Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Με μικρό μωρό στην πλάτη

Όταν το μωρό είναι στην πλάτη, η μαμά είναι εντελώς ελεύθερη μπροστά και μπορεί να κάνει ακόμα και κάποιες απ’ τις δουλειές που κανονικά δεν θα έκανε με το μωρό (π.χ. να κόψει κρεμμύδια, να χρησιμοποιήσει αιχμηρά εργαλεία κλπ.) χωρίς το φόβο ότι το μωρό θα «ενδιαφερθεί» γι’ αυτές τις δουλειές, απλώνοντας χεράκια! Ταυτόχρονα, το μωρό νιώθει, ακούει και μυρίζει τη μαμά του και είναι χαρούμενο και άνετο!

Στο παρελθόν, έκανα μια ανάρτηση σχετικά με την τοποθέτηση μωρού στην πλάτη με mei tai, με έναν τρόπο που εξασφαλίζει ότι κρατάμε το μωρό σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και δεν χρειάζεται σε κανένα σημείο να «ισορροπήσουμε» το μωρό στην πλάτη (γι’ αυτό και ο τρόπος αυτός είναι κατάλληλος και για μωρά μικρά ή ιδιαιτέρως «κινητικά»)! Σ’ εκείνο το βίντεο, έχει προσφερθεί να είναι το «μοντέλο» μου, η κόρη μου Ρέα, που τότε ήταν 22 μηνών.

Μου ζητήσατε να φτιάξω το ίδιο βίντεο με μικρό μωρό. Έτσι, η κόρη μου Ηλιάνα, 3,5 μηνών όταν έφτιαξα το παρακάτω βίντεο, με βοήθησε να σας δείξω τον ίδιο τρόπο ξανά! Να το βίντεο:

Σημειώστε, ότι για να μη χρειαστεί να διακόψω το βίντεο, κάνω όλη τη διαδικασία έχοντας την Ηλιάνα στην αγκαλιά μου ενώ είμαι όρθια. Στην αρχή (δηλαδή όταν τυλίγουμε τις μακριές ράντες γύρω απ’ το μωρό) θα μπορούσε κανείς να είναι καθισμένος, ή να ακουμπήσει το mei tai σε μια καρέκλα ή σε ένα κρεβάτι και να βάλει το μωρό πάνω του.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου είναι ότι τοποθετεί το μωρό ψηλά στην πλάτη. Έτσι το μωρό μπορεί να βλέπει πάνω απ’ τον ώμο εκείνου που του κουβαλάει και είναι πολύ ευχαριστημένο! Είναι επίσης ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κοιμηθεί το μωρό (τα δικά μου, όταν είναι μπροστά, συνήθως θέλουν να θηλάσουν για να κοιμηθούν, ενώ πίσω αποκοιμιούνται μόνα τους σχεδόν αμέσως)!

Δείτε το, δοκιμάστε το και στείλτε μου τη γνώμη σας!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Με μάρσιπο mei tai (μεταμφιεσμένο σε onbu)!
Με μάρσιπο sling στην πλάτη (για μικρά μωρά)!
Με το μωρό στην πλάτη σε μάρσιπο αγκαλιάς τύπου Mei tai

6 σχόλια:

Evita T. είπε...

Tέλειο! Προσωπικά ακόμα προσπαθώ να βολευτώ σε αυτή τη θέση αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε καταφέρει.

Είναι εφικτο να βάλω τόσο ψηλά και τον μικρό μου που κοντέυει να χρονίσει ή θα μαρτυρήσει η πλατούλα μου;

sstamoul είπε...

Μα φυσικά! Όσο ψηλότερα είναι, τόσο πιο άνετο είναι για σένα! Αρκεί να είναι κοντά στο σώμα σου (να μην το αφήσεις να "κρεμάει" μακριά σου). Δοκίμασέ το και θα δεις! (Δες και το βίντεο με τη Ρέα, κοντεύει να κλείσει τα δύο!)

Maria είπε...

Τι γλυκιά η μικρούλα σας! Κάποιες φορές τον έβαλα κ εγώ στη πλάτη όταν ήταν ενός έτους, έβαλα πλυντήριο, άπλωσα, μαγείρεψα και ξετρελάθηκα οταν κοιμήθηκε εκεί... λόγω ανασφάλειας τον έβαζα ενώ ήμουν πάνω στο κρεβάτι. Πάντα φώναζα να μας δει ο πατέρας μου απο δίπλα που είναι ποοολύ fun του babywearing !

Σοφία είπε...

To mei-tai ειναι ο αγαπημενος μου μαρσιπος μακραν (αν και εχω εχω δοκιμασει μονο αυτον και το ring sling).Oμως επειδη το μωρο παραμενει "στη θεση" του ακομη και μετα απο πολυ ωρα (ενω στο sling ο δικος μου τουλαχιστον,απο τοτε που αρχισε να καταλαβαινει τι συμβαινει γυρω του, κουνιοταν συνεχεια) μου επιτρεπει να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Γνωμη δεν μπορω να πω σε σχεση με μικρο μωρο γιατι τον Κωνσταντινο τον εβαλα λιγο μετα τους 6 μηνες...Αλλα επιφυλλασομαι για το τριτο (τοτε θα παρω κι ενα pouch ή ενα wrap για να εχω μια σφαιρικη αποψη).

Ειστε κουκλες, σας το ειπα???

Sike είπε...

ναι ναι, whatever.
τωρα κάνε κι ένα βίντεο με πραγματικό μωρό αντί κούκλα :ζ

sstamoul είπε...

χαχα! Ναι, είναι κούκλα, η ομορφιά μου! (Δυστυχώς, για κούκλα, χ΄ζει ιδιαίτέρως πολύ! :p)