Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κατεβαίνουν οι κρίκοι στο ring sling μου, πειράζει;

Το 2014, σε ένα post στην ομάδα μας στο facebook, έγραψα το παρακάτω σχόλιο:

Μερικές φορές, το πώς ΝΙΩΘΕΙ η μαμά που φοράει το μωρό της, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' το πόσο "σωστή" είναι η τοποθέτηση.
Ελέγχουμε πάντα τα σημεία ασφάλειας (γόνατα ψηλότερα απ' τον πωπό με ύφασμα που υποστηρίζει όλο το πόδι ως το γόνατο, ελεύθερη αναπνοή), αλλά καταλαβαίνουμε ότι όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο θέμα άνεσης

Καμιά φορά οι κρίκοι μπορεί να είναι λίγο χαμηλά, το μωρό μπορεί να είναι λίγο στραβά, αλλά η μαμά νιώθει άνετα και το μωρό νιώθει άνετα και βλέπειςψωνίζουν, κάνουν δουλειές, ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ. Και άλλες φορές η τοποθέτηση είναι τέλεια, αλλά η μαμά αγχώνεται (ανησυχεί ίσως αν το φοράει "σωστά"), το μωρό αντιλαμβάνεται την ανησυχία και έχουμε γκρίνιες και άγχος, είναι κρίμα. 

Μόνο τα σημεία ασφάλειας μας ενδιαφέρουν, τα διορθώνουμε πάντα. Τα υπόλοιπα είναι θέμα προτίμησης, κάθε μαμά το κάνει διαφορετικά, δεν αγχωνόμαστε μ' αυτό, δεν αξίζει ούτε να ασχοληθούμε κάποιες φορές.

Έχω ένα προσωπικό "σύνθημα" τον τελευταίο καιρό που το λέω από μέσα μου, "ουφ, too much babywearing police". Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το σημείο όπου δεν ξέραμε τι είναι sling και προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι το babywearing είναι ασφαλής πρακτική. Νομίζω ότι είμαστε στο στάδιο όπου μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο ότι το babywearing είναι ευχάριστο, είναι εύκολο και δίνει λύσεις καθημερινά. Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι οι πολλές οδηγίες, οι πολλοί κανόνες, αντί για λύση να το κάνουν "πρόβλημα". Ναι, να προβάλλουμε τα βασικά, ναι, να διορθώσουμε αυτό που είναι επικίνδυνο, αλλά μπορούμε να ευχαριστηθούμε απλά όλα τα υπόλοιπα. Έχω δει μερικές αφάνταστα γλυκές φωτογραφίες με μωρά που γέρνουν! Και αυτές οι φωτογραφίες με κάνουν να χαμογελώ! Δεν ψάχνω για "λάθος" και "σωστό", βλέπω μόνο χαρούμενες φατσούλες και αυτό είναι πολύ πολύ ωραίο.
Το παραπάνω ισχύει ακόμα 100%. Έχοντας πει αυτό λοιπόν, στο παρακάτω βιντεάκι εξηγούμε γιατί μπορεί να σ' ενοχλεί αν οι κρίκοι στο ring sling σου κατεβαίνουν χαμηλά. Είναι κυρίως θέμα άνεσης και ευκολίας και πολύ σπάνια θέμα ασφάλειας. Δες το βίντεο:

Σε (πολύ) παλιότερο βίντεο, πώς να διορθώσεις τη θέση των κρίκων στο ring sling σου χωρίς να βγάλεις το μωρό:
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δεν υπάρχουν σχόλια: