Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με το μωρό στον ώμο!

Μήπως οι παρακάτω εικόνες σας θυμίζουν κάτι; Νεογέννητα μωράκια που ηρεμούν στον ώμο μας, που ησυχάζουν αμέσως σ' αυτή τη θέση, που βοηθιούνται αν έχουν κολικούς. Και γονείς με μωράκια σαν "ιγκουάνα" (!), συνέχεια στον ώμο, στη θέση ρεψίματος!Μωράκια σε θέση ρεψίματος στον ώμο
Έχετε δοκιμάσει αυτή τη θέση με μάρσιπους αγκαλιάς;
Δείτε αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες για τη θέση ρεψίματος ψηλά στον ώμο με δύο ring slings, αλλά δείτε το και σε βίντεο παρακάτω:


Στο βίντεο είμαι 8 μηνών έγκυος και το μωράκι είναι 45 ημερών. Χρησιμοποιώ slings διαφορετικού χρώματος για να φαίνεται καλύτερα η προσαρμογή τους. Για τη θέση αυτή, είναι απαραίτητα δύο slings, διαφορετικά το μωράκι θα κατέβει μετά από λίγη ώρα χαμηλά (είναι δηλαδή δυνατό να επιτευχθεί η θέση ρεψίματος με ένα sling, αλλά δεν θα είναι ασφαλής με ελεύθερα χέρια). Αντίθετα, με δύο slings είναι πολύ άνετη και για μένα και για το μωρό!

Θέση μωρού για ρέψιμο στον ώμο, με μάρσιπο sling Για μωρά που ηρεμούν μόνο στον ώμο Ιδανική θέση για μωράκια με κολικούς ή παλινδρόμηση Ήρεμα μωράκια και ξεκούραστοι γονείς!
Σημ.: Είναι απαραίτητο το sling να είναι χωρίς επένδυση-μαξιλαράκι και με ανοιχτή (ελεύθερα προσαρμόσιμη) ουρά για αυτή τη θέση.

Δεν είναι καταπλητική θέση;

Την ίδια θέση, μπορεί να επιτύχει κανείς και με ένα μάρσιπο wrap. Δείτε τις οδηγίες με φωτογραφίες (και σύντομα θα ανεβάσω και το βίντεο)!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

2 σχόλια:

mamma είπε...

Οδηγίες για νεογέννητα, ακριβώς ότι χρειαζόμουν!

(εμείς σήμερα, αύριο :))))

sstamoul είπε...

@ mamma: Δεν πιστεύω να έχεις παράπονο, όλες οι τελευταίες αναρτήσεις είναι βιντεάκια με οδηγίες με νεογέννητο μωρό! (Μη βαρεθείς να με βλέπεις φοβάμαι, χαχα!)
Ελπίζω να τα πηγαίνετε καλά με το δικό σας νεογέννητο μωράκι!