Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Με-γαλώνουμε μικρούς babywearers!

Η γνώση της αρχαίας τέχνης του babywearing, που υπήρχε σε όλες τις εποχές και σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου, χάθηκε τα τελευταία χρόνια στο σύγχρονο Δυτικό κόσμο, καθώς άνθιζε η βιομηχανία των καροτσιών και των ρηλάξ. Αυτό που η γιαγιά μας θεωρούσε φυσικό (το να κουβαλάμε το μωρό πάνω μας), τώρα μπορεί να δείχνει περίεργο σε κάποιους.

Μ’ ενδιαφέρει πολύ το να μη δείχνει περίεργο στα παιδιά μου καθώς θα μεγαλώνουν. Μ’ ενδιαφέρει πολύ να τους είναι οικεία η εικόνα του γονιού που κρατάει το μωρό του αγκαλιά, να το θεωρούν φυσικό πως είμαστε παντού μαζί με το μωρό μας!

Ευτυχώς, τα παιδιά μας έχουν πλέον την ευκαιρία να βλέπουν γύρω τους όλο και συχνότερα τέτοιες εικόνες. Βλέπουν πια γονείς που φοράνε τα μωρά τους, βλέπουν babywearing στα αγαπημένα τους βιβλία, στις αγαπημένες τους σειρές στην τηλεόραση, στα αγαπημένα τους παιχινίδια.


Και ευτυχώς αντιγράφουν αυτήν την υπέροχη ιδέα! Μαθαίνουν ξανά να φροντίζουν τα μωρά τους με αγάπη και με αγκαλιά! Μαθαίνουν πως με τα μικρά είμαστε απαλοί και προσεχτικοί, μαθαίνουν πως η μαμά έχει ανάγκη να προσέξει το μικρότερο μωρό.


Βοηθήστε κι εσείς τα παιδιά σας να γίνουν τρυφεροί και προστατευτικοί γονείς μεγαλώνοντας, δείξτε τους πώς να προσφέρουν την αγάπη τους, να αναπτύσσουν δεσμούς, μόνο καλό μπορεί να τους κάνει!


Και αν δοκιμάσετε αυτοσχέδιο babywearing για το μωρό σας με την κούκλα του (δένοντας ένα μαντήλι, ένα κασκόλ), μην ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες στο [email protected], ή να τις ανεβάσετε στο online photo event "Μεγαλώνοντας μικρούς babywearers" .
Μια απ’ τις φωτογραφίες θα κερδίσει μετά από κλήρωση ένα dolly mei tai (μάρσιπο για την κούκλα του μωρού σας)! Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ.

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Διαβάστε επίσης:
Με μάτια μόνο για το μωρό της
Με το babywearing στο παιδικό βιβλίο
Μικροί babywearers (φωτογραφίες με πολλά μωράκια που φοράνε τις κούκλες τους)

1 σχόλιο:

mamalydia είπε...

Η τελευταια φωτογραφια με εκανε και βουρκωσα! :-)