Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Με τα Αστεράκι Slings στο Facebook!

Τα μωράκια περνούν καλά σε μάρσιππο αγκαλιάς!Ένα απ’ τα πράγματα που ευχαριστιέμαι πολύ από τότε που ασχολούμαι με το babywearing είναι που βλέπω γύρω μου τη δημιουργία «κοινότητας» babywearing: οι μαμάδες υποστηρίζουν η μια την άλλη, κάποιος που ξέρει καλά έναν τρόπο να φοράει το μωρό του τον δείχνει και σε άλλους, η γνώση μεταδίδεται (όπως γινόταν παραδοσιακά) και αυτό το βρίσκω υπέροχο. Κι αν εσύ κουβαλάς το μωρό σου με μια πετσέτα με κάποιο άνετο και ασφαλή τρόπο, εγώ θα χαρώ να μάθω από σένα!
Στις συναντήσεις babywearing βρίσκουμε κόλπα και λύσεις για όποιο μάρσιπο αγκαλιάς κι αν χρησιμοποιείς!Έτσι, χάρηκα ακόμα περισσότερο, όταν κάποιοι φίλοι babywearers που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα group στο facebook για τους φίλους του babywearing που χρησιμοποιούν Αστεράκι Slings. Έτσι, όχι μόνο θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε κι από εκεί απόψεις (αλλά και βίντεο και φωτογραφίες), αλλά δημιουργείται επίσης ένα «δίκτυο» υποστήριξης! Κάποιος που μένει μακριά από μένα, θα μπορεί να συναντηθεί με άλλους στην πόλη του για να συζητήσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον!

Προσωπική εξομολόγηση: Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα, λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν προλάβαινα να ασχοληθώ πολύ με το Facebook. Έχω ένα προσωπικό προφίλ, και αρκετοί απ’ τους φίλους μου στην πραγματική ζωή με «βρήκαν» και εκεί, αλλά σπάνια χρησιμοποιώ τις «εφαρμογές» του και ακόμα σπανιότερα βρίσκω ευκαιρία να διαβάζω τα μηνύματα που δεν είναι προσωπικά. Υπόσχομαι όμως ότι τώρα θα ασχοληθώ περισσότερο με την διαδικτυακή μας ομάδα. Ήδη ανέβασα κάποια βίντεο που μου ζητήσατε και θα μπορούμε να συζητάμε και από εκεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας και εύχομαι καλή αρχή!

Αν ξέρεις έστω και έναν τρόπο να φοράς το μωρό σου με άνεση και ασφάλεια, μπορείς να βοηθήσεις κάποιον άλλο!
υ.γ. Εξακολουθώ να είμαι φυσικά στη διάθεσή σας για ό,τι θέλετε να συζητήσουμε είτε μέσω email, είτε από τις συναντήσεις της ομάδας μας. Σημειώνω για άλλη μια φορά ότι οι συναντήσεις αυτές είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όποιον ενδιαφέρεται για το babywearing. Δεν γίνονται με στόχο την πώληση μάρσιππων αγκαλιάς και δεν υποστηρίζεται ή προωθείται κάποια συγκεκριμένη μάρκα. Στις παραπάνω φωτογραφίες από συναντήσεις τα περισσότερα slings είναι από άλλους κατασκευαστές.

4 σχόλια:

Φωτεινή είπε...

Μακάρι να κάνουμε και στη Βόρειο Ελλάδα καμία συνάντηση!!!!Γιούπι!!!Στη Θεσσαλονίκη ας πούμε!Τι είναι πλέον με την Εγνατία?Μια ώρα δρόμος!

E. είπε...

Γειά σου Στέλλα με τα ωραία σου! Επιτέλους λίγη αναγνώριση! Δυστυχώς δεν έχω λογαριασμό στο σιχαμερό Facebook - αν είχα θα έτρεχα κατευθείαν να γραφτώ μέλος! Αφιερωμένη οπαδός έστω και απ'έξω, σας στέλνω πολλά φιλιά.

sstamoul είπε...

@ Φωτεινή: Αχ, να 'ξερες σε πόσα μέρη της Ελλάδας θα ήθελα να πάω για συνάντηση! Όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα μικρά μου... Επιφυλάσσομαι.

@ Kanela: Είναι μεγάλη μου τιμή που επισκέπτεσαι το blog μου. Η "ψυχή" μιας πολύ πολύ επιτυχημένης ομάδας babywearing στην Αγγλία και δεινή babywearer και δημιουργός slings δηλώνει "αφιερωμένη οπαδός". Με κάνεις και κοκκινίζω... Σε χιλιοευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Στελλα θα ηθελα και εγω να σε ευχαριστησω. Εφτιαξα το sling με τις δικες σου οδηγιες και ήταν πραγματι ότι πιο χρήσιμο για μένα. Παρόλο που δεν το πηρα έτοιμο παντα σε προτεινα σε αυτους που ενδιαφέρθηκαν.