Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Με χίλια χέρια να σ' αγκαλιάζω μωρό μου!

Συχνά με ρωτούν αν κάνει το μωρό να «κάθεται» στο sling και «μήπως πειράζει που πέφτει το βάρος στον πωπό του». Μ’ αρέσει πολύ αυτή η ερώτηση, γιατί μπορώ να κάνω το μικρό μου μαγικό κόλπο! Στην παραπάνω φωτογραφία, κρατάω αγκαλιά την κόρη μου, 16 μηνών, στηρίζοντας την πλάτη της με το ένα χέρι. Δεν την κρατώ καθόλου από κάτω, όπως φαίνεται καθαρά, ο πωπός της είναι ελεύθερος. Δεν είναι κανένα ιδιαίτερο ακροβατικό φυσικά. Η Ρέα μου έχει τα πόδια της ανοιχτά και τον πωπό της χαμηλά, και το μόνο που χρειάζεται για να στηρίζεται πάνω μου, είναι η υποστήριξη στην πλάτη της.

Φυσικά, θα νιώθαμε κι οι δυο καλύτερα αν την κρατούσα με τα δυο μου χέρια, στηρίζοντας ταυτόχρονα και τις πλευρές της, κάπως έτσι δηλαδή: Φανταστείτε τώρα, να είχατε πολλά πολλά χέρια, ν’ αγκαλιάσετε το παιδάκι σας από όλες τις πλευρές. Ε, κι αν ήταν δυνατόν, κι ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια για να κάνετε κι εσείς μερικά πράγματα. Να κάπως έτσι δηλαδή:
Ελπίζω ότι απ’ το παραπάνω παράδειγμα φαίνεται ξεκάθαρα πως στο sling το βάρος μοιράζεται πολύ ομοιόμορφα, το ύφασμα υποστηρίζει όλο το σώμα του μωρού όπως όταν το αγκαλιάζεις. Παρόλο που το μωρό είναι άνετα «καθισμένο», δεν είναι ο πωπός του που υποστηρίζει το βάρος του, όπως στην πρώτη φωτογραφία, που δεν κρατάω καθόλου τη Ρέα από κάτω.

Το ίδιο ισχύει και για το ύφασμα κάτω απ’ τα γόνατα του παιδιού. Όταν έχεις τοποθετήσει το μωρό σου σωστά στο sling, το ύφασμα που κρατάει τα ποδαράκια του δεν παίρνει παραπάνω βάρος απ’ ό,τι παίρνει το ύφασμα στην πλάτη του. Στην ερώτηση αν το ύφασμα «κόβει» τα ποδαράκια του, η απάντηση είναι λοιπόν κατηγορηματικά όχι!
Μπορεί να βλέπεις το μωρό σου «όρθιο», αλλά στην πραγματικότητα η κατανομή του βάρους είναι ακριβώς όπως θα ήταν αν το μωρό σου ήταν ξαπλωμένο στο sling! Δεν είναι μαγικό, είναι απλή φυσική!

Διαβάστε περισσότερα στη σχετική ανάρτηση:
Μωράκια όρθια σε μάρσιπο αγκαλιάς

2 σχόλια:

saxpa είπε...

Ναι θέλω να αφήσω το σχόλιο μου για την νεραίδα που υφαίνει τα υφάσματα αυτά....

........όταν γράφεις μαγεύεις σαν τις σειρήνες όταν τραγουδούσαν...!

sstamoul είπε...

@saxpa: Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας. (άμα τη δω αυτή τη νεράιδα που λες θα της το πω... μέχρι τότε να ξέρεις ότι το ιστολόγιο αυτό το γράφω εγώ, όχι η νεράιδα που υφαίνει... χαχα)