Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Με κρίκους στο σωστό μέγεθος!

Έχω ξαναγράψει σχετικά με την τεράστια σημασία που έχει να χρησιμοποιούμε ειδικούς κρίκους για slings (που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό, ελέγχονται ειδικά γι' αυτό το σκοπό και προορίζονται για χρήση με μωρά). Αν δεν έχετε διαβάσει εκείνη την ανάρτηση, σας παρακαλώ, αφιερώστε ένα λεπτό και διαβάστε την.

Συμπληρωματικά λοιπόν σ' εκείνη την ανάρτηση, θα ήθελα να τονίσω ότι εξίσου μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή του σωστού μεγέθους των κρίκων που θα χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με το βάρος και το πλάτος του υφάσματος που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κρίκοι.Κρίκοι-δαχτυλίδια για μαρσιπο sling
Στην παρακάτω φωτογραφία, το μωβ λινό sling στα αριστερά φτιάχτηκε με μεσαίους κρίκους, το γαλάζιο sling από λεπτό solarveil στο κέντρο φτιάχτηκε με μικρούς κρίκους, ενώ το ριγέ υφαντό στα δεξιά φτιάχτηκε με μεγάλους κρίκους! Για άλλη μια φορά, το μέγεθος μετράει!Σωστό μέγεθος κρίκων όταν φτιάχνουμε ένα sling
Βλέπω μερικές φορές slings που φτιάχνουν κάποιες μαμάδες για να χρησιμοποιήσουν οι ίδιες με το μωρό τους, στα οποία χρησιμοποιείται μεγάλο μέγεθος κρίκων ενώ το ύφασμα είναι λεπτό. Αυτό είναι λάθος και, παρόλο που δεν είναι άμεσα επικίνδυνο, έχει σαν αποτέλεσμα το ύφασμα να χαλαρώνει και η μαμά να χρειάζεται να αναπροσαρμόζει το sling της συχνά. Θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το μεσαίο μέγεθος.
Το solarveil, που προορίζεται για χρήση στο νερό και που είναι λεπτό ύφασμα, φτιάχνεται με τους μικρότερους κρίκους προκειμένου να είναι σταθερό.
Τα διπλά slings θέλουν συνήθως μεγάλους κρίκους για να μπορεί το ύφασμα να περνάει εύκολα και το sling να προσαρμόζεται σωστά. Και όλα αυτά πρέπει να αποφασισθούν με βάση το πώς θα συμπεριφερθεί το ύφασμα και αφού πλυθεί! (Κάποια υφάσματα δείχνουν σκληρά όταν είναι καινούρια, θα έλεγε κανείς πως μόνο με τους μεγάλους κρίκους θα προσαρμόζονται εύκολα, ωστόσο όταν πλυθούν διαπιστώνεται ότι μαλακώνουν πολύ και χρειάζονται κρίκους μεσαίου μεγέθους για να είναι σταθερά).

Όταν το μέγεθος των κρίκων είναι σωστό για το ύφσμα που χρησιμοποιείται, οι κρίκοι «κλειδώνουν» με το βάρος του μωρού, όσο και να τραβήξει κανείς το ύφασμα απ’ την πλευρά του μωρού δεν θα μπορέσει να το χαλαρώσει.


Επιλέξτε σωστά και ευχαριστηθείτε τα slings σας! Καλή συνέχεια! Καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Μυστικά και κόλπα και πώς να μην κατεβαίνουν οι κρίκοι στον ώμο σου
Πώς να μη σου μπλέκεται το ύφασμα στους κρίκους
Σωστός χειρισμός για εύκολη προσαρμογή

1 σχόλιο:

Sike είπε...

μωβ λινό...... *drool*