Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Με τη φαντασία σας και τα Αστεράκια σας!

Ακούω συχνά από γονείς που χρησιμοποιούν μάρσιπους αγκαλιάς φράσεις όπως: "Είναι σαν τα ρούχα μου!", "Πρώτα κοιτάζω να δω αν πήρα το sling μου και μετά όλα τα υπόλοιπα"! Χαίρομαι πολύ, τα ίδια λέω κι εγώ! Αυτό που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον είναι πως οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα slings μας τόσο πολύ που έχουμε βρει και εναλλακτικές χρήσεις!

Όπως η Ελένη, μαμά του Μάρκου, που χρησιμοποιήσε το ring sling της για να ασφαλίσει το μωρό της, όταν ανακάλυψε ότι το ζωνάκι στο καρότσι του ΙΚΕΑ ήταν χαλασμένο!
Δεν είναι πολύ γλύκας; Τρελαίνομαι που δείχνει ότι το χαίρεται πολύ!

Και η Μαρία, μαμά του Άγγελου, χρησιμοποίησε το mei tai της για να προστατεύσει το μωράκι της από το κρύο, σαν κάλυμμα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου.
Φανταστικό το μωράκι που κοιμάται, τόσο ήρεμο!

Και η Λυδία, μαμά της Ναταλίας, που σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το mei tai της ως εναλλακτικό καθισματάκι στην καρέκλα της ταβερνούλας που είχαν επισκεφθεί!  (Διαβάστε για την βόλτα τους εδώ).
Τι ματάρες είναι αυτές!

Και ίσως θα έχετε ξαναδεί τις φωτογραφίες όπου ένα από τα wraps μας δέθηκε στην κούνια του Βασίλη μου και μας χάρισε τέλειες στιγμές παιχνιδιού για μέρες ως κούνια/αιώρα!
Μπορεί να είναι με το βρακί, είναι όμως ακαταμάχητος, δεν είναι;

Δείτε και το καταπληκτικό βίντεο που έφτιαξαν οι γονείς του Φίλιππου, όπου το mei tai κι ένας πλάτανος έγιναν μια όμορφη κούνια! Απίθανο!


Έχω ακούσει (ή και δοκιμάσει) περιπτώσεις όπου ένα Αστεράκι sling έχει αντικαταστήσει σε ώρα ανάγκης: σελτεδάκι για το άλλαγμα της πάνας, σεντονάκι για σκέπασμα, προστατευτικό για κάλυψη απ' τον ήλιο/βροχή, μαξιλαράκι, κλπ. Εσείς, έχετε άλλες ιδέες;

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

10 σχόλια:

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Τι υπέροχες φατσούλες!!
Οι μανούλες πολύ ευρηματικές!!

Θάλεια είπε...

Εννοείται πως το σλινγκ μας έχει χρησιμοποιηθεί ως τέντα στο καρότσι, σκέπασμα, σελτεδάκι..

Θάλεια είπε...

Εννοείται πως το σλινγκ μας έχει χρησιμοποιηθεί ως τέντα στο καρότσι, σκέπασμα, σελτεδάκι..

Θάλεια είπε...

Εννοείται πως το σλινγκ μας έχει χρησιμοποιηθεί ως τέντα στο καρότσι, σκέπασμα, σελτεδάκι..

Σοφία είπε...

Οι καρεκλες της καφετεριας εγιναν κρεβατι και το mei-tai μας σκεπασμα οταν μας πηρε ο υπνος οντας βολτα για καφε!Εχω και φωτο!!!

Ρεβεκκα είπε...

πΡΕΠΕΙ να ειναι πολυ βολικα ομως δεν ειχα παρει για τα παιδια μου κ μαλλον δεν εκανα καλα..καλη εβδομαδα...

Maria είπε...

Μα στο μυαλό μου ήσουν αυτές τις μέρες?? Έβγαλα πλέον το καρεκλάκι φαγητού του απο το τραπέζι μας - το συγκεκριμένο που δένει πάνω στο τραπέζι και νομίζεις οτι το παιδί είναι στον αέρα προκαλώντας έφραγμα σε παπουδογιαγιάδες οτι το παιδί θα πέσει χαχα - και πλέον κάθεται στην καρέκλα του ΑΛΛΑ πάντα δεμένος με ένα απο τα sling μας πάνω στην καρέκλα! Είναι απίθανη λύση!!

mamalydia είπε...

χαχα Στελλα τι καλα!!!
Λοιπον εμεις εκτος απο καρεκλακι φαγητου που εχεις στην φωτογραφια, τα εχουμε χρησιμοποιησει κλασικα για σελτεδακι, σκεπασμα στο καροτσακι, τεντα στο καροτσι, baby pouch τυλιγμενο δυο φορες γυρω απο τον γιο μου για babywearing για το κουκλί/σκυλακι του (με λιγα λογια παιχνιδι), τεντα στο τζαμι του αυτοκινητου καλοκαιριατικα, μερος για να κατσουμε σε πικ νικ που δεν ειχαμε σχεδιασει, ναρθηκα χεριου με τενοντιτιδα. Αν κατσω να σκεφτω, ουυυυυ θα σκεφτω πολλα ακομη! Που να πας διχως αυτα? Κριση πανικου αν ειμαστε εξω και καταλαβω οτι δεν εχω παρει μαζι μου καποιο απο τα σλινγκς μου!!!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Καλησπέρα και απο εμένα να συμπληρώσω πως τα πρώτα μας μπάνια στην θάλασσα πέρσυ τα κάναμε αγκαλίτσα φορώντας την μικρή μου στο σλίνγκ.

Ρεβεκκα είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΣΚ.ΦΙΛΙΑ.