ανάσα και το έκοψα στο χέρι, «με το μάτι» (χωρίς να «σημειώσω» και χωρίς να «μετρήσω»). (Ο Δημήτρης το πήρε απόφαση ότι το μπουφάν θα καταστρεφόταν και σταμάτησε να ασχολείται μαζί μου).
Το πήρα και πήγα στη ραπτομηχανή. Πρόσθεσα δυο μικρά κομμάτια μαύρου fleece στα «ανοίγματα» για να δώσω χώρο (τα έκοψα τρίγωνα). Για να «κλείσω» το πάνω μέρος (εκεί που έκοψα το μπουφάν, για να μην ξεφτίζει), έραψα ένα μικρό κομμάτι μαύρο ρέλι (πανεύκολο, ούτε στριφώματα, ούτε τίποτα!).
Το μπουφάν είχε και κουκούλα που έβγαινε με φερμουάρ. Η κουκούλα «σούρωνε» γύρω απ’ το πρόσωπο με κορδόνι. Ξήλωσα αυτό το «σουρωμα» και το έραψα στο «άνοιγμά» μου για τέλεια εφαρμογή!

Και ιδού το τέλειο babywearing μπουφανάκι μου!


Ο Δημήτρης είπε: «Καλό! Δεν το περίμενα!» και η Ρέα το καταευχαριστήθηκε! Όσο για μένα, ήταν το πιο εύκολο project που έχω «αναλάβει»!
(Οι φωτογραφίες είναι λίγο μαύρα χάλια, αλλά περιμένω τα χιόνια για να βγάλω καλύτερες!)
Αχ, πότε θα πιάσουν τα βαριά κρύα;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

katapliktiko! exeis polu talento!! na to vgaleis maziki paragwgi (eipame perimene me se 5 kai erxomai ;-P)

Psipsinel είπε...

katapliktiki idea!!

saxpa είπε...

Να σου στείλω τα μπουφάν μου όλα μαζί ή ένα ένα για να προλαβαίνεις???

sstamoul είπε...

@saxpa: Να δοκιμάσεις να το φτιάξεις! Είναι πανεύκολο! (και πολύ βολικό, μ' έχει βγάλει ασπροπρόσωπη αρκετές φορές ήδη αυτό το χειμώνα!)

saxpa είπε...

Φυσικά και είναι πανεύκολο !..η διαδικασία έχει ως εξής :τα κάνεις πακέτο τα πηγαίνεις στο κοντινότερο ταχυδρομείο τα στέλνεις με παραλήπτη στο όνομα Στέλλα η Χρυσοχερούσα και τσουπ έφτασαν..μετά απο λίγες ημέρες περιμένεις πάλι πίσω το πακέτο τελείως διαφορετικό απο πριν....

cghera είπε...

Τό χεις με τη ραπτική πάντως...:)