Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Με βίντεο για θηλασμό μωρού σε μάρσιπο sling

Έχουμε ξανασυζητήσει σχετικά με το ότι το να φοράμε το μωρό μας σε sling βοηθάει πολύ το θηλασμό, σε διάφορα επίπεδα. Προσφέρει στο μωρό εύκολη πρόσβαση στο στήθος, αλλά και στη μαμά τη δυνατότητα να «ακούει» αμέσως την ανάγκη του μωρού της να θηλάσει. Είναι φυσικά και πολύ πρακτικό: κάποιες φορές χρειάζεσαι έναν τρόπο να μη χρειαστεί να διακόψεις το θηλασμό για να φροντίσεις το μεγαλύτερο παιδί σου, χρειάζεσαι να μπορείς να ταΐσεις το μωρό σου κι ας είσαι έξω για ψώνια, να μη νιώθεις ότι πρέπει να μένεις στο σπίτι επειδή το μωρό σου θηλάζει. Και είναι και πιο εύκολο: με μωρά που κάνουν «μαραθώνιους θηλασμούς», με μωρά που περνούν «άλματα ανάπτυξης», με μωρά που βρίσκουν παρηγοριά μόνο στο στήθος, ο,τιδήποτε μπορεί να σε διευκολύνει είναι δώρο!

Στα παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε κάποιους απ’ τους τρόπους που μπορεί μια μαμά να χρησιμοποιήσει το ring sling της ενώ θηλάζει το μωρό της.

Στην κλασική θέση (με το κεφάλι απέναντι απ’ τους κρίκους):


Στην αντίστροφη θέση (με το κεφάλι στην ίδια πλευρά με τους κρίκους):


Στην όρθια θέση:


Θυμηθείτε όλες τις θέσεις θηλασμού με ring sling εδώ.

Τα παραπάνω βίντεο δεν έχουν στόχο να χρησιμεύσουν ως «οδηγίες για θηλασμό», αφορούν μόνο τη χρήση του sling και προορίζονται απλά ως παραδείγματα. Κάθε ζευγάρι μαμάς-μωρού είναι απολύτως μοναδικό σε ό,τι αφορά το θηλασμό και τις θέσεις που βολεύουν και τους δυο, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, την ηλικία του μωρού, τις «διαστάσεις» της μαμάς, κλπ. Το σημαντικό είναι να καταλάβει κάθε μαμά πως με ένα καλό ring sling μπορεί να πετύχει ακριβώς τη θέση που εκείνη θέλει, όπως αν θα είχε το μωρό στην αγκαλιά της, καθισμένη στον καναπέ με πολλά πολλά μαξιλάρια για υποστήριξη! Δείτε τον τρόπο με τον οποίο αυτό λειτουργεί, εδώ:


Πριν γεννήσω, δεν είχα στο περιβάλλον μου θηλάζουσες μητέρες, δεν είχα "εικόνες", "παραστάσεις" και βοήθεια από ανθρώπους με εμπειρία στο θηλασμό. Χρειάστηκε να "μάθω" να θηλάζω τα παιδιά μου (με κάθε μου μωρό σχεδόν απ' την αρχή).  Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τα slings μου και χωρίς τη βοήθεια της κ. Λώρι-Ανν Ρόμπερτσον, International Board Certified Lactation Consultant (Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας), και Holistic Health Coach.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η πολύ γενναιόδωρη κίνησή της, να προσφέρει δωρεάν τα προγεννητικά σεμινάρια σχετικά με τον μητρικό θηλασμό σε εγκύους που διανύουν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Δε θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη αρχή για κάποια μαμά που θέλει να "μάθει" για το θηλασμό!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

3 σχόλια:

Ελένη-Αννα-Μαρκος είπε...

θυμησε μου σε παρακαλώ να την φάω στην επόμενη συνάντηση!!! τι γλύκα είναι αυτη???? τι φωνούλες??? θ ακουστω βαρετη και πάλι...αλλά μ αρέσει! ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΚΛΕΣ!!!! (και οι 3 σας- το Ρεακι εννοώ)

Ελένη-Αννα-Μαρκος είπε...

ξεχασα να πω...οτι πολυ μα παρα πολυ χρησιμη η αναρτηση!! συνοπτικα απαντας σε ολες τις πιθανές απορίες!!! ευχαριστούμε Στελλάκι!

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα να μην ξέρω για τα slings όταν θήλαζα! Τώρα ζηλεύω!