Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Με τα παιδιά στα μονοπάτια της Αθήνας

Όταν διάβασα για την ξενάγηση στου Φιλοπάππου, που θα διοργάνωναν το blog «Μαμάδες στο δρόμο» και ο σύλλογος «ΠΕΖΗ», κάτι σκίρτησε μέσα μου. Πριν από κάποια χρόνια, πριν παντρευτώ, είχαμε παρακολουθήσει μια πολύ παρόμοια ξενάγηση με τον άντρα μου, στα ίδια μονοπάτια.

Και γιατί να μην την ξαναπαρακολουθήσω τώρα λοιπόν; Θα πάρω και τρία παιδιά μαζί, ε και; Το μικρότερο δεν έχει κλείσει τα δύο, ε και; Θα κάνει ζέστη, θα κουραστούν, ε και; «Πάμε!» λέει ο Δημήτρης «και όσο αντέξουμε»!

Η πρόσκληση για την ξενάγηση είχε προειδοποίηση: «ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ξενάγηση θα γίνει σε ένα χώρο με εξαιρετική φυσική ομορφιά, πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι σε πολλά σημεία το έδαφος είναι ανώμαλο και ανηφορικό. Συνεπώς δε συνιστώ την παρακολούθηση της ξενάγησης σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας. Σε όσους χρησιμοποιούν παιδικό ή αναπηρικό καροτσάκι, ορισμένα σημεία της διαδρομής μας θα είναι εντελώς απροσπέλαστα, ιδίως τα σκαλιά γύρω από το μνημείο του Φιλοπάππου και οι κατοικίες γύρω από την Πνύκα.»

Αυτό δε μας πτόησε ποτέ φίλε μου!
 Και πήγαμε!



Το χαρήκαμε πολύ! Ήταν μια πολύ όμορφη βόλτα, αυτές οι αρχαίες γειτονιές της Αθήνας με συγκινούν κάθε φορά! Ξεναγός μας, ο Αριστοτέλης Κοσκινάς (μπαμπάς κι ο ίδιος, με τα πιτσιρίκια του επίσης εκεί), μας μίλησε για τους θησαυρούς της Αθήνας, για τις «παρανοήσεις» που αναπαράγονται χωρίς να πολυσκεφτόμαστε (όπως οι σπηλιές που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «η φυλακή του Σωκράτη»), για το λόφο των Μουσών και το μαυσωλείο του Φιλοπάππου, για τις αρχαίες οδούς και τους αρχαίους «τρόπους»… (διαβάστε περισσότερα για την ξενάγηση εδώ)

Και συγκινήθηκα και το βρήκα ενδιαφέρον και απόλαυσα τη διαδρομή (και τη θέα)! Αλλά κυρίως το χάρηκα που το έκανα μαζί με τα παιδιά! Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβαν και πολλά (ειδικά τα κορίτσια, ελάχιστα μπήκαν στο κλίμα). Αλλά για μένα ήταν εξαιρετικά σημαντικό που βρεθήκαμε και οι πέντε εκεί! (κι ας μην καταφέραμε να μείνουμε ως το τέλος)

Απάντηση στη σημείωση-προειδοποίηση: Είχες απόλυτο δίκιο, η διαδρομή αυτή δε θα 'βγαινε ποτέ με καρότσι! Εμείς όμως έχουμε Αστεράκια!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

2 σχόλια:

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση Στέλλα! Συγχαρητήρια και ραντεβού το φθινόπωρο, στην επόμενη βόλτα μας :-)

marronblogger είπε...

Καλημέρα Στέλλα! Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα..

Μα το ναι! Μόνο με babywearing βγήκε η βόλτα. Σας χάσαμε από κάποιο σημείο και μετά!! Θα επικοινωνήσουμε, γιατί εντυπωσιάστηκα ακόμη περισσότερο τώρα που είδα τα αστεράκια που φτιάχνεις, από κοντά!