Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Με τα πόδια μέσα (για νεογέννητα μωράκια)!

Μία απ’ τις πρώτες θέσεις που δοκιμάζουν οι νέοι γονείς με τα μωράκια τους, είναι η όρθια θέση με τα πόδια μέσα.

Πρόκειται για μια πολύ εύκολη θέση (και νομίζω ότι οι ανανεωμένες οδηγίες με φωτογραφίες στον παραπάνω σύνδεσμο είναι αρκετά ξεκάθαρες) και γι’ αυτό είναι μια απ’ τις δημοφιλέστερες θέσεις για να μεταφέρουν οι γονείς το νεογέννητο μωράκι τους βγαίνοντας απ’ το μαιευτήριο (ως το αυτοκίνητο, εννοείται), αντί να χρησιμοποιήσουν καλαθούνα ή πορτ-μπεμπέ.

Τρεις είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά μ’ αυτή τη θέση:

1. Πώς θα φτιάξω το sling μου ώστε να σχηματίζει τσέπη;
Στο παρακάτω βίντεο θα δεις αναλυτικά πώς να διπλώσεις το ύφασμα του μάρσιπου αγκαλιάς σου ώστε να διαμορφώσεις μια τσέπη, μέσα στην οποία θα μπει το μωράκι σου.


2. Πώς είναι τα πόδια του μωρού μέσα στο sling;
Το μωράκι σου θα διπλώσει μόνο του τα ποδαράκια του σα βατραχάκι, δεξιά κι αριστερά απ’ το σώμα του, όπως κάνουν όλα τα νεογέννητα μωράκια.
Δες στις παρακάτω φωτογραφίες, όρθια αλλά και ξαπλωμένα μπρούμυτα, τα νεογέννητα διατηρούν αυτή τη στάση στα πόδια τους!
Νεογέννητα μωράκια σε όρθια θέση, με τα ποδαράκια διπλωμέναΑκόμα και ξαπλωμένα μπρούμυτα, τα νεογέννητα μωρά διατηρούν τα πόδια τους διπλωμένα σα βατραχάκια
3. Γιατί δε φτάνει το ύφασμα να στηρίξει το κεφάλι του μωρού μου;
Αν νιώθεις ότι η τσέπη είναι πολύ «ρηχή» και δεν έχει αρκετό χώρο ώστε να μπει το μωράκι σου καλά μέσα, τότε πρέπει να προσέξεις τα ακόλουθα:

- Να αφήσεις την τσέπη πολύ ανοιχτή πριν φορέσεις το μωρό σου (η εξωτερική πλευρά πρέπει να είναι χαλαρή και η εσωτερική σφιγμένη). Δες εδώ πώς να προσαρμόζεις σωστά τις άκρες της τσέπης.
- Να βεβαιωθείς ότι οι κρίκοι είναι στο σωστό σημείο. Δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλά, στο στήθος σου, γιατί τότε η «τσέπη» που έχεις για το μωρό δεν θα είναι αρκετά ευρύχωρη. Οι κρίκοι πρέπει να είναι αμέσως κάτω απ’ τον ώμο σου.
- Να ρυθμίσεις την ισορροπία ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική πλευρά της τσέπης. Αν κατεβάσεις την εσωτερική πλευρά χαμηλότερα, η εξωτερική θα έχει περισσότερο ύφασμα για να ανέβει πολύ πάνω απ’ το κεφάλι του μωρού σου.

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

1 σχόλιο:

eudokia είπε...

αχ,τί γλυκιές φωτό!!! σαν αγγελούδια είναι! ομολογώ πως μου λείπει το να φοράω το μωράκι μου...μεγάλωσε..τα βλέπω και ζηλεύω!ευχαριστούμε Στελλα για το βίντεο ,είσαι πολύ κατατοπιστική!