Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Με τα παιδιά στο λιομάζωμα!

Πέρυσι το χειμώνα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μάζεμα της ελιάς, στο ορεινό περιβόλι του παππού, στο χωριό.
Δείτε πώς περάσαμε, στο παρακάτω βίντεο:


Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς βγαίνει το λάδι, να ευχαριστηθούν τη φύση, την "εργασία", τις μυρωδιές, τις γεύσεις. Από το στρώσιμο των πανιών και το ράβδισμα για να πέσει ο καρπός, ως το κλάδεμα των δέντρων και το τσουβάλιασμα των ελιών, συμμετείχαν συνέχεια.

Την επόμενη μέρα πήγαμε όλοι μαζί στο ελαιοτριβείο ακολουθώντας τις ελίτσες μας και βλέποντας όλη τη διαδικασία ως τις πρώτες σταγόνες λάδι! Και όταν το τρως μετά στο ψωμί, το φρυγανισμένο στο τζάκι, με αλάτι και ρίγανη, έχει άλλη γεύση όταν ξέρεις ότι έβαλες κι εσύ το χέρι σου!

Για άλλη μια φορά, η Ηλιάνα(17 μηνών τότε) ήταν μαζί μας σε όλα. Δε θα τα καταφέρναμε το ίδιο εύκολα χωρίς Αστεράκι. Το περιβόλι ήταν γεμάτο λάσπες και ο δρόμος για να φτάσουμε δύσκολος. Η μικρή κουράστηκε σύντομα αλλά ήθελε ακόμα να βλέπει και να νιώθει πως είναι μαζί με την οικογένειά της σε όλα. Στο λιοτρίβι χρειάστηκε να τη φορέσουμε για να είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι ασφαλής ανάμεσα στα μηχανήματα αλλά και για να βλέπει καλύτερα τη διαδικασία. Πολύ μας αρέσει το babywearing!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

υ.γ. Αυτή την Κυριακή, 18/11/2012, το Περιβόλι στη Βάρη, οργανώνει ένα πολύ όμορφο event-παιδικό εργαστήρι: "Έτσι μαζεύουμε Ελιές". Μας προσκαλεί: "Μαζί θα παίξουμε, θα μαζέψουμε ελιές, θα τις κάνουμε λάδι, θα τις βάλουμε σε άλμη, θα τις κάνουμε βρώσιμες. Ελάτε!"  Εύχομαι σε όσους πάτε με τα παιδάκια σας, να περάσετε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: