Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Με το καρότσι στην τσέπη! (και ξανά συγκρίσεις)

Τώρα που τα παιδιά μου περπατάνε εδώ και καιρό, η ανάγκη να τα φοράω έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και σπανιότερα. Όποτε πάμε βόλτα, πάμε πια όλοι με τα πόδια και κρατιόμαστε απ’ το χεράκι! Όμως, υπάρχουν στιγμές (συνήθως στο δρόμο του γυρισμού) που το ένα απ’ τα δυο θα πει κάποια στιγμή «κουράστηκα!» και τότε θα επιστρατευτούν τα ... «μικρά» μέσα! Δεν λέω τα «μεγάλα μέσα», γιατί το δικό μας το «καρότσι», είναι τόσο μικρό που διπλώνει και μπαίνει μέχρι και στην τσέπη μας! Να το!

Το καρότσι του μωρού μου, όταν δεν το χρησιμοποιούμε, το διπλώνουμε και το βάζουμε στην τσέπη! Είναι το ring sling μας! Το βγάζω απ’ την τσέπη μου, το ξεδιπλώνω, το φοράω και ξαπλώνω μέσα το κουρασμένο μου παιδάκι μέχρι να φτάσουμε σπίτι!

Και αν δεν χρειαστεί, παραμένει εκεί, στην τσέπη μου! Ευτυχώς δεν χρειάζεται να λύσουμε το πρόβλημα «ποιος θα σπρώχνει το άδειο καρότσι»!

Άσχετο σχόλιο-κρίση-σύγκριση:
Στην τελευταία μας συνάντηση, συζητούσαμε μεταξύ άλλων τα πλεονεκτήματα της ανοιχτής ουράς σε ένα ring sling. Συμφωνήσαμε όλοι, ότι η κλειστή ουρά είναι αρκετά περιοριστική στη δυνατότητα που σου δίνει να προσαρμόζεις το sling σου ώστε να φέρεις το μωρό στη σωστή θέση. Ωστόσο, κάποιος είπε ότι τα slings με κλειστή ουρά δείχνουν πιο «μαζεμένα». Τα βάζω δίπλα-δίπλα (ένα sling με κλειστή ουρά και «ενίσχυση» και το Αστεράκι Sling που φοράω αυτόν τον καιρό) και το παραπάνω επιχείρημα με κάνει να χαμογελώ! Ποιο απ’ τα δυο σας φαίνεται πιο «μαζεμένο»;
Αριστερά ένα sling με κλειστή ουρά και ενίσχυση-μαξιλαράκι και δεξιά ένα Αστεράκι slingΣημ.: Εδώ μπορείτε να δείτε διάφορες ιδέες (με φωτογραφίες) για το πώς μπορεί κανείς να «κρύψει» την ουρά στο sling του, αν δε θέλει να φαίνεται.

1 σχόλιο:

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Μια παρόμοια επίδειξη έκανα στην κλινική, αφού είχα γεννήσει, στη "συγκάτοικό" μου και μια επισκέπτριά της. Έβγαλα όλο περηφάνια το ring sling από μια τσεπούλα της τσάντας μου, το φόρεσα και έδειξα όλες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα! Κρίμα που δεν είχα και το μωρό εκεί να τις θαμπώσω ακόμα πιο πολύ με το "no hands", χιχιχιχι!

Saigon