Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Με νεογέννητο μωρό... πού να πας;

Αυτή τη «δυσκολία» («μα πού να έρθω με το μωρό»;) την ακούω πολύ συχνά τώρα τελευταία, καθώς έχω πολλές φίλες που γέννησαν πριν από λίγο καιρό (το πρώτο ή το δεύτερο μωράκι τους). Κάποιες σταμάτησαν να βγαίνουν, σταμάτησαν να πηγαίνουν βόλτα το μεγάλο παιδί, σταμάτησαν να συμμετέχουν σε «γιορτές» και ... κλείστηκαν στο σπίτι με το μωρό για μήνες. Και αν αυτό γίνεται γιατί χρειάζονται το χρόνο να είναι μόνες τους, το καταλαβαίνω. Αν γίνεται γιατί νιώθουν ότι «τις περιορίζει» το μωρό, στενοχωριέμαι. Ειδικά όταν μου λένε ότι έχουν την ανάγκη να «πάρουν λίγο αέρα» και αναζητούν τρόπους για να το καταφέρουν με το μωρό, κάνουν την καρδιά μου να σφίγγεται. (Γι’ αυτό όποτε κάνω δώρο σε μανούλα που μόλις γέννησε είναι πάντα slings).

Προσωπικά, με το νεογέννητο μωρό μου, απέφευγα τους κλειστούς χώρους, αλλά πήγαινα βόλτα (π.χ. για περπάτημα) από τις πρώτες μέρες. Μου χρειαζόταν άλλωστε κι εμένα και βοήθησε πολύ την ψυχολογία μου και τη διάθεσή μου! Δεν ήθελα να νιώθω «φυλακισμένη», ή άρρωστη, ήταν σημαντικό για μένα να νιώσω ότι κάνω ευχάριστα πράγματα με το μωρό μου και απολαμβάνω την καινούρια μου «αγάπη» στα πάντα, στις καθημερινές δουλειές, στις βόλτες, στις χαρές!

Δεν έλειψα από πουθενά, και δεν έχασα καμία στιγμή, πήγα με νεογέννητο μωρό (ή και με δύο μωρά) σε πικ νικ, σε βάφτιση, σε πάρκα, σε οικογενειακές «μαζώξεις», χόρεψα, περπάτησα, ευχαριστήθηκα!

Με τη Ρέα νεογέννητη, πάμε ν’ αλλάξουμε δωράκια που της έφεραν. Βόλτα με νεογέννητο μωρό στα μαγαζιά
Η μαμά φορούσε για πολύ καιρό ρούχα εγκυμοσύνης και χρειάζεται ν’ αγοράσει μερικά καινούρια παντελόνια που να της κάνουν! Οι φωτογραφίες είναι από το δοκιμαστήριο και από το ταμείο του καταστήματος! Η Ρέα κοιμόταν συνέχεια!
Ψώνια για τη μαμά με το μωρό μαζί!
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση της Ρέας, πήγαμε όλοι οικογενειακώς στο «χωριό του Αη-Βασίλη». Ήταν υπέροχα και ο Βασίλης το καταευχαριστήθηκε (όσο κι εγώ)!
Χριστουγεννιάτικη βόλτα με τα μωρά μου
Το μεγάλο μου παιδί θέλει βόλτα (στο ζωολογικό κήπο) κι εγώ δεν θέλω να νιώθει ότι τη χάνει και «φταίει το μωρό» γι’ αυτό!
Το μεγαλύτερο παιδί μου δε χάνει τη βόλτα του επειδή έχει καινούριο αδελφάκι!
Με το Βασίλη μου 3 μηνών, απογευματάκι στη θάλασσα.
Με το μικρό μου μωράκι στη θάλασσα!
Με τη Ρέα 3 ημερών, στο ΚΕΠ της γειτονιάς, κάνουμε εξουσιοδότηση στο μπαμπά της για την ονοματοδοσία της στο ληξιαρχείο.
Στο ΚΕΠ με μωρό 3 ημερών για ονοματοδοσία.
Φορώντας το μωρό μου σε μάρσιπο αγκαλιάς, μπορούσα να απολαύσω πολλές από τις δραστηριότητες που μ’ ευχαριστούν: να κάνω (άθλιες) προσπάθειες για πέταγμα χαρταετού, να πάω σε μπάρμπεκιου φίλων στο μπαλκόνι, να πάω για ψώνια στο IKEA.
Με το μωρό σε μάρσιπο αγκαλιάς πας παντού και ευχαριστιέσαι τα πάντα!
Είμαι τόσο χαρούμενη που γνώρισα το babywearing, μου έχει προσφέρει πολλές υπέροχες στιγμές μαζί με τα παιδάκια μου και δεν θα μπορούσα να το φανταστώ αλλιώς!


Σας εύχομαι να σας ζήσουν τα μωράκια σας και να το ευχαριστιέστε!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

15 σχόλια:

mamma είπε...

Εντάξει, ζηλεύω, ζηλεύω, ζηλεύω!

Είσαι μια κούκλα και τα μωρά σου επίσης. Να τα χαίρεσαι και με το καλό και το τρίτο :))))

Florendia είπε...

Αυτές οι φωτογραφίες σας στη θάλασσα είναι καταπληκτικές.

Olivia Gavrili είπε...

Γέννησα πριν 42 μέρες και ήδη από την 14η παίρνουμε την Αθηνά παντού μαζί μας!
Εκτός από το καρότσι που μας βολεύει για μεγαλύτερες βόλτες, φυσικά έχουμε καταβολευτεί τα ring slings μας!

Να, προχθές για παράδειγμα πήγαμε με το ring sling να πάρουμε την ευχή σαραντισμού! Την παίρνω παντού μαζί μου, σε τράπεζες, μαγαζιά, στο φούρνο! :)) Kαι από ότι έχω καταλάβει, τρελαίνεται και η ίδια να νιώθει τόσο κοντά μου μέσα στο σλινγκάκι της!

Με το καλό και το τρίτο μωράκι!!! Είσαι παράδειγμα προς μίμηση!

αριάδνη είπε...

Σοφία τι φοβερές φωτογραφίες!!!!
Είσαι καταπληκτική!!

Κι εγώ το δεύτερο παιδάκι μου, ούτε που το σκέφτηκα, babywearing και ξερό ψωμί για να γίνεται η ζωή όλων μας πιο εύκολη!!!

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Όποια μαμά κι αν βίωσε τις χαρές του babywearing, σίγουρα διαβάζοντας αυτό το post θα αναρωτήθηκε "Μα καλά, η Στέλλα το έγραψε ή εγώ;"
Δεν καταλαβαίνω με τίποτα τους γονείς που μένουν μακριά από δραστηριότητες λέγοντας "πού να πας με το καρότσι", "έχει σκαλιά", "δε χωράει", "ποιος το κουβαλάει τώρα" και τέτοια. Κι εμείς από τη μέρα που σαράντισε (με το ring sling στην αρχή, μετά και mei tai και wrap) ήμασταν συνεχώς στις βόλτες, στο σούπερ μάρκετ, για μπύρες, για καφέ, σε συναυλίες, στο Jumbo, στο ΙΚΕΑ, για πληρωμές λογαριασμών και δημόσιες υπηρεσίες, σε πανηγύρια... Όπως η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια, και η έγκυος είναι καλό να συνεχίσει να συμμετέχει σε δραστηριότητες (ταξίδια, θέατρο, επισκέψεις, ταβέρνες) αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι που το απαγορεύουν, έτσι και ο ερχομός ενός μωρού δεν ακυρώνει ξαφνικά τη ροή της ζωής του ζευγαριού! Απλώς την ομορφαίνει!
Μπράβο και πάλι Στέλλα, τα λες υπέροχα!!!

Saigon

mamastodromo είπε...

To καλύτερο για μένα είναι το πάρκο: πού να πάς μ' ένα παιδί που θέλει να τρέξει κι ένα παιδί που δε μπουσουλάει ακόμα και βάζει στο στόμα ό,τι βρει μπροστά του; Τι κάνεις; Το αφήνεις στο καρότσι ασφαλές αλλά να βαριέται; Όχι - βάζεις το μωρό στο μάρσιπο και κυνηγάς το μεγάλο, κάνεις τσουλήθρα, τραμπάλα και περνούν καλά και τα δυο παιδιά.

mamastodromo είπε...

Τώρα που δε μπορώ να σηκώνω και τους δυο μαζί αναγκάζομαι και χρησιμοποιώ το καρότσ. Κόλαση. Τα έχω βρει σκούρα με τα πεζοδρόμια κι έχω αρχίσει ένα μπλογκ σχετικά.
Έχω την άδειά σου να αναδημοσιεύσω την ανάρτησή σου;
Μπορείς να με βρεις στο [email protected] ή στο facebook. Δε θα κάνω τίποτα αν δε μου δώσεις το ΟΚ.

fel4u είπε...

Στελλιτσα βλεπω ολες αυτες τις φωτο με τα παιδακια σου και πραγματικα ζηλευω που δεν σε ειχα γνωρισει πιο νωρις οταν τα παιδακια μου ηταν μωρα.
Τωρα ειναι αργα για τριτο....χεχεχε

fel4u είπε...

Στελλα τι βλεπω? περιμενεις 3ο?
ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!! Με το καλο γλυκια μου♥

Maria είπε...

Αχ τί καφεδάκια έχουμε πιει με το μωρό στο sling, έξω στον ήλιο... και όταν πείναγε το θήλαζα χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς, χωρίς να χρειάζεται να πάω στο αυτοκίνητο και να ξαναγυρίσω...γέλαγα οταν με ρωτούσαν "το μωρό δεν θα φάει?" και εγώ τους απαντούσα " μόλις έφαγε και ξανακοιμήθηκε :)" και με κοιτούσαν έκπληκτοι.
Και σε γάμο πήγαμε, και στο ΙΚΑ, και επισκέψεις...
είμαι κ εγώ πολύ χαρούμενη που γνώρισα το babywearing και το οφείλω σε σένα Στελλίτσα, να είσαι καλά!

manetarius είπε...

Καταπληκτικό!!!!

Εμένα ο δικός μου είναι μάλλον μεγάλος για τον μάρσιπο.. αλλά ίσως να μην κάνω και κάτι καλά!
Εκτός αυτού, είναι και λίγο νευρικός και δεν μπορεί να κάθεται αγκαλιά πολύ ώρα...

φιλιά! :)

sstamoul είπε...

@ mamma: Σε λίγο καιρό θα είσαι κι εσύ στην ίδια (και σε καλύτερη) φάση! Με το καλό!

@ Maddie: Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια στη "δημιουργική" σου διάθεση!

@Olivia Gavrili: Σας είδα στη φωτογραφία με το sling, το πας πάρα πολύ καλά, συγχαρητήρια! Να τη χαίρεσαι τη μικρή σου!

@αριάδνη: Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, στα δεύτερα παιδιά, δεν είναι πια απλώς πρακτικό, είναι απόλυτη ανάγκη!

@Saigon: Το ξέρετε ότι σας καμαρώνω συνέχεια! Πολλά φιλιά!

@mama sto dromo: Μου άρεσε πολύ το blog σου και χαίρομαι που στους μάρσιπους αγκαλιάς βρήκες ένα σύμμαχο στη "μάχη με τα πεζοδρόμια"! Καλή συνέχεια!

@fel4u: Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ, ταλαντούχα μου!

@maria: Κι εσάς σας καμαρώνω, σ' ευχαριστώ πολύ, τα μηνύματά σου μου δίνουν πάντα μεγάλη χαρά!

@manetarius: Μεγάλος ο Σούλης-Τρότσκυ; Θα έχεις δει φαντάζομαι φωτογραφίες με πραγματικά μεγάλα παιδιά που χωράνε (και βολεύονται) μια χαρά σε μάρσιπο αγκαλιάς! Αν θες βοήθεια, ξέρεις πού να τη βρεις, ναι; Πολλά φιλιά!

Μαμά Μαρία είπε...

Στέλλα μάλλον τώρα ετοιμάζεις το τριτο μας sling!!!!!:)Απο το πρώτο κιολας 15μερο είχα τον μπεμπούλη μας επάνω μου συνέχεια!Ημασταν κοιλιτσα κοιλιτσα οταν ειχε πονακια.Σήμερα στο παιδιατρο επινε γαλατακι μεσα στο sling του!Πάντα και παντού μαζί!Τα λατρευω!Έχουμε ενα απο κάθε είδος!Με το καλο το 3ο νινακι!Πολυ χαρηκα για τα νεα!

Μαρία-Ζακυνθος

jois είπε...

καλησπερα μανουλες!πηρα το sling μου εδω και 15 μερες και προσπαθω να το "μαθω".βλεπω τις φωτογραφιες και φαινεται τοσο ευκολο!που θα παει ομως θα τη βρω την ακρη!για να βγαινω επιτελους με τη μπεμπουλα μου εξω γιατι με το καροτσι δε λεει!εχω κλειστει μεσα και δεν ειμαι συνηθισμενη!ευχαριστω στελλα.φιλια σε ολες τις μανουλες και καλη δυναμη!

sstamoul είπε...

@ jois: Να χαίρεσαι το μωράκι σου!
Εκτός από το ότι μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου για βοήθεια όποτε θέλεις, αντί για τις φωτογραφίες, ρίξε μια ματιά στα βίντεο εδώ: http://asterakislings.blogspot.com/2009/07/sling.html
και εδώ:
http://asterakislings.blogspot.com/2010/06/sling.html
Καλή συνέχεια!