Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εκεί ήταν το σχολειό του... (από 2 ημερών ως 20 μηνών) - Guest Post

Η παρακάτω ανάρτηση, είναι γραμμένη από την Ισμήνη, ως συμμετοχή της στο online event "Η δική σου ιστορία", στα Πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Babywearing 2012. Με μεγάλη μας χαρά δημοσιεύεται στο babywearing blog.

"Έλα Γιωργάκη, Έλα!!!!!" φωνάζει η μαμά στον 20 μηνών γιο της. "Έλα έλα, κάνε χοπ χοπ και ανέβα" και τον φορτώνει στην πλάτη της για τα τελευταία Χριστουγεννιάτικα ψώνια της.
Ο Γιωργάκης έχει χάσει τον μεσημεριανό του ύπνο γιατί η μαμά του τον τρέχει στα μαγαζιά με τον μπαμπά να πάρουν όμορφες μπάλες, υλικά για τα γλυκά που πάλι θα τα φτιάξουν παρεούλα και διάφορα δωράκια.


Ο Γιωργάκης γνώρισε το babywearing σε ηλικία 2 ημερών. Η μαμά κι ο μπαμπάς μένουν στην Αγγλία και δεν έχουν βοήθεια. Ο Γιωργάκης δεν γνώρισε τον πάππου και την γιαγιά μέχρι που πήγε 2 μηνών αλλά και τότε η αγκαλιά της μαμάς ήταν η πιο ασφαλής. Τους βλέπει δυστυχώς μια με δυο φορές τον χρόνο από κοντά.

Έτσι έχωνε το κορμάκι του και τη μουσούδα του μέσα στο σλινγκ και ακλουθούσε τη μαμά παντού.
Σιγά σιγά μεγάλωνε κι άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για όλα αυτά που έκανε η μαμά. Ποτέ όμως δεν άφησε την μαμά μονή της να χτυπήσει κέικ, να ανοίξει φύλλο ή ακόμα και να πάει τουαλέτα. Ο Γιωργάκης αγαπούσε την μαμά κι είχε μεγάλη περιέργεια να βγει γρήγορα έξω στον κόσμο και να κάνει κι αυτός τόσα ενδιαφέροντα πράγματα.
Ο Γιωργάκης όμως ήταν παίδαρος από την ημέρα που γεννήθηκε. Πολύ γρήγορα η μαμά δεν μπορούσε να κάνει δουλειές με τον μικρό μπροστά της και έτσι τον "μετακόμισε" στην πλάτη της. Η χαρά του μικρού Γιωργάκη απερίγραπτη. Έβλεπε, μύριζε, ακουμπούσε τα πάντα. Εκεί ήταν η θέση του. Εκεί ήταν το σχολειό του. Εκεί ήταν η ασφάλεια του, η μεγαλύτερη του αγάπη, η μαμά του.
Η μαμά είναι "σβούρα" όπως την λέει ο μπαμπάς. Δεν σταματήσει να τραπεζώνει κόσμο και να κάνει πάρτυ. Πόσο να αντέξει ένα μωράκι ξύπνιο όμως. Αλλά είχε τόση λαχτάρα να είναι εκεί, με τη μαμά, να βλέπει τον μπαμπά, να ακούει τα γέλια του κόσμου. Κι έτσι γλυκά και απαλά, αγκάλιαζε την μαμά και κούρνιαζε σε έναν γλυκό ύπνο ακούγοντας τα γέλια και τις χαρές.


Ο μικρός Γιωργάκης μεγάλωσε. Από εκείνη τη μέρα που ήταν 20 μηνών αρνήθηκε να ξαναμπεί στο σλινγκ η στο μει ται, έγινε άντρας λέει!!! Η μαμά έπλυνε και σιδέρωσε τους μάρσιπους κι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν το νέο μέλος της οικογένειας που έρχεται το Μάρτη.

Η μαμά άραγε χόρτασε τις αγκαλιές και τα φιλιά του Γιωργάκη;


Ισμήνη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ Ισμήνη για τη συμμετοχή σου! Με το καλό να έρθει το δεύτερο μωράκι σου!

1 σχόλιο:

Φωτεινή είπε...

Όχι, δεν τις χορταίνει η μαμά. Το μωρό μπορεί, αλλά η μαμά όχι.

Με το καλό Ισμήνη να υποδεχτείτε το νέο μέλος και να χαίρεστε το αντράκι σας!!!