Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Με ... αντιρρήσεις!

Αναδρομή στο παρελθόν (για άλλη μια φορά): Την πρώτη φορά που έδειξα στον άντρα μου ένα sling (το 2003, πολύ πριν μείνω έγκυος!), του έριξε μια ματιά και μου είπε με απαξίωση: «Πφ! Αυτά είναι Αμερικανιές!». Όταν (έγκυος πια) έφερα στο σπίτι τα πρώτα slings, τους έριξε μια δεύτερη ματιά και είπε: «Τελοσπάντων, αν θα βοηθήσουν με τη μέση σου, φόρα τα, τι να σου πω...». Μέχρι να έρθει το μωρό μας δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα slings μου (ούτε τα αγορασμένα, ούτε τα «φτιαγμένα με αγάπη από μένα για το μωρό μου»).
Με το Βασίλη μας 15 ημερώνΚαι μετά, βρεθήκαμε με ένα νεογέννητο στο σπίτι. Ένα νεογέννητο που ηρεμούσε αμέσως στο sling! Και έναν νέο μπαμπά που ήθελε πολύ τη στενή επαφή με το μωρό του! Καθώς τα αυτιά του άντρα μου είναι «ευαίσθητα» στο κλάμα μωρού, άρχισε να βλέπει τα slings μου με άλλο μάτι. «Πού το ‘χεις το sling;» με ρώτησε μια μέρα δήθεν αδιάφορα. Το φόρεσε μόνος του (ως κλασικός άντρας δεν θα δεχόταν «οδηγίες», αλλά με είχε δει πια αρκετές φορές να το χρησιμοποιώ) και άρχισε να απολαμβάνει «αγκαλίτσες» με το γιο του! Την πρώτη φορά που περιμέναμε «επισκέψεις» στο σπίτι «να δούνε το μωρό» μου είπε με ύφος «συνομωτικό»: «Να τον φορέσεις στο sling, να τον κρατήσουμε λίγο μακριά απ’ τα «ξένα» μικρόβια». (Το είχα σκεφτεί κι εγώ, ένιωθα το μωρό πάνω μου προστατευμένο απ’ τις καλές προθέσεις των φίλων μας που το «φτύνουν για να μην το ματιάσουν»!) Και όταν θέλησα να πάω στο μπάνιο ενώ το μωρό κοιμόταν πάνω μου, ο Δημήτρης μου είπε χαλαρά: «Φέρ’τον σε μένα». Και κάναμε τη «μεταφορά» χωρίς το μωρό να ξυπνήσει και μπροστά στα έκπληκτα μάτια του παππού Μιχάλη που ρώταγε τον ανιψιό του: «Στη σακούλα το ‘χεις το μωρό ρε;». Ο Δημήτρης χαμογελούσε (ευτυχισμένος μπαμπάς) κι εγώ ήξερα πλέον ότι είχε «προσηλυτιστεί» στο babywearing! Από τότε είναι fan (έχει τα δικά του slings, ένα από κάθε τύπο) και παρόλο που δε μιλάει πολύ γι’ αυτό ξέρω πως του αρέσει πολύ να φοράει τα παιδιά του!
Ο μπαμπάς μας φοράει τα αστεράκια του!Η γιαγιά Μαίρη φοράει τον εγγονό τηςΚάπως έτσι ήταν και η μαμά μου στην αρχή. «Μήπως θα στριμώχνεται το μωρό σ’ αυτό όμως;» με ρώταγε επιφυλακτικά. «Κι αν σου πέσει;» ... Λίγους μήνες μετά, όταν θέλαμε να πάμε κάπου μαζί βεβαιωνόταν: «Το sling το πήρες μαζί σου;» (Μα φυσικά μαμά, πάω πουθενά χωρίς το sling μου; ). Και πριν περάσει πολύς καιρός, έφτιαχνε τον κήπο της με το Βασίλη αγκαλιά σε ένα mei tai!

Μου έχει τύχει αρκετές φορές να συναντήσω «αντιρρησίες» (με την καλή έννοια!). Μου έχει τύχει να έρχονται στις συναντήσεις μας μαμάδες και μπαμπάδες ενθουσιασμένοι με την ιδέα να φοράνε το μωρό τους, και να φέρνουν μαζί τη γιαγιά που είναι «αντίθετη». Έχω δει τον έναν απ’ τους δυο γονιούς να λατρεύει το babywearing και τον άλλον να το περιφρονεί. Σπάνια όμως έχω δει να παραμένουν αυτές οι αντιρρήσεις όταν έρχεται το μωρό! Συνήθως οι «αντιρρησίες» βλέπουν πόσο ηρεμεί το μωρό στο sling και τι ευκολία προσφέρει στη νέα μαμά (που δεν την κρατάνε τα πόδια της απ’ το ξενύχτι) και αλλάζουν γνώμη. Ακόμα κι αν δεν γίνονται οι ίδιοι «οπαδοί», υποχωρούν στις αντιρρήσεις τους! Γι’ αυτό μ’ αρέσουν οι «αντιρρησίες»!

4 σχόλια:

theodora74 είπε...

Αχ Στελλιτσα τι ωραια που τα γραφεις....Ειμαι η Θεοδωρα που προσφατα μου εφτιαξες το καταπληκτικο πρασινο μει ται και παλαιοτερα τα πορτοκαλι σλιγκ...Ετσι οπως τα λες ειναι κι εμενα η μαμα μου το καλοκαιρι εβλεπε το πορτοκαλι υπεροχο σλιγκ με καχυποψια μεσα σε λιγες μερες το ειχε ξεχασεικαι το ειχε αγαπησει και με ρωταγε οταν ηταν να παμε καπου κι εμεις...το σλιγκ το πηρες;;;
Αχ δεν ξερεις ποσες φορες σκεφτομαι οτι ειναι τοσο υπεροχο αυτο που το κανεις με τοση αγαπη...Και το νιωθει ο αλλος οτι ειναι φτιαγμενο με αγαπη...Το εκπεμπουν τα σλιγκ σου!!! Φιλακια και καλη χρονια!!!!

sstamoul είπε...

Θεοδώρα μου σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Πολλές φορές νιώθω ότι η αγάπη που έχω γι' αυτό που κάνω μου "επιστρέφεται" και σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους γι' αυτό!
Να περάσεις υπέροχα με την οικογένειά σου (και να δώσεις ένα φιλί στην "αντιρρησία" μαμά σου από μένα, κι ας μη με ξέρει)!

Φωτεινή είπε...

Έτσι και ο δικός μας ο μπαμπάς!Μόνο που εγώ ανακάλυψα το ring sling μετά που γέννησα και κατάλαβα ότι θέλω το μωρό μου όλη μέρα αγκαλιά και κατά τύχη έπεσα πάνω τους!Το αγόρασα χωρίς να πω σε κανέναν τίποτα, ο μπαμπάς μας, μάς αμφισβητούσε, αλλά όταν είδε πόσο βολικό και πρακτικό είναι, το φόρεσε μόνος του, χωρίς να μου πει τίποτα!Απλά κοιτούσε το site σου, που το είχα μόνιμα ανοιχτό, για να πάρει οδηγίες!Και τώρα, μου λέει,"να στείλεις και δική μου φώτο, να δει η Στέλλα ότι και εγώ φοράω το μωρό μας!". Μου αρέσει που μιλάμε για σένα σαν να είσαι φίλη μας!!!

sstamoul είπε...

@ Φωτεινή: Εμένα να δεις πόσο μου αρέσει αυτό!