Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Με τις ράντες ... στο ύψος τους!

Τώρα που το (αγαπημένο μου) φθινόπωρο μας έφερε βροχές, μια ερώτηση που καλούμαι όλο και συχνότερα να απαντήσω, έρχεται από γονείς που φορούν το μωρό τους με μάρσιπο mei tai, όταν το βάζουν και το βγάζουν ενώ βρίσκονται έξω απ’ το σπίτι: «Λατρεύω το mei tai μου! Όμως πώς θα το φορέσω χωρίς να ακουμπούν οι ράντες του κάτω στο έδαφος

Υπάρχουν διάφορες λύσεις γι’ αυτό (στις συναντήσεις δείχνω πολύ συχνά πώς μπορεί κανείς να βάλει τις ράντες στις τσέπες του!), αλλά θα σας δείξω εδώ την απλούστερη και γρηγορότερη: Φορέστε το μωρό σας έχοντας ήδη δέσει το mei tai σας! Βγάλτε το μωρό σας χωρίς να λύσετε εντελώς το μάρσιπο!

Δείτε το στο παρακάτω βίντεο (που έφτιαξα όταν η Ηλιάνα μου ήταν μόλις 12 ημερών):


Μπορείτε έτσι να έχετε δέσει το mei tai σας από το σπίτι και να το φοράτε σε όλη τη διάρκεια της βόλτας σας, βγάζοντας και ξαναβάζοντας το μωρό χωρίς ποτέ να χρειαστεί οι ράντες να ακουμπήσουν κάτω! Ιδανικό για βροχερές μέρες, για όταν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο (και θέλετε ν’ αφήσετε το μωρό στο καρεκλάκι του χωρίς να «σκουπίσετε» το γκαράζ!) ή για όταν φοράτε το μπουφάν σας πάνω απ’ το mei tai και δεν θέλετε να το βγάλετε για ν’ αφήσετε το μωρό!

Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

Δείτε σχετικά:
Νεογέννητο μωρό σε μάρσιπο mei tai (τοποθέτηση)

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Σημ.: Ο λόγος που μπορώ να αφήσω τα πόδια του μωρού έξω ακόμα και σε τόσο μικρή ηλικία είναι γιατί οι ράντες στο Αστεράκι mei tai μου είναι ραμμένες με τέτοια γωνία ώστε να μην μπαίνει καθόλου ένταση στην κάτω πλευρά. Είναι έτσι εύκολο να "μαζέψει" ανάμεσα στα ποδαράκια του μωρού με τρόπο που να τα υποστηρίζει όπως χρειάζεται χωρίς να τα πιέζει καθόλου.

1 σχόλιο:

mamma είπε...

Καλά, είσαι μέντιουμ; Δεν πρόλαβε να δημιουργηθεί το πρόβλημα και μου το έλυσες :)))