Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Με άλλους γονείς σαν κι εσένα!

Όπως ξέρετε, κάθε μήνα (σχεδόν ανελλιπώς από τον Ιανουάριο του 2007) πραγματοποιούνται δωρεάν συναντήσεις με θέμα το babywearing. Αρκετοί αναρωτιούνται "τι είναι αυτές οι συναντήσεις; Θα μάθω να χρησιμοποιώ το sling μου εκεί; Θα με βάλουν να αγοράσω μάρσιπο; Είναι ένα μέρος όπου μαζεύονται διάφοροι οικολόγοι;"

Ας δούμε κάποιες απ’ τις πιο συχνές ερωτήσεις:
1. Τι γίνεται στις συναντήσεις;
Συχνά οι συναντήσεις έχουν κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Κατά καιρούς έχουμε συζητήσει σχετικά με θέματα ασφάλειας, επιλογής κατάλληλου μάρσιπου, τεχνικών για ευκολότερο babywearing κλπ. Σχεδόν σε κάθε συνάντηση όμως παρουσιάζουμε τους βασικούς τύπους μάρσιπων αγκαλιάς και συζητάμε τα υπέρ και τα κατά του κάθε τύπου. Οι γονείς δοκιμάζουν μάρσιπους διαφόρων τύπων και κατασκευαστών από τη συλλογή του babywearing group ή φοράνε τα μωράκια τους με τους δικούς τους μάρσιπους (όποιας μάρκας κι αν είναι). Ανάλογα με το χώρο που φιλοξενεί τη συνάντηση, μεγαλύτερα παιδάκια παίζουν με τα παιχνίδια, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

2. Τι μπορώ να μάθω;
Μπορείς να βρεις βοήθεια για να χρησιμοποιείς σωστά το μάρσιπο που ήδη έχεις, να μάθεις νέες θέσεις και νέους τρόπους να φοράς το μωρό σου με το δικό σου μάρσιπο, να λύσεις απορίες (π.χ. για το θηλασμό σε μάρσιπο, για τις θέσεις στην πλάτη, κλπ.) και να δοκιμάσεις ένα μάρσιπο που σ’ ενδιαφέρει. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις άλλους γονείς σαν κι εσένα, να ανταλλάξετε απόψεις, να μάθεις πώς εκείνοι επιλέγουν να φοράνε το μωρό τους.

3. Είναι για μένα; Θα είστε όλοι χίπηδες και οικολόγοι; Είναι μόνο για μαμάδες;
Είναι σίγουρα και για σένα. Έρχονται και κάποιοι χίπηδες, έρχονται οικολόγοι, έρχονται συντηρητικοί, σοφιστικέ, μοδάτοι και mainstream. Έρχονται πολλοί μπαμπάδες αλλά και συχνά γιαγιάδες (μια φορά ήρθε και μια νταντά με το μωράκι που κρατούσε τα πρωινά.). Έρχονται γονείς αλλά και μέλλοντες γονείς. Όλοι έχουν πολλά να κερδίσουν μαθαίνοντας για το babywearing. Το ίδιο ισχύει και για τις πεποιθήσεις μας: ανεξάρτητα απ’ το γονεϊκό στυλ του καθενός, απ’ το αν είναι υπέρ ή κατά του θηλασμού, του φυσικού τοκετού, ή του attachment parenting, η συνάντηση αφορά όσους ψάχνουν έναν εύκολο και άνετο τρόπο να έχουν το μωρό τους αγκαλιά.

4. Θα με βάλετε να αγοράσω κάτι;
Στις συναντήσεις ΔΕΝ πραγματοποιούνται πωλήσεις. Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν μάρσιποι προς πώληση (ακόμα κι αν ήθελες να αγοράσεις κάτι, δεν μπορείς). Δεν υπάρχουν διαφημιστικά φυλλάδια καμιάς μάρκας, δεν προωθείται κανένας τύπος μάρσιπου, δεν υποστηρίζεται κανένας κατασκευαστής. Δεν είναι ανάγκη να δηλώσεις συμμετοχή από πριν, δεν θα συμπληρώσεις πουθενά τα στοιχεία σου, δεν χρειάζεται να μείνεις ως το τέλος αν δε θέλεις. Η συνάντηση οργανώνεται και συντονίζεται εθελοντικά με μοναδικό στόχο την υποστήριξη του babywearing και όσων θέλουν να το γνωρίσουν.

Πάρτε το μωρό σας, πάρτε το sling σας (αν έχετε), πάρτε την καλή σας διάθεση και ελάτε στην επόμενη συνάντηση. Θα χαρούμε να σας δούμε!
Μην ξεχάσετε να δείτε φωτογραφίες και θέματα συζήτησης από προηγούμενες συναντήσεις babywearing.


υ.γ. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε χώρους που μπορούν να δεχτούν μωρά και παιδιά με ασφάλεια. Ευχαριστούμε το μη κερδοσκοπικό σύλλογο γονέων Friends’ Corner, το HOPE Centro Rosas, την Ευτοκία, την Ένωση Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος "η Ροδιά", αλλά και τις μαμάδες που στο παρελθόν έχουν φιλοξενήσει τις συναντήσεις babywearing (και όσες προσφέρθηκαν να το κάνουν).

5 σχόλια:

mamma είπε...

Tην περίμενα πως και πως αυτή τη συνάντηση αλλά πέφτει ίδια μέρα και ώρα με το μνημόσυνο του μπαμπά μου.

Καλά να περάσετε :)

Ανώνυμος είπε...

Αχ, τι καλά, βλέποντάς το και από μακρυά μου πάει το babywearing :)
I'll keep "walking"
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου φίλη, έχω μια πρόταση-πρόσκληση για σένα εδώ
http://newagemama.com/2011/05/12/

Φωτεινή είπε...

Σε κάποια συνάντηση θα καταφέρω κάποια στιγμή να έρθω!Πάνε σχεδόν 4 χρόνια από την τελευταία φορά στην πρωτεύουσα.Θα το συνδυάσω έτσι ώστε να έρθουμε Αθήνα όταν θα πέφτει και η συνάντηση!Και θα έρθουμε στη συνάντηση και με τα 2 κορίτσια!Καλά να περνάτε!

natalia_mom είπε...

να παρει, εφημερευω...σνιφ....