Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Με μωράκια που θηλάζουν (και στην τηλεόραση)

Αν θέλεις να βοηθήσεις μια μαμά και το μωράκι της στο θηλασμό, μπορείς να τη βοηθήσεις να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, να είσαι κοντά της όταν θηλάζεις το δικό σου μωρό, να της πεις ποια ρούχα σε βόλεψαν, να της δείξεις τι κάνεις για να μην ξυπνάς το βράδυ, να της μιλήσεις για τα δωρεάν σεμινάρια θηλασμού που προσφέρει η Lauri-Ann, να της χαρίσεις ένα καλό sling που θα τη βοηθήσει να έχει το μωρό κοντά της, να της προσφέρεις την ευκαιρία να σε βλέπει να θηλάζεις το μωρό σου, κάθε μέρα, όπου κι αν είσαι. Αν θέλεις να βοηθήσεις μαμάδες να θηλάσουν το μωρό τους, πρέπει να βοηθήσεις ώστε όλο και περισσότερο να βλέπουμε γύρω μας το θηλασμό στην πράξη. Στην πράξη σημαίνει συνέχεια, στην καθημερινότητα, όχι μόνο σε «διαδηλώσεις» μια φορά το χρόνο, αλλά σε κάθε περίσταση, σε κάθε μέρος. Να υπάρχει γύρω σου, όταν επισκέπτεσαι τη φίλη σου, όταν πηγαίνεις για καφέ, όταν βγαίνεις για ψώνια. Να γίνει ο θηλασμός κάτι το αυτονόητο. Χωρίς πολύ ντόρο, χωρίς το «big deal», στην πράξη.



Η κ. Lauri-Ann Robertson είναι πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας (International Board Certified Lactation Consultant) και, μέσα από την Κλινική Μητρικού Θηλασμού, προσφέρει κάθε μήνα δωρεάν προγεννητικά σεμινάρια για το μητρικό θηλασμό. Αν περιμένεις μωράκι και σ' ενδιαφέρει, θα τη βρεις εδώ.


Πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο βιβλίο του κ. Στέλιου Παπαβέντση, "Επιστροφή στο μητρικό θηλασμό: οδηγός επιβίωσης για γονείς και επαγγελματίες υγείας" από τις εκδόσεις Πατάκη. Ο κ. Παπαβέντσης είναι παιδίατρος και πιστοποιημένος σύμβουλος Γαλουχίας (IBCLC).


Αν χρησιμοποιείς ring sling χωρίς μαξιλαράκια (επένδυση) στις άκρες και με ανοιχτή (όχι ραμμένη) ουρά, θα βρεις όλες τις θέσεις θηλασμού με μάρσιπο sling εδώ (για κάθε θέση θα βρεις και βίντεο με οδηγίες σχετικά με τη χρήση του sling).
Στη σελίδα των Αστεράκι Slings στο facebook, θα βρεις ξεχωριστό άλμπουμ με φωτογραφίες με μωράκια που θηλάζουν σε μάρσιπους αγκαλιάς.


Καλή συνέχεια, καλό babywearing!


4 σχόλια:

Andria είπε...

Κάθε που ακούω και διαβάζω για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού με πιάνουν...κλάματα...και όχι δεν είναι οι ορμόνες...εξάλλου έχω γεννήσει εδώ και 23 μήνες...δεν το πίστευα ποτέ ότι θα φτάσουμε να θηλάζουμε τόσο καιρό αλλά πλέον είναι μέρος της καθημερινότητας και της ρουτίνας μας...δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση...το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους γύρω μου...Andria

Φωτεινή είπε...

Έχεις δίκιο. Ποτέ για μένα ο δημόσιος θηλασμός δεν ήταν θέμα ταμπού, έχω θηλάσει παντού, έχω δει βλέμματα περίεργα "μα τι κάνει", έχω δει όμως και βλέμματα "τι όμορφη εικόνα".

Ελπίζω όλο και περισσότερο να βλέπω μανούλες να θηλάζουν δημόσια, γιατί αποτελεί σπάνιο φαινόμενο και όταν το βλέπει κάποιος απορεί...

Sike είπε...

εγώ το έχω κάνει δημόσια αλλά όχι μπροστά σε πολύ κόσμο και ΠΟΤΕ όπως τη φωτό, δηλαδή να είναι ξεκάθαρο το τι κάνω! (Βασικά στην αίθουσα αναμονής του γιατρού, χαχα)

σόρρυ αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα με το στήθος όξω. Ναι μεν είναι όμορφο και συγκινητικό γεγονός, αλλά δεν παύει από το να είναι και προσωπική στιγμή. Έβλεπες και χθες το βυζί μου και θα το δεις τώρα;

andria, 23 μήνες;;;;

ΣΤΕΓΙΑ είπε...

θηλάζω παντού και πάντα τον 21 1/2 μηνών γιό μου χάρη στο σλίνγκ σου Στελλάκι!!!!
Ποτέ δεν έχω ακούσει σχόλια γιατί νόμιζαν πως κοιμόταν(!!!!)