Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το babywearing μας δίνει ελευθερία - Guest Post

Η παρακάτω ανάρτηση, είναι γραμμένη από την Αλεξάνδρα, ως συμμετοχή στο online event "Η δική σου ιστορία", στα Πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Babywearing 2012. Με μεγάλη μας χαρά δημοσιεύεται στο babywearing blog.


Μια αναζήτηση στον γούγλη ήταν η αφορμή για να γνωρίσω το babywearing. Μου φαινόταν αδιανόητο να συνεχίσω την καθημερινότητά μου έχοντας ένα μωρό να κλαίει στο ριλάξ, στο καρότσι ή στο κρεβατάκι του «για να μαθαίνει» αλλά δεν μπορούσα να είμαι και όοολη μέρα σε έναν καναπέ...

Διαβάζοντας την σελίδα της Στέλλας χάρηκα πολύ που δεν ήμουν η τρελή του χωριού και της αγκαλιάς και με μια πασμίνα έκανα την πρώτη δοκιμή. Η Ζωή μου φώλιασε στην αγκαλιά μου, μάλιστα ένιωσα τόσο άνετα που πήγα σούπερ μάρκετ, μαγείρεψα κι έβαλα πλυντήριο! Το επόμενο βήμα ήταν ένα rs το οποίο έγινε το έξτρα ζευγάρι χέρια που χρειαζόμουν! Όσο δε, θηλάζαμε αποκλειστικά, το μόνο που χρειαζόμουν για να βγω, ήταν μια αλλαξιά στην τσέπη του rs!

Με το babywearing δεν υπάρχει κάτι που να θέλω και να μην μπορώ να κάνω (χμμμ εντάξει δεν μπορώ να οδηγήσω το μηχανάκι μου...) «εξαιτίας» του μωρού. Μ’ αρέσει που μπορούμε να πάμε παντού μαζί, που γνωρίζει τον κόσμο μέσα από την σιγουριά της αγκαλιάς μας αλλά δεν φοβάται να εξερευνήσει και μόνη της, που το babywearing μας δίνει ελευθερία, σιγουριά κι ένα ζευγάρι ελεύθερα χέρια.

Μετά από είκοσι μήνες babywearing δεν μπορώ να φανταστώ πως θα λειτουργούσα χωρίς αυτό!

Αλεξάνδρα

Σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ, Αλεξάνδρα, να χαίρεσαι τη Ζωή σου! Καλό babywearing!