Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Με το μωρό στη θάλασσα!

Ο Βασίλης μου, σε ηλικία 3 μηνών περίπου, στις πρώτες μας οικογενειακές διακοπές, γνωρίζει τη θάλασσα! Με ρωτάτε συχνά αν μπορείτε να βάλετε τα slings σας στη θάλασσα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ όμορφο να φοράς το μωρό σου στο νερό. Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που το μωράκι σου θα γνωρίσει το «απέραντο γαλάζιο», όταν το φοράς θα νιώθει ασφάλεια στην αγκαλιά σου. Θα μπορούσες μάλιστα να το θηλάζεις μπαίνοντας στο νερό!

(Εννοείται πως θα πρέπει να προσέχεις όπως θα πρόσεχες αν είχες το μωρό σου αγκαλιά! Το sling σου δεν είναι «σωσίβιο» και πρέπει πάντα να βεβαιώνεσαι ότι τουλάχιστον το κεφάλι του μωρού σου είναι έξω απ’ το νερό! Να μη γράφω τα αυτονόητα!)

Καθώς τα Αστεράκια είναι φτιαγμένα από φυσικά υφάσματα (βαμβάκι, λινό, μετάξι), θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν βρέχονται «ρουφάνε» νερό, το συγκρατούν στις ίνες τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι βαραίνουν (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο χοντρό ή απορροφητικό είναι το ύφασμα) και φυσικά θέλουν την ώρα τους για να στεγνώσουν. Επίσης, συχνά η συμπεριφορά του υφάσματος αλλάζει όταν βρέχεται (αποκτά μια «προσωρινή» ελαστικότητα και μπορεί το μωρό σου να βρεθεί χαμηλότερα απ’ ό,τι το είχες τοποθετήσει). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα σου πρότεινα να φοράς το κανονικό sling σου στη θάλασσα.

Ιδανικό για τη θάλασσα (θα έλεγα ότι ο βασικός σκοπός που δημιουργήθηκε είναι για να μπαίνει στο νερό) είναι το sling από ύφασμα solarveil. Ένα πατενταρισμένο, συνθετικό ύφασμα, με αντηλιακές ιδιότητες, που δεν «πίνει» νερό, και στεγνώνει πολύ γρήγορα. (Μπορείς αν σ’ ενδιαφέρει να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Αν πρόκειται για το μοναδικό σου sling, θα σου πρότεινα να μην είναι solarveil. Άλλωστε, θεωρώ ότι πιο σημαντικό είναι να νιώθεις άνετα κουβαλώντας το μωρό σου πριν μπείτε στο νερό και αφού βγείτε (όταν θα μαζεύετε τα «σύνεργα της παραλίας», κουβαδάκια, πετσέτες, κλπ.), ενώ έχει λιγότερη σημασία μέσα στο νερό (όπου έτσι κι αλλιώς θα βγάζεις το μωρό για να "κολυμπάτε" πιο ελεύθερα).

Με τα μωρά μου στην πισίνα! Η Ρέα είναι σε μάρσιπο αγκαλιάς ώστε να μπορώ να κυνηγάω το Βασίλη!Ο Βασίλης μου πρωτοπήγε στη θάλασσα σε ηλικία 3 μηνών περίπου. Το solarveil sling μας αποδείχτηκε εξαιρετική βοήθεια (και παρόλο που οι εξορμήσεις μας ήταν αυστηρά απογευματινές, οι αντηλιακές του ιδιότητες με έκαναν να νιώθω πιο ασφαλής με το μικρό μου μωράκι).
Το περασμένο καλοκαίρι φορούσα τη Ρέα μου στο sling μέσα στο νερό κυρίως όταν ήθελα να προσέχω το Βασίλη που έτρεχε συνέχεια (και έπρεπε να μπορώ να αντιδράσω άμεσα και να τον «συμμαζέψω», μέσα ή έξω απ’ το νερό). Ωστόσο, όταν ήμασταν μόνες μας (τα κορίτσια), μέσα στο νερό την κρατούσα στα χέρια μου, για να μπορώ να την "κολυμπάω"! Και το (στεγνό) sling μας, μας περίμενε στη στεριά!

5 σχόλια:

Psipsinel είπε...

katapliktiko!

sstamoul είπε...

@Psipsinel: :-) (εσείς εκεί στον Καναδά είστε ακόμη με τα babywearing vests για το κρύο;)

mamalydia είπε...

Στελλα μου, θα ηθελες να μας ελεγες την τιμουλα του sling solarveil? Η μικρη μου κλαιει οτνα την βαζω στο νερο και σφιγκεται πανω μου. Σκεφτομουν πως ισως με ενα τετοιο να νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια ή αν θα αξιζε να την βαλω με το pouch που εχω (τα sling μου και τα δυο ειναι χοντρουτσικα για να μπουν στο νερο) μιας και δεν ξερω ποσο καιρο θα κρατησει το κλαμμα...

sstamoul είπε...

@ mamalydia: Όπως λέει και στην ανάρτηση, ακόμα και λεπτά να ήταν τα slings σου, δεν είναι καλή ιδέα να τα βάλεις στο νερό (το sling θα ρουφήξει νερό και θα βαρύνει, αλλά και οι ίνες θα "χαλαρώσουν" όπως συμβαίνει με όλα τα φυσικά υφάσματα, θα τεντώσει και δε θα στηρίζει καλά το μωρό σου. To ίδιο ισχύει και για το pouch). Δεν είναι ασφαλές.
Για το solarveil διάβασε αυτό: <a href="http://www.babywearing.gr/Shopping/RingSling/Solarveil%20Ring%20sling.htm>http://www.babywearing.gr/Shopping/RingSling/Solarveil%20Ring%20sling.htm</a>.

sstamoul είπε...

Αυτό εννοούσα: http://www.babywearing.gr/Shopping/RingSling/Solarveil%20Ring%20sling.htm.