Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Με το μωρό στο κρύο (ξανά)!

«Πώς να ντυθώ όταν βγαίνω έξω με το μωρό μου τώρα το χειμώνα; Πώς να συνδυάσω το παλτό μου και το sling μου;» Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις όταν αρχίζει να χαλάει ο καιρός και αποφάσισα να σας φτιάξω ένα βίντεο με τις πιο συνηθισμένες απαντήσεις!

Δείτε το βιντεάκι και στη συνέχεια διαβάστε τις παρακάτω σημειώσεις:


1. Η προσωπική μου γνώμη (και η πρότασή μου σε όποιον με ρωτάει) είναι πως είναι καλύτερα να φοράει κανείς το μάρσιπο κατευθείαν πάνω του και το πανωφόρι από πάνω. Πρώτον γιατί είναι κρίμα να χάνεις την άμεση επαφή με το μωρό σου, κάτι που συμβαίνει όταν φοράς το sling πάνω απ’ το παλτό. Δεύτερον γιατί αν δεν νιώθεις το μωρό πάνω σου, ίσως μπερδευτείς στην τοποθέτηση, δεν νιώθεις καλά τη θέση των ποδιών, το βαθύ του κάθισμα κλπ.. Και τρίτον, αν θηλάζεις θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να προσφέρεις στο μωρό την πρόσβαση που σου ζητάει! (Άσε που εγώ είμαι περίεργη μ’ αυτά, μια κρυώνω, μια ζεσταίνομαι και θέλω να βάζω και να βγάζω το μπουφάν μου χωρίς να ενοχλώ το μωρό!)

Με το μωρό στο κρύο! Οι βόλτες το χειμώνα είναι όμορφες!2. Στο βίντεο φοράω ένα ring sling με το μωρό μου. Όλες οι παραπάνω εναλλακτικές μπορούν να εφαρμοστούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και με wrap ή με mei tai, καθώς όλα αυτά προσαρμόζονται απεριόριστα. Ακόμα και με το χοντρό μου μπουφάν και το ring sling μου από πάνω δεν αλλάζει απολύτως τίποτα (δείτε το στο βίντεο περίπου στο 1:23 - μη γελάτε που είμαι σαν αρκούδα, αυτό το μπουφάν το έχω από όταν ήμουν φοιτήτρια και τότε ήταν της μόδας τα πολύ «φουσκωτά», εντάξει; ). Καταλαβαίνετε φυσικά, ότι με ένα pouch αυτό δεν γίνεται και ότι θα έπρεπε να φοράω το pouch από μέσα. Όλα πάντως μπορούν άνετα να φορεθούν μέσα απ’ το παλτό, ακόμα και από στενό σακάκι, αφού δεν έχουν ενοχλητική και ογκώδη επένδυση-μαξιλαράκι.

Για να μην κρυώνει το μωρό μου στη βόλτα μας!3. Η υπέροχη κουβερτούλα με την οποία σκεπάζω την Ηλιάνα στο 0:48 του βίντεο, είναι μια καπληκτική δημιουργία της Saigon και την έχουμε ευχαριστηθεί πολύ! Την αφήνω επίτηδες να κρέμεται επειδή τη λατρεύω και θέλω να φαίνεται ολόκληρη. Θα μπορούσαμε πάντως να την «σφηνώσουμε» κάτω απ’ το μωρό και να δείχνει πιο «μαζεμένο» το αποτέλεσμα.

4. Υπάρχουν φυσικά ειδικά πανωφόρια που προορίζονται για babywearers (έχω κανα-δυο τέτοια), όπως babywearing vests – γιλέκα, πόντσο με τρύπα για το κεφάλι του μωρού, μπουφάν που κουμπώνουν με φερμουάρ και αφήνουν χώρο για το μωρό κλπ. Τα βρίσκω υπερβολικά ακριβά για κάτι που μπορεί κανείς άνετα να κάνει χωρίς κόστος. Αλλά κι αυτό είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη.

5. Να θυμάστε, ότι όταν το μωρό είναι στην αγκαλιά μας, η θερμοκρασία του σώματός μας το κρατάει ζεστό, πολύ περισσότερο απ' ό,τι μέσα στο καρότσι για παράδειγμα. Καλό θα ήταν το ντύσιμο του μωρού να είναι όπως το δικό μας. Αν εμείς ζεσταινόμαστε πολύ, το ίδιο ισχύει και για το μωρό συνήθως! Προσέξτε πάντως τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος: το σκουφάκι και οι μακριές κάλτσες είναι αγαπημένα κομμάτια στην ντουλάπα μας!

Με το μωρό, εκδρομή στα χιόνια!

Διαβάστε αν θέλετε κι αυτό για μια λύση για πανωφόρι όταν φοράμε το μωρό στην πλάτη.

Καλές βόλτες! Καλό babywearing (και το χειμώνα)!

4 σχόλια:

IV είπε...

εμεις εδω στην κρυα Αγγλια βγαινουμε ετσι εξω..χεχε...καλοι? ενα μπουφαν κ για τους δυο...ακρως οικονομικο ;)
http://i234.photobucket.com/albums/ee254/e-smini/coldUK.jpg

Φωτογράφος είπε...

Τα έχω δοκιμάσει όλα, εκτός από αυτό με την κουβέρτα. Συνήθως φοράω το μπουφάν μου και η μικρή είναι καλά ντυμένη και είτε την κουκουλώνω με το μπουρφάν μου, είτε την αφήνω έτσι, με το μπουφάν ανοιχτό.

Τώρα που μεγάλωσε και επειδή είμαι και έγκυος και ΣΚΑΩ ό,τι θερμοκρασία και να έχει, δε φοράω μπουφάν και απλά τη ντύνω λίιιγο πιο ζεστά...!

Sike είπε...

τέλειο το μοντέλο!!


είδα και το ποστ με το μεταλλαγμένο μπουφάν... άη παράτα μας μωρή *envy*

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Πάντα σας καμαρώνω, αλλά ειδικά αυτή τη φορά είχα λόγους να καμαρώσω και για την κουβέρτα μου επάνω σας! Καλά, σας πηγαίνει τρέλα!! Και βρίσκω πολύ χαριτωμένη την κορδελίτσα. :-)
Φιλάκια πολλά, κοριτσάρες!

Saigon