Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Με το προσωπικό μας στυλ (ή "με την ουρά κρυμμένη")!

Τον πρώτο καιρό που έγινα μαμά, όλα τα όμορφα πράγματα που παλιά φορούσα ως «γυναίκα» πήγαν ... περίπατο. Τα κολιέ μου έγιναν παιχνίδια σε χέρια που διψούσαν για εξερεύνηση, τα φουλάρια μου έγιναν «πανάκια ρεψίματος», και είδα με πόνο κάποια απ’ τα πιο αγαπημένα μου πουκάμισα με λεκέδες από «γουλίτσες», ή από μητρικό γάλα, ενίοτε και τα δύο μαζί... Όλα αυτά που κάποτε φορούσα «για ομορφιά», κρύφτηκαν στη ντουλάπα. Έχοντας πάρει 26 κιλά στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, τα μόνα ρούχα που μου έκαναν στην αρχή ήταν απαράδεκτα!

Με το Βασίλη μου, 2 μηνών Και τότε έβαλα σε χρήση το μεταξωτό μου sling. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ήταν το πολυτιμότερο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μου από άποψη «ομορφιάς»! Αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της «προίκας του μωρού», που ήταν σε ντεσσέν με παπάκια και αρκουδάκια, εκείνο το sling ήταν μοδάτο και υπέροχο! Από σαντούκ μετάξι, με ιμπρεσιονιστικό accent στην ουρά, ήταν εντυπωσιακό αλλά και αριστοκρατικό ταυτόχρονα! Πέρα απ’ το ότι σ’ αυτόν τον κομψό μάρσιπο είχα το λατρεμένο μου βλαστάρι, ένιωθα πως το να φοράω το sling μου με μεταμόρφωνε από στρουμπουλή, νυσταγμένη λεχώνα σε μοντέρνα, τρέντυ μαμά!

Εκείνο το sling αντικατέστησε όλα μου τα αξεσουάρ τους πρώτους μήνες. Το φορούσα ακόμα και με τζην και έβγαινα βόλτα με το νεογέννητο μωρό μου. Το μεταξωτό του ύφασμα τραβούσε το βλέμμα όλων, που δεν πρόσεχαν ούτε τους λεκέδες από γάλα στη μπλούζα μου, ούτε τους μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια μου, ούτε τη χαμένη σιλουέττα μου! Το sling μου με βοήθησε ν’ ανέβει το πεσμένο ηθικό μου, τον καιρό που το χρειαζόμουν πολύ!

Από τη βάφτιση της Ρέας, σε ηλικία 6 μηνώνΌταν ο Βασίλης μεγάλωσε λίγο, τα αγαπημένα μου αξεσουάρ επανεμφανίστηκαν, αλλά κατά κάποιο τρόπο, τα ωραία μου slings έκλεβαν πάντα την παράσταση. (Άλλωστε είναι κοντά ο καιρός που θα πάρουν κι αυτά με τη σειρά τους τη θέση τους στη ντουλάπα...)
Πάντως, εγώ έβλεπα πάντα την ουρά του sling μου σαν μια όμορφη εσάρπα, αεράτη και με στυλ, αναπόσπαστο στοιχείο ομορφιάς του αγαπημένου μου μάρσιπου.

Συναντώ ωστόσο αρκετούς γονείς που αναζητούν τρόπους να την «κρύψουν». Μου λένε «Μου αρέσει η λειτουργικότητα του sling, αλλά προτιμώ την εικόνα του pouch, δεν θέλω να βλέπω την ουρά».

Γίνεται! Αν δε σου αρέσει η ουρά στο sling σου, αλλά τη χρειάζεσαι για τον έλεγχο και την ευελιξία που σου προσφέρει, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να την «εξαφανίσεις» προσωρινά.

Θα μπορούσες ας πούμε να την τυλίξεις γύρω απ’ τους κρίκους, και να την κάνεις να μοιάζει με έναν όμορφο κόμπο, όπως έχει κάνει ο μπαμπάς της Ρέας σ’ αυτή τη φωτογραφία.
Ο μπαμπάς της Ρέας, φοράει την νεογέννητη κόρη του σε ring sling έχοντας τυλίξει την ουρά γύρω απ' τους κρίκους του μάρσιπου
Θα μπορούσες επίσης να την «κρύψεις» κάτω απ’ το μωρό. (Δεν χρειάζεται να τη δέσεις κάπου, το βάρος του μωρού είναι αρκετό για να την κρατήσει εκεί).
Η μαμά αυτής της φωτογραφίας, επιλέγει να κρύβει την ουρά του sling της κάτω απ' το μωρό
Και αν η ουρά του sling σου είναι πολύ μακριά, μπορείς να την κάνεις να φαίνεται πιο κοντή, περνώντας την μια φορά μέσα απ’ τους κρίκους (αφού την έχεις προσαρμόσει). Έτσι, μπορείς να την αφήσεις να κρέμεται μόνο όσο εσύ θέλεις.Περνώντας την ουρά μια φορά μέσα απ' τους κρίκους, μπορείς να την αφήσεις να κρέμεται στο ύψος που εσύ θέλεις
Θα διαπιστώσεις πάντως ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί η ουρά να σου χρειάζεται (π.χ. για να κρύψεις το μωρό απ' τον ήλιο, απ' τον αέρα, ή απ' τα αδιάκριτα βλέμματα, ή για να θηλάσεις διακριτικά κλπ.).
Όπως κι αν το φοράς, μην εκπλαγείς αν εισπράξεις το θαυμασμό των άλλων για το sling σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: