Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Με παρεό, πασμίνα, ή κασκόλ: φθηνός μάρσιπος αγκαλιάς!

Είναι τόσο πολύτιμη η αγκαλιά για το μωρό μας, που αξίζει τον κόπο να του την προσφέρουμε απλόχερα (με άνεση και ευκολία και για μας), ακόμα κι αν ένας μάρσιπος αγκαλιάς δε "χωράει" στον προϋπολογισμό μας αυτή την εποχή. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε με απλά, καθημερινά πράγματα που έχετε ήδη!

Το παρακάτω βίντεο είναι απόσπασμα από την εμφάνισή μας (ζωντανά) στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης, το Φεβρουάριο του 2008 (στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega, του Mega Channel). Μιλήσαμε γενικά για το babywearing και για τους μάρσιπους αγκαλιάς (όταν ακόμα ο όρος δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα).
Ο στόχος μου όμως δεν ήταν ποτέ η διαφήμιση για τα Αστεράκια μας, αλλά η διάδοση του babywearing. Με μοναδικό σκοπό να δείξω τα οφέλη και την ευκολία που προσφέρει το babywearing στις μαμάδες και στα μωρά, προσπάθησα να "απομυθοποιήσω" το sling και το "σύστημα μάρσιπου με κρίκους-δαχτυλίδια", κάνοντας το ίδιο πράγμα με έναν απλό κόμπο σε μια μακριά εσάρπα.
Δείτε το (το μωρό μου στο βίντεο είναι 3 μηνών):


Παρουσιάσαμε επίσης έναν άλλο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να φορέσετε το μωρό σας, χρησιμοποιώντας ένα απλό, μακρύ κασκόλ:


Δείτε αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες γι' αυτόν το τρόπο εδώ: "Πώς να φορέσετε το μωρό σας στην πλάτη με κασκόλ".

Σημ.: Μη σας παραξενεύει η εντύπωση που προκαλούν αυτά στους παρουσιαστές της εκμπομπής, μην ξεχνάτε ότι δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ κάτι αντίστοιχο στην ελληνική τηλεόραση μέχρι τότε! (Όλοι οι συντελεστές της εκπομπής ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι και φιλικοί μ' εμάς και τα μωρά μας και τους ευχαριστούμε θερμά!)

Στο babywearing.gr μπορείτε να βρείτε γενικότερα οδηγίες για να φτιάξετε μάρσιπους αγκαλιάς με ό,τι έχετε ήδη στο σπίτι καθώς και αναλυτικές οδηγίες για να ράψετε άνετους μάρσιπους αγκαλιάς.
Αν σας αρέσει η ιδέα να φοράτε το μωρό σας και θέλετε να μάθετε και άλλους τέτοιους "οικονομικούς" τρόπους, μπορείτε να παρακολουθήσετε και κάποια από τις επόμενες συναντήσεις της ομάδας μας.

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Διαβάστε αν θέλετε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις του babywearing.gr και των μάρσιπων αγκαλιάς Αστεράκι Slings στην τηλεόραση και στον τύπο.

Προσθήκη 5/7/2010:
Τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010, μας προσκάλεσαν για να δείξουμε πώς φοράμε τα μωρά μας με μάρσιπο αγκαλιάς Αστεράκι sling αλλά και με παρεό ή καλοκαιρινές εσάρπες, στην πρώτη εκπομπή του "elatte" (ελάτε), του πρωινού μαγκαζίνο που κάνει πρεμιέρα εκείνη τη μέρα στον Αντέννα, με τη Ράνια Θρασκιά! Η Στέλλα Σταμουλάκη αλλά και άλλες μαμάδες με τα μωρά τους, ήταν εκεί, σε ζωντανή σύνδεση από κέντρο της παραλίας για μια μικρή σύντομη παρουσίαση! Φορούσαμε τα μωρά μας και δείξαμε πώς μπορείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο, δείτε μια σύντομη περιγραφή και τις πρώτες φωτογραφίες εδώ!

13 σχόλια:

cghera είπε...

Δεν ήξερα οτι είχες γίνει και διάσημη στην τηλεόραση!
Σύντομα και babywearing.tv ! Μπράβο Στέλλα.

popelix είπε...

Έχουν πλάκα οι δημοσιογράφοι ... φοβόντουσαν μη σου πέσει και η Ρέα :-p Μπράβο για την καταπληκτική εμφάνιση!!!

mamma είπε...

Αχ, τι όμορφες εικόνες!!!!

(το χρειαζόμουν)

Φοβερός ο κόμπος που αυξομειώνεται.
Καταπληκτικό και το κασκόλ :)))


Καλημέρα Στέλλα.

sstamoul είπε...

@cghera: Άσε, είμαι φίρμα! χαχα! (έχουμε πολλές ακόμα εμφανίσεις στην τηλεόραση... εν καιρώ θα τα βάλω κι αυτά!)

@popelix: Ναι, είχε πλάκα! Ξέρεις, τώρα είναι πια μια εικόνα που έχουμε συνηθίσει, αλλά τότε, δεν είχε ξαναδεί κανείς ούτε sling ούτε μωρό στην πλάτη!

@mamma: Κι εγώ πιστεύω ότι σ' αυτές τις δύσκολες μέρες χρειαζόμαστε αισιοδοξία και ελπίδα.
(Το κασκόλ είναι το αγαπημένο μου!)

Maria είπε...

Off topic
!!!πόσο ήθελα να το δω! ηξερα οτι ειχες εμφανιστεί στην εκπομπή αλλα νόμιζα οτι δεν είχες το βίντεο! Πάθανε την πλάκα τους, ακόμα γελάω :) Επίσης να πω οτι σήμερα είσαι ποοολύ πιο όμορφη! Στο θέμα μας, είναι πολύ ωραίες η ιδέες σου, πού μπορώ να δω με κασκόλ αλλα φορεμένο το μωρό μπροστά? (οπως έχεις τη Ρέα σε μια φώτο στην Αγγλία)

Φωτεινή είπε...

Είσαι καταπληκτική, το ξέρεις πόσο καταπληκτική είσαι??

Αυτό που λες "Ξέρεις, τώρα είναι πια μια εικόνα που έχουμε συνηθίσει, αλλά τότε, δεν είχε ξαναδεί κανείς ούτε sling ούτε μωρό στην πλάτη!", φαντάζομαι ότι συνειδητοποιείς ΠΟΣΟ ΕΣΥ συνέβαλλες στο να μη φαίνεται πλέον παράξενο όλο αυτό!!!!Αν όχι, να το συνειδητοποιήσεις!Εγώ ανήκω σε αυτούς που αν ΔΕΝ ήσουν εσύ, δεν ξέρω αν θα κατάφερνα να φοράω τη μικρή μου-θυμάσαι φαντάζομαι την ηλεκτρονική γνωριμία μας!

Σου αξίζουν συγχαρητήρια!!!

Η Ρέα είναι μια γλύκα στα βίντεο και τρελλαίνομαι που ο Καμπουράκης φοβόταν να μην πέσει!!!χαχα!

(Άσχετο-σχετικό:Φίλη θα έρθει στο σπίτι μου για να της κάνω μια "πρακτική" εφαρμοφή με την δυο μηνών κόρη της, επειδή με βλέπει να φοράω τη Στέλλα και θέλει και αυτή!!Το πιστεύεις??)

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Στέλλα, θεά μου!!!!
Μου 'λειψες πολύ και χάρηκα που είδα το μουτράκι σου στα βίντεο.
Ανυπομονώ να δοκιμάσω το strap carry, αν αρέσει και στο Αστεράκι θα είναι ένας ακόμα τρόπος να διευκολύνουμε τη ζωή μας!
(Ελπίζω να μη δοκίμασες να φορέσεις έτσι το παιδί με εκείνο το κασκόλ που σου είχα πλέξει με τα δάχτυλα... Το νήμα κόβεται πολύ εύκολα)
Φιλάκια πολλά!

Saigon

Nikol είπε...

Γεια σου Στελλα!Εχω φτιαξει δυο pouch και τα χαιρομαστε τοσο εγω,οσο και η κορουλα μου.Το προβλημα ειναι πως μετα απο λιγη ωρα αρχιζει και με κουραζει στον ωμο,με αποτελεσμα να ποναω κιολας καποιες φορες.Εχω κοιταξει ολη τη σελιδα σου και απ'οτι καταλαβαινω,το φοραω σωστα.Κατι ομως δεν παει καλα...Θελω να σου παραγγειλω και ενα ring sling αλλα φοβαμαι μηπως εχω παλι θεμα...Τι να κανω?Η μικρη μου ειναι 6.5 μηνων και ζυγιζει 9.200.Σ'ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...

sstamoul είπε...

@ Μαρία: Το κασκόλ που χρησιμοποιούσα στην Αγγλία ήταν σχετικά φαρδύ και το φορούσα σαν sling (με τον τρόπο που φαίνεται και εδώ στο πρώτο βίντεο). Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και δεν κατάλαβα!

@ Φωτεινή: Σου στέλνω πολλά φιλιά, είσαι κι εσύ παράδειγμα για μένα!

@ Saigon: Γεια σου ταλαντούχα δημιουργέ! (Το κασκόλ εκείνο το έχω λατρέψει, δεν σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω ως λύση για "έκτακτο babywearing", απλούστατα γιατί το είχα ως "αγαπημένο αξεσουάρ"!)

@ Veroniki:
Γεια σου Βερονίκη!
Είναι πολλά αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω για να μπορώ να σου απαντήσω σωστά. Το Pouch σου είναι από το κατάλληλο ύφασμα; (πρέπει να έχει λίγη ελαστικότητα και μάλιστα κατά μήκος και όχι κατά πλάτος). Είναι στο κατάλληλο μέγεθος; (αν σου είναι μεγάλο δεν θα νιώθεις άνετα!) Σου φτάνει το μωρό στο κατάλληλο ύψος; Είναι αρκετά κοντά στο σώμα σου; (Αν θέλεις στείλε μου φωτογραφίες να σας δω!) Κάποιες από αυτές τις λεπτομέρειες μπορείς να τις «καλύψεις» με ένα ring sling αλλά αν όλα αυτά είναι ήδη σωστά, το ring sling δεν θα σου κάνει μεγάλη διαφορά.
Επίσης, δες το babywearing κάπως σαν να κάνεις γυμναστική: αν ξεκινήσεις με ένα μικρό μωρό που παίρνει βάρος σταδιακά και το φοράς κάθε μέρα, τότε θα φτάσεις να φοράς το μωρό σου μέχρι πάνω από 2 ετών και δεν θα το έχεις καταλάβει! Αν όμως το φορέσεις μια φορά σήμερα και ξανά μετά από ένα μήνα, σκέψου ότι το μωρό σ' ένα μήνα μπορεί να έχει πάρει ένα ολόκληρο κιλό, κι αυτό στο σώμα σου είναι απότομη αλλαγή. Επίσης, αν ξεκινάς με ένα μεγάλο και βαρύ παιδί, είναι καλύτερα να το φοράς για λίγη ώρα τις πρώτες φορές και να αυξάνεις σταδιακά το χρόνο, ώστε να δώσεις την ευκαιρία στο σώμα σου να προσαρμοστεί. Μην ξεχνάς άλλωστε πως πράγματι κάνεις γυμναστική φορώντας το μωρό σου (οι μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική σου στήλη δουλεύουν περισσότερο)!
Τέλος, ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα mei tai, το οποίο αναμφισβήτητα είναι ο πιο άνετος μάρσιπος που υπάρχει! (Θα μπορείς επίσης να φοράς το μωρό σου στην πλάτη, που είναι γενικά μια άνετη θέση!)
Επικοινώνησε αν θέλεις μαζί μου με email για να το συζητήσουμε περισσότερο!

Evita T. είπε...

Super! Τρομερή η άνεσή σου Στέλλα! Συνέχισε να μας εμπνέεις και να μας δίνεις ιδέες.

Πολλά φιλιά!

sonia είπε...

Καλά η Ρέα είναι πολλύυυ ωραία! :-)
Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσατε να μου πείτε ποιο ακριβώς είναι το σχεδιο και ύφασμα του σγκεκριμένου ring sling που υπάρχει στο βίντεο για να ξέρω ποιό να παραγγείλω; Ευχαριστώ πολύ.

http://www.youtube.com/watch?v=LdHhGqSNeGA&feature=player_embedded#!

sstamoul είπε...

@ Ανώνυμος: Το βίντεο είναι απ' το 2008 και το Αστεράκι που εμφανίζεται είναι από παλιότερη συλλογή. Το κοντινότερο διαθέσιμο σ' αυτό αυτή τη στιγμή είναι το 1933 απ' τα υφαντά βαμβακερά.
http://www.babywearing.gr/Shopping/RingSling/Shopping_RingSling.htm