Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Με το μωρό στη δουλειά!

Πριν από λίγες μέρες, οι υπέροχες WAHMs (work-at-home-mums) του Μητέρες και Εργασία από το σπίτι, μου έκαναν την τιμή να φιλοξενήσουν τις απόψεις μου σε μια μικρή "συνέντευξη".Με το μωρό μου να κοιμάται, εργάζομαι στον υπολογιστή μου!
Η σκέψη μου πάει σε πολλές μαμάδες που εργάζονται μαζί με τα μωρά τους, είτε το κάνουν στο σπίτι είτε όχι!
Μια πολύ καλή μου φίλη διδάσκει θεάτρο σε παιδιά και επέστρεψε στους μαθητές της όταν το μωρό της ήταν μόλις 4 εβδομάδων! Το φορούσε σε μάρσιπο αγκαλιάς και συνέχισε όλη τη χρονιά μαζί με το μωρό της! Κάποια μαμά που πήρε ένα Αστεράκι sling για το μωρό της μου είπε ότι δουλεύει σε σχολή χορού και ότι παρόλο που δε χορεύει σε αυτή τη φάση, πηγαίνει κανονικά στη σχολή και κάνει "δουλειά γραφείου" φορώντας και θηλάζοντας το μωρό της.
Παρόμοιες εμπειρίες μου είπαν μαμάδες που εργάζονται ως φωτογράφοι, φαρμακοποιοί, καθηγήτριες μουσικής. Και σε μια πρόσφατη συζήτηση έμαθα με χαρά την πρόθεση μιας μαμάς να παρακολουθήσει μαζί με το μωρό της μάθημα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο!

Με το νεογέννητο μωρό μου!
Με το μωρό στη δουλειά, σε sling είναι ευκολότερο!Το να εργάζεσαι μαζί με το μωρό δεν είναι εύκολο πράγμα και δεν μπορεί να είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλες φορές είναι από επιλογή και άλλες φορές είναι επειδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Το σίγουρο πάντως είναι ότι το babywearing το κάνει ευκολότερο!

Μαζί με το μωρό μου σε συνάντηση της ομάδας babywearing, βοηθάμε κι άλλες μαμάδες να φοράνε τα μωρά τους με μάρσιπο!Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Μωρό και εργασία στο σπίτι! Μερικές φορές δε γίνεται αλλιώς!

7 σχόλια:

Sike είπε...

οι φωτό στη ραπτομηχανή άψογες!! :Ρ

biach, είπα;
για να μη ξεχνιόμαστε.

popelix είπε...

Στέλλα, σε ευχαριστούμε και από εδώ για την όμορφη συνέντευξη που μας έδωσες! To babywearing με βοήθησε πολύ με τα παιδιά μου (έχουν μόνο 19 μήνες διαφορά!) και έχω δει στην πράξη πως μπορεί να σου λύσει τα χέρια στις δύσκολες στιγμές. Εύχομαι περισσότερες μητέρες να μάθουν να χρησιμοποιούν μάρσιπους αγκαλιάς και να μπορούν έτσι να "φοράνε" τα μωρά τους ενώ εργάζονται.

mamma είπε...

:)

Φωτογράφος είπε...

Σε ευχαριστούμε που μας δίνεις δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε...

Evita T. είπε...

Na'sai kala vre Stella! Den fadazesai poses fores se exw kalomelethsei otan foraw ton mikro kai trexw apo edw kai apo ekei me ton megalo. Exei epishs tuxei na ton foresw sth plath kai na kanw web conference me to grafeio xwris kaneis na parei xabari.

Mas allaxes thn zwh, mas thn ekanes kaluterh..

Filia polla

Ηλιάννα είπε...

Εγω εχω μαγαζι,δυο μηνες τωρα εξυπηρετω τους πελατες μου με το μωρο στο wrap ή στο ring sling
Ειναι αρκετοι που τους κανει εντυπωση και νομιζω αλλοι τοσοι που "λυπουνται" το καυμενο το μωρακι που το ταλαιπωρω και το εχω κρεμασμενο εκει μεσα....

___ είπε...

Τί ωραία ανάρτηση!!!
Μου θύμησες πόσο θετικοί ήταν οι καθηγητές μου στη σχολή που πήγαινα να δώσω προφορικά με το μωρό στο μάρσιπο.
Κατά κάποιο τρόπο ένα μωρό γαντζωμένο πάνω στη μαμά του, δημιουργεί πολύ τρυφερό κλίμα σε έναν κατά τα άλλα αυστηρό χώρο!