Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Με ιδέες από αλλού!

Είμαι μαμά τριών παιδιών. Στις φοβερές ηλικίες των 4,5 ετών, 3 ετών και 4 μηνών. Όταν είσαι μαμά τριών παιδιών, ο χρόνος για blogging και “social networking” είναι εκ των πραγμάτων ελάχιστος! (Γι’ αυτό και δε βρίσκω το χρόνο να απαντώ στα σχόλιά σας ένα προς ένα, όπως θα ήθελα, μη με μαλώνετε, δείξτε κατανόηση!). Αφιερώνω όμως μέρα παρά μέρα λίγο χρόνο σε κάποια blogs που ασχολούνται με θέματα που μ’ ενδιαφέρουν. Και έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι αξίζει τον κόπο! Βρίσκω καταπληκτικές ιδέες που γίνονται «πράξεις» στην οικογένειά μας!

Από τη mammaka, βρήκαμε το καταπληκτικό βιβλίο «Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός» και το διαβάζουμε όλοι μαζί αυτές τις μέρες συζητώντας για τη διαφορετικότητα. (Αντίθετα με τη φίλη μας την Εβίτα, δεν έχουμε αρκετά ερεθίσματα σε σχέση με τις διαφορετικές φυλές ή το χρώμα, αλλά και στο δικό μας περιβάλλον έχουμε αρκετές ευκαιρίες να αποδεχθούμε το «διαφορετικό»).
Διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο με δύο παιδιά κι ένα μωρό!
Διαβάζοντας με τρία παιδιά!Στις φωτογραφίες, διαβάζουμε όλοι μαζί... (Το μωρό μας δεν ενδιαφέρεται και τόσο, κοιμάται στο μάρσιπο αγκαλιάς...)

Από το blog της MammaEl πήραμε την καταπληκτική ιδέα να επισκεφθούμε το σπήλαιο της Παιανίας. Ο μπαμπάς μας είναι πρώην γεωλόγος και είχε πολλά να μας πει εκτός απ’ την ξενάγηση. Ο Βασίλης είχε ήδη μια λόξα με τις «σπηλιές» και η εμπειρία ήταν πολύ καλή!
Οικογενειακή εκδρομούλα στο σπήλαιο της Παιανίας
Βόλτα και εμπειρίες για τα παιδιά ακόμα και μετά τον ερχομό του νεογέννητου!Δυστυχώς δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες μέσα στο σπήλαιο, οι παραπάνω είναι από το χώρο ακριβώς απ’ έξω. Η επίσκεψή μας ήταν τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, η Ηλιάνα μας στο mei tai είναι ακριβώς δύο μηνών!

Το babywearing είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, το μικρό μας μωρό είναι ήσυχο και ευχαριστημένο στα slings μας και τα μεγαλύτερα παιδιά μας δεν χάνουν την ευκαιρία για όμορφες εμπειρίες και βόλτα!

Έχουμε πολλά ακόμα τέτοια οικογενειακά «στιγμιότυπα» που απολαμβάνουμε χάρη σε μαμάδες και μπαμπάδες bloggers, σε επόμενη ανάρτηση με το ίδιο θέμα θα δώσουμε τα εύσημα και εκεί! Μέχρι τότε, ευχαριστούμε Διόνα, και MammaEl για τις ιδέες!

Καλή συνέχεια και καλό babywearing!

4 σχόλια:

Διόνα είπε...

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.

Χαίρομαι που το βιβλίο αρέσει σε όλη την οικογένεια. Προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου και του Αχιλλέα επίσης.

Όσο για τις φωτογραφίες σας, τι να πω, για άλλη μια φορά πανέμορφες! Να είστε όλοι καλά!

Evita T. είπε...

Euxaristw polu gia thn anafora Stella mou!

Vrhka allo ena polu omorfo vilviaraki an kai den xerw an kukloforei sta Ellhnika: http://www.amazon.co.uk/gp/product/0152060308/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE

Oso gia tis fwtografies sas ti na pw? Me kanete na 8elw 3o paidaki apegnwsmena!

Polla filia!

mamma είπε...

Καλημέρα στην όμορφη οικογένεια (και στο μέλος που δεν φαίνεται).

Τα φιλιά μας.

Ελισσάβετ Γεωργιάδη είπε...

Στέλλα μου χαίρομαι που μια ανάρτηση μου έγινε λόγος για μια υπέροχη οικογενειακή εκδρομή!
Δεν σε έχω ξεχάσει, αλλά κοντεύω να χάσω και τον εαυτό μου στο τέλος. Να φανταστείς σήμερα είμαι άνευ κινητού αφού το ξέχασα σπίτι.
Φιλιά στα ζουζούνια σου. Είστε καταπληκτική οικογένεια.