Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Με νεογέννητο μωρό ξαπλωμένο σε μάρσιπο αγκαλιάς (sling)!

Παρόλο που η όρθια θέση με τα πόδια έξω είναι κατάλληλη (και πολύ καλή!) για νεογέννητα μωράκια, πολλοί νέοι γονείς προτιμούν να δοκιμάζουν την ξαπλωτή θέση. Είναι μια ωραία, πολύ δημοφιλής θέση και πολύ χαρακτηριστική "εικόνα" νεογέννητου μωρού στην αγκαλιά της μαμάς του!



Συχνά όμως προβληματίζει όσους επιχειρούν για πρώτη φορά να τη χρησιμοποιήσουν.

Δείτε γιατί, στο παρακάτω βίντεο που δείχνει το λάθος και το σωστό τρόπο να βάλει κανείς το μωράκι του ξαπλωμένο στο ring sling:

Ξαπλωμένα μωρά σε μάρσιπο αγκαλιάς με κρίκους, slingΣτο επόμενο βίντεο, περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία για πετυχαίνεις πάντα τέλεια τοποθέτηση νεογέννητου μωρού σ' αυτή τη θέση. Τα πιο σημαντικά σημεία είναι δύο:
- μην προσπαθείς να ξαπλώσεις το μωρό προς τους κρίκους, κατέβασέ το σαν να ήθελες να το βλέπεις απέναντί σου, με τα πόδια του κοντά σου και το κεφάλι του μακριά απ' το σώμα σου, στηρίζοντάς το στην εξωτερική πλευρά της "τσέπης" του sling μπροστά σου
- μην βάζεις το μωρό απ' την αρχή στο βάθος του sling και παράλληλα προς τις οριζόντες άκρες της "τσέπης", αλλά σχεδόν κάθετα προς αυτές, σαν να ήθελες να πετύχεις μια ημι-καθιστή θέση.

Είμαι σίγουρη ότι αν έχεις δοκιμάσει αυτή τη θέση και σε δυσκολεύει, θα βρεις πολύ καλή την παρακάτω μέθοδο τοποθέτησης. Το βίντεο ξεκινάει από το σημείο όπου έχεις ήδη φορέσει το sling σου και έχεις φτιάξει μπροστά σου μια ωραία, μεγάλη "τσέπη" για να βάλεις το μωράκι σου.

Τέλος, μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση από γονείς νεογέννητων, έχει να κάνει με το πού πρέπει να "κοιτάζει" το μωρό μέσα στο sling. Αρκετές φορές, το προσωπάκι του είναι στραμμένο προς τη μαμά και ακουμπά στο στήθος της, ενώ οι γονείς θέλουν να το βλέπουν. Δες στο επόμενο βίντεο, πώς θα καταφέρεις να είναι στραμμένο το μωράκι σου προς το σημείο που θέλεις εσύ:

Δοκιμάστε το και στείλτε μου τις εντυπώσεις σας! Θα περιμένω τα σχόλιά σας!

Μαμάδες και μωρά απολαμβάνουν αγκαλιά!Προσθήκη 11/06/10: Δείτε αυτη τη θέση με βίντεο με ένα νεογέννητο μωράκι 45 ημερών!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Σημείωση: Αν έχεις οδηγίες από τον παιδίατρο να φοράς στο μωράκι σου διπλή πάνα για να μένουν τα ποδαράκια του ανοιχτά (συμβουλή που δίνεται συνήθως για τα ισχία του μωρού), τότε να προτιμήσεις την όρθια θέση με τα πόδια έξω που κρατάει τα ποδαράκια του ανοιχτά με τα γόνατα ψηλά, όπως πρέπει, και θα βοηθήσει το μωρό σου πάρα πολύ!

Κάνοντας κλικ πάνω στις φωτογραφίες με νεογέννητα μωράκια σ' αυτή την ανάρτηση, μπορείτε να τις δείτε σε μεγέθυνση. Ευχαριστώ πολύ πολύ τις μανούλες που πόζαραν με τα αστεράκια τους!

2 σχόλια:

Φωτεινή είπε...

Αχ τι μου θύμισες Στελλίτσα!

Πόσες ώρες είχε περάσει σε αυτή τη θέση το μωράκι μου, ως νεογέννητο?Πόσες ώρες ύπνου?Πόσες φορές θηλασμού?Πόσες βόλτες, πόσα χάδια, πόσα φιλιά (για να ταιριάξει και με το προηγούμενο post!)..Πόσες δουλειές έχω κάνει με το μωρό μου ξαπλωμένο έτσι?Συγκινούμαι και μόνο που τα σκέφτομαι!

Και σου ομολογώ ότι ήδη θέλω ένα δεύτερο νεογεννητάκι να το έχω μέσα στη "φωλίτσα" όπως την έλεγα...Και αυτή η σκέψη με κάνει να νιώθω πολύ δυνατή,ότι μπορώ να τα καταφέρω με δυο παιδιά. Στο ring sling στηρίζομαι για το δεύτερο παιδί!

Φιλιά!

Olivia Gavrili είπε...

Εξαιρετική δουλειά, Στέλλα!! Ανυπομονώ να γεννηθεί το μπιζελάκι μου, να το παίρνω μαζί μου παντού!

Ring Slings for the win!!