Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Με το μωρό πάνω σου και τους ώμους σου ελεύθερους!

Μωρό 10 ημερών σε μάρσιπο wrap
Πρόσφατα μια μαμά (που μόλις γέννησε το τρίτο της παιδάκι), μου έγραψε αναζητώντας έναν τρόπο να φοράει το μωρό της που να μη βάζει καθόλου βάρος στους ώμους της, όπου έχει ευαισθησία και οποιαδήποτε επιβάρυνση της φέρνει πονοκεφάλους.

Αν και όχι συχνά, έχω συναντήσει ξανά αυτό το πρόβλημα: κάποιοι γονείς, μπορεί να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τη μέση τους, αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν το παραμικρό βάρος στους ώμους τους, ούτε τσάντα, μερικές φορές ούτε καν τις ράντες από μια τζην ολόσωμη φόρμα! Παρόλο που όταν φορά κανείς σωστά ένα μάρσιπο αγκαλιάς, το βάρος δεν πηγαίνει στους ώμους, καταλαβαίνω την ανάγκη που έχουν αυτοί οι γονείς για κάποιον τρόπο να κουβαλάνε το μωρό τους χωρίς να επιβαρύνεται αυτό το σημείο.

Η καλύτερη λύση που έχω να προτείνω είναι θέσεις που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον κορμό του γονέα για την υποστήριξη του βάρους, που γίνονται κυρίως με μάρσιπο τύπου wrap (ύφασμα).

Ενδεικτικά, σας παρουσιάζω στο παρακάτω βίντεο, μια τέτοια θέση, με το νεογέννητο μωράκι μου (10 ημερών) και με ένα υφαντό wrap μήκους 4,2 μ. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ελαστικό wrap (κυρίως όμως με μικρό μωρό).


Όπως βλέπετε, οι ώμοι είναι εντελώς ελεύθεροι και είναι μόνο το σώμα της μαμάς που φέρει βάρος, σ’ αυτή την πολύ άνετη θέση. Φυσικά, το μωράκι είναι σωστά καθισμένο σε φυσική στάση αγκαλιάς και απόλυτα ασφαλές!
Νεογέννητο μωράκι σε μάρσιπο ύφασμα wrap σε θέση με ελεύθερους ώμους
Δείτε οδηγίες για μια παρόμοια πρόταση (δηλαδή χωρίς στήριξη στους ώμους) και με παρεό στην πλάτη. Αντίστοιχες θέσεις γίνονται και με μάρσιπους τύπου podaegi και chunei (αλλά αυτό είναι περιεχόμενο για ξεχωριστή ανάρτηση!).

Ελπίζω πάντως το παραπάνω βιντεάκι να βοηθήσει όσους το χρειάζονται!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Οδηγίες για άλλες θέσεις με μάρσιπο wrap

5 σχόλια:

Maria είπε...

Θεέ μου γέννησες!!! Να σας ζήσει Στέλλα μου! 10 ημερών και φαίνεσαι υπέροχη!

Καλως όρισες μωράκι στον κόσμο του babywearing, καλως όρισες στον κόσμο της ατέλειωτης αγκαλιάς!

Μαμά Μαρία είπε...

Στέλλα!Να σας ζήσει το ζουζουνάκι σας!Αχ!Ειναι τέλειο νινάκι!Σας εύχομαι τα καλύτερα!

Το κολπάκι με το wrap θα το εφαρμόσω σίγουρα στο επόμενο μωράκι!

Φιλάκια Πολλά!

sofuka είπε...

Στέλλα να σου ζήσει η κορούλα!

Είσαι φοβερή, τόσο σύντομα μετά τον τοκετό μπαίνεις και γράφεις και βοηθάς τόσες μαμάδες! Σου εύχομαι να είσαι πάντα ευτυχισμένη εσύ και η οικογένειά σου!

vasso είπε...

Να σου ζήσει η μικρούλα, Στέλλα μου! Δείχνετε και οι δύο κούκλες! Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, θα έχω άλλη μία ευκαιρία-πρώτα ο Θεός- να χρησιμοποιήσω επιτέλους σωστά το sling! πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας!

Louisette είπε...

Καλως όρισες μωράκι στον κόσμο του babywearing, καλως όρισες στον κόσμο της ατέλειωτης αγκαλιάς!
Exellent video and article,
Best regard from Belgium