Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Με τα παιδιά στο Αττικό πάρκο!

Την περασμένη Κυριακή πήγαμε με τα παιδιά εκδρομή στο Αττικό Πάρκο! Περάσαμε καταπληκτικά! Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΜΥ, ο καιρός ήταν καταπληκτικός, ό,τι έπρεπε για βόλτα!Βόλτα με τα παιδιά στο Αττικό Πάρκο και το ζωολογικό του κήποΕίδαμε πολλά που μας άρεσαν, τα λιοντάρια και οι πίθηκοι ήταν σίγουρα μεγάλα σουξέ και τα παιδιά λάτρεψαν τους χάρτες που κρατούσαν στα χέρια και τα βοηθούσαν να καθορίσουν τη διαδρομή! Μόνο η μικρή μας Ηλιάνα (σε ηλικία 7 εβδομάδων) δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα... Εκδρομή στο Αττικό Πάρκο με τα παιδιά και το μωρό στο μάρσιποΤη μεγαλύτερη επιτυχία πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε το show με τα δελφίνια και τα θαλάσσια λιοντάρια! Σε προγραμματισμένες ώρες, ειδικοί εκπαιδευτές μας δείχνουν τα φανταστικά αυτά θηλαστικά, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κερκίδες από όπου παρακολουθούμε την «παράσταση»!Παράσταση με δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια στο Αττικό ΠάρκοΠαράσταση με δελφίνια στο Αττικό Πάρκο, με το νεογέννητο μωρό μου στο slingΉταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους μας. Εκτός φυσικά από την Ηλιάνα, που βρήκε την ευκαιρία να θηλάσει και να «πάρει δυνάμεις» για να συνεχίσει δριμύτερη τον ύπνο της!
Το μωράκι μου θηλάζει διακριτικά χάρη στην κάλυψη του slingΔιακριτικός θηλασμός μωρού σε δημόσιο χώροΣημειώστε ότι πριν ανέβουν στις κερκίδες, οι γονείς που είχαν καρότσια για τα μωρά τους έπρεπε να τα αφήσουν σε ειδικό χώρο «στάθμευσης καροτσιών» και να ανέβουν με τα μωράκια τους αγκαλιά. Για μας πάντως δεν χρειάστηκε!Χώρος στάθμευσης για τα καρότσια του μωρού! Όχι για μας!Με μαρσιπο sling πας παντού μαζί με το μωρό!Και φυσικά, δεν θα τολμούσαμε να φύγουμε από το Αττικό Πάρκο χωρίς μια επίσκεψη στην παιδική χαρά! (Με το μωρό στο sling, «μοιραζόμαστε» τα παιδιά σε πολυσύχναστους χώρους: «πρόσεχε εσύ τον μεγάλο, θα κοιτάζω εγώ τη μικρή»! Τι κάνουμε όταν θα μεγαλώσει και το τρίτο;)Στην παιδική χαρά με τα παιδιά και το μωρόΜ’ αρέσει πολύ που είμαστε πέντε! Όλη η υπέροχη οικογένειά μου στο Αττικό Πάρκο!Να περνάμε όλοι καλά, μαζί με τα μωρά μας!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

8 σχόλια:

Ελένη-Αννα-Μαρκος είπε...

Στελλιτσα μου, ειστε αστερια ολοι..απ'τη μικρη σας ...μεχρι το μπαμπα σας...

by the way...οταν μεγαλωσει η Ηλιανα..ο μικρος σας τωρα Βασιλης θα σας προσεχει ολους μου φαινεται..πως μεγαλωσανε ετσι και τα δυο???κουκλια!!

mamma είπε...

WOW!

Είστε τέλειοι φυσικά.

(εμείς τολμήσαμε να πάμε οικογενειακώς τον Τρομερό στην πισίνα και με πέτυχαν τα ξαδέλφια μου να θηλάζω το μωρό στο πάρκιν του κολυμβητηρίου... μάρσιπος Αστεράκη über alles!)

Maria είπε...

Κάθε φορά συγκινούμε οταν διαβάζω to blog σου... τί ωραία που περάσατε, πώς αναπολώ κι εγώ τις στιγμές που ειχα το μωρό στο sling και πηγαίναμε όπου θέλαμε χωρίς άγχος... Μου αρέσει πολύ να βλέπω πόσο βοηθάει το babywearing το πρόγραμμά σας σαν οικογένεια!

Sike είπε...

"Μ’ αρέσει πολύ που είμαστε πέντε!" - συγκινήθηκα μαρή!

είσαι άψογη και σε ζηλεύω, γιου μπιτς :ζ

Sike είπε...

btw έχει show με δελφίνια στο ημισφαίριο μας;;!! arf arf arf arf!

δηλαδή δεν θα χρειαστεί να πάω φλώριδα;;!!

(τώρα αυτό με συμφέρει; δεν ξέρω)

Vassilis είπε...

Αν είδατε το show με τα δελφίνια στις 2.30-3.00 το μεσημέρι ήταν και 5 φίλοι μου/συνάδελφοι εκεί:) Όπως και εσείς έμειναν και αυτοί με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα το διαπιστώσουμε σύντομα και εμείς μιας και ο καιρός φαίνεται να κρατάει ακόμα.
Καλό Σαββατοκύριακο!

sstamoul είπε...

@ Ελένη: Ναι, μεγαλώσανε, αλλά αν περιμένω απ' το Βασίλη να μας προσέχει, θα περιμένω πολύ ακόμα μου φαίνεται!

@ mamma: Το να θηλάζω το μωρό μου οπουδήποτε βρεθώ είναι μονόδρομος για μένα, διαφορετικά θα έπρεπε να περνάω τη μισή μου ζωή μόνη μου σε πάρκιν μέσα στο αυτοκίνητο! Μάρσιπος über alles, πράγματι!

@ Μαρία: Το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ, όταν είναι μωρά είναι όλα ευκολότερα! Τα μεγάλα είναι που θέλουν πρόγραμμα και να νοιαστείς για φαγητό και να προσέξεις να μην πολυ-κουραστούν!

@ Sike: Χαχα, δεν θα έβαζα στοίχημα ότι το θέαμα θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της Φλώριδας! Πολλά φιλιά! (και σ' ευχαριστώ, ξέρεις εσύ!)

@ Vassilis: Όχι, εμείς το παρακολουθήσαμε στις 12:00 (η επόμενη παράσταση είναι ώρα φαγητού για μας, δεν είναι να τα χάνουμε αυτά, ε;) Να πάτε, να πάτε! Καλά να περάσετε!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Στέλλα!
Περιμένουμε να μας γράψεις για την Ιταλίδα Ευρωβουλευτή, που πήγε στη δουλειά της με το μωρό δεμένο "με την παραδοσιακή Ασιατική μέθοδο" (sic) !!!!!

Δείτε το

Κάποιος πρέπει να μιλήσει σε αυτούς τους δημοσιογράφους για τις γιαγιάδες μας (που δεν ήταν Ασιάτισσες, αλλά μια χαρά έδεναν τα μωρά τους πάνω τους)

Μια πελάτισσά σου ακόμα :Ρ