Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Με-ταξύ μας, οι babywearers!

Το babywearing μου έχει προσφέρει πολλά, παραπάνω από την άνεση να κουβαλάω το μωρό μου, παραπάνω από την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι όλα μπορώ να τα καταφέρω. Το babywearing μου έχει χαρίσει σπουδαίες φιλίες! Ξεκίνησαν απ’ το ότι μοιραζόμαστε αυτήν την κοινή εμπειρία, είμαστε γονείς που φοράμε το μωρό μας. Και έφτασαν να μας κάνουν να μοιραζόμαστε πολλά περισσότερα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πόσο χαίρομαι γι’ αυτό, δεν έχω λόγια!

Νιώθω πάντως πως όλοι εμείς οι babywearers, είτε γνωριζόμαστε είτε όχι, μοιραζόμαστε γενικότερα ένα «μυστικό δεσμό». Βλεπόμαστε στο δρόμο και αναγνωρίζουμε μάρσιπους, θέσεις, καταστάσεις. Με βλέπεις να σκεπάζω με την ουρά του sling το μωρό μου που θηλάζει και χαμογελάς. Σε βλέπω που διορθώνεις τις ράντες στο mei tai σου και χαμογελάω. Και τώρα τελευταία, βλεπόμαστε όλο και συχνότερα, στην καθημερινότητά μας, στη βόλτα στην παιδική χαρά, στα ψώνια στο πολυκατάστημα, σε ομιλίες για το θηλασμό, στην τράπεζα, στο σούπερμάρκετ.

Και νιώθω πως γινόμαστε «ομάδα». Οι δικές σου απορίες βοηθούν και κάποιον άλλο που έχει το ίδιο πρόβλημα, η φαντασία κάποιου άλλου σου δίνει ιδέες για τον καινούριο σου μάρσιπο, ανταλλάσσουμε συμβουλές και κόλπα, μοιραζόμαστε μυστικά. Και την επόμενη φορά που θα δεις μια μαμά ή έναν μπαμπά να φοράει το μωρό του, πες του «καλή συνέχεια, καλό babywearing»!

Και αν συναντηθείτε μέσα σ’ αυτήν την εβδομάδα, μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε μαζί! Στείλτε τις φωτογραφίες σας στο [email protected] ή ανεβάστε τις στο online photo event Συνάντησε έναν Babywearer. Όλες οι φωτογραφίες θα συμμετέχουν σε κλήρωση και μια απ’ όλες θα κερδίσει δωροεπιταγές για όλους τους εικονιζόμενους, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Babywearing 2011!

Ας γιορτάσουμε μαζί!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δες επίσης:
Εμπειρίες από μαμάδες και μπαμπάδες που φορούν Αστεράκια
Με το πρόγραμμα μιας μεγάλης γιορτής



1 σχόλιο:

mamalydia είπε...

Οντως ποσο ομορφα νιωθω οταν βλεπω αλλη μαμα με sling στον δρομο, ή να φορα το μωρό της... Σαν να ξερω κι αλλα ποσα ακομη για τον τρόπο που σκεφτεται. Σαν να εχουμε ζησει τοσα κοινα πραγματα :-)

Πολυ ωραιο post!