Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Με το (κοιμισμένο) κεφαλάκι μέσα!

Τα περισσότερα μωρά λατρεύουν τις θέσεις στην πλάτη, γιατί από εκεί έχουν την ευκαιρία να βλέπουν (και μάλιστα να βλέπουν τι κάνει η μαμά)! Τα περισσότερα μωρά επίσης, θέλουν να έχουν τα χεράκια τους έξω και να απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων που τους προσφέρει αυτό! Για τα περισσότερα μωρά επίσης, η θέση στην πλάτη είναι η τέλεια ευκαιρία για ύπνο...

Μια συχνή απορία είναι τι κάνουμε όταν το μωρό αποκοιμηθεί σ’ αυτή τη θέση με αποτέλεσμα το κεφάλι του να γέρνει προς τα πίσω. Πριν από λίγες μέρες, μου δόθηκε η τέλεια ευκαιρία να «καταγράψω» την απάντηση!

Λοιπόν, εγώ κι η Ηλιάνα απαντούσαμε mails. Ώσπου η μια απ’ τις δυο μας βαρέθηκε και αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο (μαντέψτε ποια).

Δυστυχώς, η αγκαλιά του Μορφέα δεν είναι τόσο άνετη όσο της μαμάς! Αφού είχε τα χέρια της έξω, το κεφαλάκι της βρέθηκε να γέρνει προς τα πίσω. Να κάτι που πρέπει να διορθωθεί αμέσως!

Η λύση γι’ αυτό είναι να βάλουμε τα χέρια του μωρού μέσα στο mei tai, ώστε το κεφάλι του να υποστηρίζεται. Δείτε το στο παρακάτω βίντεο.


Ελπίζω να βοήθησε!
(Αν η συγκυρία τύχει να είναι ευνοϊκή ξανά, θα σας δείξω ένα αντίστοιχο βίντεο και με wrap).

Σημ.: Η γωνία στην οποία είναι ραμμένες οι ράντες παίζει μεγάλο ρόλο και πρέπει να μελετηθεί σωστά ώστε να μη δέχεται μεγάλες εντάσεις και άρα να επιτρέπει τόσο τα χέρια του μωρού έξω όσο και την αλλαγή που είδαμε στο βίντεο. Επίσης, αν η γωνία αυτή είναι πολύ μικρή το μωρό δεν μπορεί άνετα να βγάλει τα χέρια του έξω, αν είναι πολύ μεγάλη θα γλιστράει απ' τους ώμους της μαμάς και δεν θα νιώθει άνετα. 

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!


8 σχόλια:

Ελένη-Αννα-Μαρκος είπε...

αυτο το λαιμάκι....τι τέλειο...δωσε της πολλα ρουφηχτα φιλάκια!! ειναι σκέτη γλύκα!

Φωτεινή είπε...

Η δεύτερη φωτό είναι όλα τα λεφτά!Πώς έλιωσε έτσι?!Πολύ ωραία συμβουλή!

mamma είπε...

Αχ, αυτή η παλιομέση μου... δεν μου επιτρέπει να τον φοράω αρκετά ώστε να κοιμάται κιόλας (είναι και ξενύχτης βέβαια οπότε θα έπρεπε να περιμένουμε ώρες για να συμβεί το ευχάριστο γεγονός). Το πόσο σε ζηλεύω δε λέγεται.

Φιλιά πολλά και καλό 3μερό.

mamma είπε...

Κι επειδή ξέχασα να το αναφέρω... τι απίστευτη έκφραση είναι αυτή που έχει στην πρώτη φωτογραφία;!!!!!

natalia_mom είπε...

τεεελεια... και ειχα βγαλει κι εγω αντιστοιχη φωτο να σε ρωτησω!!! στελλα μου εισαι καταπληκτικη!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Λιώνω με τις αναρτήσεις σου Στέλλα , πόσο γλυκές φωτογραφίες!!!

Το ταλέντο σου κ η δημηουργικότητα σου μοναδικά! Μπράβο σου :-)

Καλό 3ήμερο να έχετε!

xkaterin είπε...

πολύ καλή συμβουλή!!!ευχαριστούμε Στέλλα και Ηλιάννα φυσικά!!τώρα κατάλαβα ότι τα κοριτσάκια μας έχουν ίδια ηλικία.....καλό τριήμερο!

Maria είπε...

Ένα θα σου πω: Διαβάσαμε το ποστ σου μαζί με τον σύζυγο :) Του έδειξα και το βιντεάκι και σε ευχαριστούμε πολύ για το εύχαριστο διάλειμμα! Πόσο μεγάλωσε να την χαίρεστε!!!

Λίγο off topic:
Πριν 2 μέρες μια φίλη μου με παρακάλεσε να παω σπίτι της και να κάτσω με το 7 μηνών μωρό της για μισή ώρα μέχρι να γυρίσει ο σύζυγός της. Πήρα μαζί μου το sling-σωτήριο- και μόλις έφτασα έφυγε η φίλη μου. Είναι ένα πολύ βαρύ μωρό και χωρίς το sling δεν θα άντεχα ούτε 5 λεπτά μόνο στα χέρια. Τον φόρεσα αμέσως! Ήταν πολύ ήσυχος και με κοίταγε στα μάτια έτσι κοντά που ήμασταν χαχα η φίλη μου δεν πίστευε οτι δεν κουράστηκα καθόλου και οτι το διασκέδασα κ όλας! Φιλιά πολλά!