Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Με ... μεγάλη απόσταση απ' το πρότυπο

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μου ως μαμά που δε θα ήθελα καθόλου να δουν το φως της δημοσιότητας.

Στιγμές όπως αυτή:
(πώς μαθαίνω στο μωρό μου να βάζει το δάχτυλο στο στόμα και να γλείφει το σοκολατένιο μίγμα για κέικ - μαλλί τρελλής, κουζίνα χάος, νεογέννητο στην πλάτη σε mei tai)

αλλά και αυτή:
(πώς υποκύπτω στον πειρασμό για ένα τεράστιο κομμάτι τούρτας γενεθλίων, ενώ έχω πάρει καμιά δεκαριά κιλά αφού γέννησα και με το μωρό να κοιμάται πάνω μου)

και αυτή:
(πώς φτιάχνω τα νύχια μου ενώ το μωρό μου θηλάζει στο sling μου - ναι, κάποτε έκανα και μανικιούρ...)

και αυτή:
(πώς όταν το μωρό δεν κάθεται ήσυχο παρά μόνο πάνω μου, δε διστάζω να βάλω πλυντήριο μαζί της)

Και ναι, αυτές οι στιγμές (και πολλές άλλες σαν κι αυτές) δε θα ήθελα κανονικά να δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας (και ντρέπομαι γι' αυτές όσο δεν παίρνει).

Όμως ήρθε η ώρα να τα βγάλω όλα τα άπλυτά μου στη φόρα και να το παραδεχτώ: αν νομίζετε ότι είμαι η τέλεια μαμά τριών παιδιών, που έχει ένα νοικοκυρεμένο και άψογα τακτοποιημένο σπίτι, που δε θυμώνει ποτέ, που ποτέ δε βαριέται να διαβάσει άλλο ένα παραμύθι, που τα προλαβαίνει όλα και τα κάνει όλα τέλεια, σας έχω εξαπατήσει. Απέχω πολύ απ' αυτό το πρότυπο (και ντρέπομαι αφάνταστα όταν καταλαβαίνω πως κάποιοι έχουν αυτή την εντύπωση - προφανώς, μετά απ' αυτή την ανάρτηση τέτοιες εντυπώσεις γκρεμίστηκαν φαντάζομαι!)

Είμαι τόσο μακριά απ' αυτό το πρότυπο της "τέλειας μαμάς", και το ξέρω τόσο καλά, που δε θα τα καταφέρω να πάω αυτό το Σάββατο (7/5/2011) στην εκδήλωση "Deconstructing Mommy" που θα γίνει με στόχο να συζητηθεί αυτό το θέμα. Καλή επιτυχία Μαριάννα και Στέλλα, καλή "αποδόμηση" μαμάδες!


14 σχόλια:

sofuka είπε...

Εγώ απ' την άλλη πιστεύω πως οποιαδήποτε μαμά καταφέρνει να κάνει όλα αυτά που κάνεις (όλα αυτά που κάνουμε όλες μας) και κυρίως μαζί με τα μωρά μας, φορώντας τα επάνω μας όταν κάνουμε δουλειές, προσπαθώντας να μην τα αφήνουμε να κλαίνε όσο γίνεται και χωρίς να τρελλαινόμαστε να τα έχουμε όλα στην εντέλεια, θα πρέπει να είναι πολύ περήφανη για τον εαυτό της! Και φυσικά, μας αξίζει και το μανικούρ και ένα παραπάνω κομμάτι τούρτα (τα κιλά θα τα χάσουμε σίγουρα...κάποτε!)

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!!

mamma είπε...

Καλημέρα Στέλλα. Η καθημερινότητα είναι καθημερινότητα, ναι:))))

WomenSpace είπε...

Ε! Θα έρθεις του χρόνου (ελπίζω να το ξανακάνουμε). Σε ευχαριστούμε για το πόστ, οι φωτογραφίες είναι σούπερ και ακριβώς μέσα στο πνεύμα του Deconstructing Mummy. Τις υπόλοιπες μαμάδες που σε διαβάζουν όμως τις περιμένουμε αύριο!

cghera είπε...

Στέλλα σε θαυμάζουμε για τις επιτυχίες σου και σε νιώθουμε για τις αδυναμίες σου ;)
Όλοι σου μοιάζουμε λίγο ή πολυ!
Ας παραδειγματιστούμε από τα χαρίσματα των άλλων και ας κάνουμε τα στραβά μάτια στις αδυναμίες τους. :)

Αlex... είπε...

Για μενα αυτο ειναι η τελεια μαμα!Αυτη που εχει το παιδι της παντα μαζι!Και εισαι μια απο τις μανουλες που θαυμαζω πολυ και που μου αλλαξε τη ζωη με μονο ενα κομματι υφασμα(αντε δυο!).
Σε φιλω!:)))

natalia_mom είπε...

εξακολουθεις να εισαι τελεια για εμας και να προσπαθουμε να σε φτασουμε.
Ωστοσο, στο δρομο που εσυ πρωτη χαραξες, μεις ακολουθουμε και ανακαλυπουμε τι μπορουμε να κανουμε ενω κοιμιζουμε τη μικρη μας στην πλατη στο μει-ται:
οικιακα: μαγειρεμα, πιατα, συμμαζεμα, πλυντηριο, ξεσκονισμα
ακαδημαικα: μεταφρασεις νομικων κειμενων (ο μπαμπας μας) διορθωση ιατρικων αρθρων (η μαμα μας), συγγραφη κειμενου διδακτορικου,
(και αναγνωση μυθιστορηματος)

προσωπικα: ρολευ στο μαλλι, λιμαρισμα νυχιων, beaute προσωπου

ψυχαγωγικα: ταινια στο πι-τσι (για να ναι προσφατη) , κους κους στο τηλ με την κολλητη μεχρι τελικης πτωσεως (της μπεμπας)

αυτα μπορω να σκεφτω για εντος σπιτιου... αλλα οπως λενε και οι φιλοι μας οι αμερικανοι...endless possibilities..

Andria είπε...

μεγάλη κουβέντα ξεκίνησες...υπάρχουν άραγε πρότυπα μαμάδων; Και αν ναι, ποια είναι αυτά;;; Είχα μια δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά, ο Νικόλας αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται τον μεσημεριανό ύπνο (το πάει σερί μεχρί τις 10 το βράδυ, οπότε και ξεραίνεται) και ότι δεν θέλει να βλέπει το σπίτι του συμμαζεμένο...Θέλω απεγνωσμένα ένα τεράστιο κομμάτι τούρτα (μπορεί και ολόκληρη την τούρτα), επειγόντως έναν από πάνω μέχρι κάτω καλλωπισμό (και όχι ένα απλό μανικιούρ) και μια καλή γυναίκα να μου κάνει τις δουλειές του σπιτιού αύριο....Ζητάω πολλά η έρμη μάνα;;;;

μαρινα π. είπε...

Αααα μου τα χαλας. Εγω τοσο καιρο νομιζα οτι ειμαι (οχι τελεια) καλη ας πουμε γιατι τα κανω ολα αυτα και τα εχω παντα μαζι μου. Συν οτι εκμεταλευομαι το γεγονος οτι ειμαι μαμα με 2 παιδια και παω παντα στις τραπεζες μαζι τους για ευνοητους λογους.

υγ. εχεις δοκιμασει να βγεις εξω με βροχη, το μωρο 18 μηνων στην πλατη και να κραταει αυτο (περιπου) την ομπρελα???εκει να με βγαλεις φωτογραφια. Παρολα αυτα νομιζω οτι ειμαστε παρα πολυ καλες για αυτους τους λογους.

Φωτεινή είπε...

Για όλους αυτούς τους λόγους και για εκείνους που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είσαι η ΤΕΛΕΙΑ μαμά για τα παιδιά σου!Ειδικά για τον πρώτο-προσπαθώ να της μάθω ότι μια από τις πιο μεγάλες απολαύσεις στη ζωή είναι να τρως ωμό κέικ, αλλά εκείνη κάνει "μπλιάχ"(προς το παρόν, γιατί θα επιμείνω)!!!

Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να είμαι τέλεια σαν εσένα...Απλά προσπαθώ!

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ!!

Unknown είπε...

Φιλενάδα αν αυτά είναι τα άπλυτά σου, να τα κάνεις μπουγάδα με τα δικά μου, μπας και πάρουν λίγη από τη "βρωμιά" τους...
Δε ξέρω τί λες εσύ, εγώ πάντως από το δικό σου πρότυπο δεν θα αποδομηθώ ποτέ!

moments collector είπε...

χαχαχα....εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχουντέλειες μαμάδες,ούτε σε εμφάνιση,ούτε σε συμπεριφορά...όλες κοινές θνητές είμαστε...όλα τα υπόλοιπα είναι μύθος!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτές οι φώτο είναι που αποδεικνύουν ότι είσαι τέλεια, το ίδιο και η παραδοχή σου :)
Βλέπω μία γνωστή φυσιογνωμία στις φωτο, hint είναι ψηλή, όμορφη, νέα μαμά και ... καλλιτέχνις με τα όλα της... τη συγκεκριμένη σκηνή την έχω παίξει κι εγώ, με ή χωρίς sling, χαχα!