Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Με ανοιχτή ουρά - απόλυτη ευελιξία

Το παρακάτω βίντεο δείχνει νομίζω με τον καλύτερο τρόπο το πώς λειτουργεί ένας μάρσιπος sling με ανοιχτή ουρά. Δες το κάνοντας κλικ:


"Ουρά" στα slings λέμε το ύφασμα που περισσεύει απ' τους κρίκους. Υπάρχουν slings στα οποία αυτή η ουρά είναι ραμμένη - κλειστή (σαν κορδόνι). Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που (θεωρητικά) μπορείς να τραβήξεις την ουρά προκειμένου να φέρεις το sling στο μέγεθος που θα σου κάνει, στην ουσία το φοράς σαν pouch (όπου ΔΕΝ έχεις τη δυνατότητα να σφίξεις ή να χαλαρώσεις κάθε σημείο ξεχωριστά).

Στο παραπάνω βίντεο, το sling που χρησιμοποιείται έχει ανοιχτή (ελεύθερα προσαρμόσιμη) ουρά, όπως όλα τα Αστεράκια, και φαίνεται πολύ καθαρά (ελπίζω) πώς ο κάθε γονιός μπορεί να φέρει το μωρό του στη θέση που βολεύει τόσο εκείνον όσο και το μωρό. Μωράκια που έχουν παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ίσως προτιμούν κάποια πιο όρθια θέση, μαμάδες με μεγάλο στήθος ίσως θελήσουν να κατεβάσουν το μωρό αρκετά χαμηλότερα, για νεογέννητα μωρά θέλουμε να τεντώσουμε καλά το ύφασμα πίσω απ' την πλάτη για να μη διπλώνει το σαγόνι τους στο στήθος, κλπ.

Σημειώστε πώς φαίνεται στο βίντεο ότι και το κέντρο της ουράς έχει λειτουργικό ρόλο (συνήθως δίνουμε έμφαση μόνο στις άκρες, αλλά κάθε ξεχωριστό σημείο μπορεί να ρυθμιστεί σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια).

Αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που προτιμούμε το ring sling αντί για το pouch (ειδικά για θηλασμό ή για νεογέννητα) και αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που προτιμούμε ανοιχτή (ελεύθερα προσαρμόσιμη) ουρά αντί για ραμμένη (κλειστή σαν κορδόνι/λουρίδα).

Διαβάστε επίσης τις παρακάτω αναρτήσεις που είναι σχετικές με αυτό το θέμα:
Με το καρότσι στην τσέπη - Συγκρίσεις
Πώς να κρύψεις την ουρά του sling σου
Σημαντικά σημεία για ασφάλεια και την άνεση

3 σχόλια:

Eólica είπε...

χεχεχε υπέροχα τα σχόλια σου στο βίντεο! Και ότι σήμερα έψαχνα να μάθω οδηγίες για σλινγκ μπας και πείσω καμιά φίλη ακόμα να το χρησιμοποιεί τωρα που θα γεννήσει...αν ναι, θα έχεις παραγγελία μου σύντομα!! Φιλιά από Κύπρο!

Mίνα είπε...

η μικρή είναι όλα τα λεφτά!!!άντε καλέ μαμάααα τρώω!!χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Τι τραβαει η καημενη η μικρη ουτε να φαει δεν την αφηνουμε...και ειμαι σιγουρη οτι σκεφτοταν ακριβως ετσι οπως εγραφες στο συννεφακι