Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Με βίντεο, για να βολευτείς το sling σου ευκολότερα!

Με επισκέπτονται συχνά γονείς με νεογέννητα μωράκια που έχουν απορίες για το πώς να χρησιμοποιήσουν σωστά το sling τους. Κάποιοι το «βρίσκουν» αμέσως, άλλοι όμως δυσκολεύονται με τις τυπωμένες οδηγίες. Όταν το βλέπουμε από κοντά είναι πανεύκολο, αλλά το να ακολουθήσουμε οδηγίες στο χαρτί, μπορεί να μπερδεύει αρκετούς από μας. Η ανάρτηση αυτή απευθύνεται γι’ αυτό το λόγο στους «οπτικούς τύπους»!

Μωράκι σε μάρσιππο αγκαλιάς - sling - στην καθιστή θέση με τα πόδια έξω.Μετά από μια τέτοια επίσκεψη σήμερα, έφτιαξα τα παρακάτω βίντεο, συγκεντρώνοντας μικρά «κόλπα» και συμβουλές, για μια απ’ τις ευκολότερες θέσεις για αρχάριους babywearers και μικρά μωράκια: την «καθιστή» θέση με τα πόδια έξω.

Πρόκειται για μια εξαιρετική θέση, κατάλληλη ακόμα και για νεογέννητα μωράκια, και πολύ καλή για την ανάπτυξή τους.

Να μερικά απ’ τα σημεία που ίσως να μην μπορούν εύκολα να φανούν στις τυπωμένες οδηγίες:

1. Βοηθάει πολύ αν ξεκινάμε με το μωρό ψηλά στον ώμο μας. Ψηλά.



2. Είναι ευκολότερο να πιάσουμε τα ποδαράκια του μωρού απ’ την κάτω πλευρά του sling. Θα δυσκολευτείς περισσότερο προσπαθώντας να τα κατεβάσεις από πάνω.



3. ΠΡΙΝ κατεβάσουμε το μωρό απ’ τον ώμο μας, βεβαιωνόμαστε ότι το sling μας δεν είναι πολύ μεγάλο (το σφίγγουμε όσο χρειάζεται).
4. ΠΡΙΝ κατεβάσουμε το μωρό απ’ τον ώμο μας, βεβαιωνόμαστε ότι οι κρίκοι είναι ψηλά (όχι στο στήθος, σχεδόν στον ώμο).
5. Κατεβάζουμε τον πωπό του μωρού προς την κοιλιά μας (τα γόνατα θα μείνουν ψηλότερα απ’ τον πωπό).



6. Είναι ευκολότερο να βγάλουμε το μωρό ακουμπώντας το και πάλι στον ώμο μας, όχι τραβώντας το μακριά απ’ το σώμα μας.



Σημ.: Τα βίντεο είναι προφανώς πολύ αναλυτικά (και εγώ είμαι μάλλον πολυλογού). Η διαδικασία στην πραγματικότητα δεν παίρνει πάνω από λίγα δευτερόλεπτα. Όσοι χρησιμοποιούν sling, μετά από λίγη εξάσκηση, κάνουν αυτές τις κινήσεις σχεδόν αυτόματα, μηχανικά.
Αναφέρω συχνά αυτό το παράδειγμα: όταν κάποιος μαθαίνει να οδηγεί και του δείχνουν πώς να αλλάζει ταχύτητες, χρειάζεται να αφιερώσει λίγο χρόνο ώστε να μάθει τις διαφορετικές θέσεις του μοχλού σε κάθε ταχύτητα. Μετά από λίγο όμως, η κίνηση γίνεται χωρίς να κοιτάζει το μοχλό, χωρίς ούτε καν να τη σκεφτεί. Το ίδιο θα συμβαίνει και με το sling σου. Σύντομα θα φοράς το μωρό σου χωρίς να χρειάζεται ούτε καν να κοιτάζεις το sling σου, θα το βάζεις να θηλάσει και να ρευτεί και θα το επιστρέφεις στην αρχική του θέση στο sling, με κινήσεις που θα σου βγαίνουν απολύτως φυσικά! Όπως όλα τα καινούρια πράγματα, θέλει απλά λίγη εξάσκηση!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Με νεογέννητο μωράκι σε όρθια θέση σε μάρσιπο sling

2 σχόλια:

xristina είπε...

σήμερα παρέλαβα το ring-sling μου, και είμαι σίγουρη ότι μετά από τις τόσο λεπτομερείς οδηγίες, θα καταφέρω να το χρησιμοποιήσω !! Τελικά η "πολυλογία" είναι χρήσιμη μερικές φορές.Σ' ευχαριστώ πολύ...

Sike είπε...

*envy envy envy*

αν και μετά από αυτά τα βιδεάκια, νομίζω θα τα καταφέρω...... τέλεια, θέλουμε κι άλλα!