Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Με το μωρό στο καρναβάλι! (ιδέες για να φτιάξετε αποκριάτικους μάρσιπους αγκαλιάς-στολές!)

Η Ρέα, 15 μηνών στο αποκριάτικο pouch τηςΠέρυσι τις Απόκριες, έψαχνα να βρω Αποκριάτικη στολή για τη Ρέα που ήταν περίπου 3 μηνών. Δεν με ικανοποιούσαν πολλές επιλογές γιατί οι στολές που προορίζονται για μωράκια αυτής της ηλικίας (κάτω από 6 μηνών) είναι γενικά «ασχημάτιστες» (π.χ. μόνο μια μπέρτα-κάπα και τίποτα άλλο). Το οποίο μου φαίνεται λογικό, αφού έτσι κι αλλιώς τα μωρά αυτής της ηλικίας δεν στέκονται, δεν κάθονται, δεν μπουσουλάνε, αλλά είναι συνέχεια αγκαλιά. Έτσι η στολή δεν έχει και πολλές ευκαιρίες να «δείξει», να φανεί. Το δικό μου το μωρό ειδικά, ήταν συνέχεια μέσα σε κάποιο sling (μάρσιπο αγκαλιάς)! Καταλάβαινα πως δεν υπήρχε περίπτωση να της φορέσω στολή και να φαίνεται, μόνο το sling θα φαινόταν. Και τότε μου ήρθε η φαεινή ιδέα: θα φτιάξω το sling της «αποκριάτικο»!

Πέρυσι λοιπόν η μικρή μου «ντύθηκε» πασχαλίτσα.
Η Ρέα, 3 μηνών ντυμένη πασχαλίτσα στη 'στολή' που φτιάξαμε μόνοι μας!Σε ένα κόκκινο pouch, έραψα κύκλους από μαύρη τσόχα. (Σημείωση για πολυάσχολους «δημιουργούς»: Καθώς η τσόχα έχει την ιδιότητα να μην ξεφτίζει στις άκρες, θα μπορούσα κάλλιστα αντί να τους ράψω να τους κολλήσω απλά με κόλλα για υφάσματα). Μου πήρε πέντε λεπτά και έτοιμη η αποκριάτικη στολή για το μικρό μου ζουζουνάκι! (Της έφτιαξα και ένα σχετικό καπελάκι, αν και βιαστικά και μάλλον δεν έγινε όσο καλό θα μπορούσε να γίνει).
Η Ρέα, 3 μηνών, σε μάρσιπο αγκαλιάς - πασχαλίτσα!
Φέτος, η Ρέα περπατάει εδώ και μήνες και της βρήκα μια στολή μελισσούλας που μου άρεσε. Σκέφτηκα όμως να συνεχίσω την παράδοση, φτιάχνοντας άλλη μια babywearing-ιδέα για αποκριάτικο κοστούμι. Άλλωστε, απ' ό,τι φαίνεται τα «ζουζούνια» είναι το αγαπημένο μου θέμα, αυτή η μελισσούλα με ξετρέλανε τόσο που ντύθηκα κι εγώ! Η Ρέα, 15 μηνών, φοράει τη στολή της και είναι σε μάρσιπο αγκαλιάς - μελισσούλα!Η βολικότατη τσόχα αυτή τη φορά ράφτηκε σε ρίγες πάνω σε κίτρινο pouch. Προκειμένου να πετύχω την εντύπωση του «χνουδωτού» εντόμου, δεν έκοψα τις ρίγες με το ψαλίδι, αλλά τις «έσκισα» με το χέρι, έτσι οι άκρες δεν είναι τόσο ίσιες, αλλά μοιάζουν πιο «αφράτες». (Και κέρδισα και απίστευτο χρόνο έτσι!) Δοκιμάστε να το φτιάξετε κι εσείς!
Μαμά και κόρη ντυμένες μελισσούλες!

Καλό καρναβάλι! Καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Πώς να φτιάξεις αποκριάτικη στολή: Μαϊμουδάκι
Στολή μάγου (για μεγαλύτερα παιδιά) από το pwsginetai.gr.

5 σχόλια:

Διόνα είπε...

Πολύ έξυπνες και ευρηματικές ιδέες! Μοιάζετε να το απολαμβάνετε και οι δυο σας.

Και του χρόνου!

Ανώνυμος είπε...

Α Π Ι Θ Α Ν Ε Σ!!! μάνα και κόρη και ιδέες!!! (όχι ότι περίμενα κάτι λιγότερο:-) )
Καλή Αποκριά!

saxpa είπε...

Η Φαντασία σου οργιάζει άσχημα κοπελιά μου...ελπίζω όταν θα πάω ο Βασιλάκης στρατό μην τον φοράς σε εδικό sling φαντάρου.....

Μπράβο ρε Στελίτσα μου είσαι όντως εσύ η ίδια Αστέρι....λογικό τα αστέρια που φτιάχνεις...

sstamoul είπε...

@Διόνα: Πήγαμε και σε πάρτυ και περάσαμε υπέροχα! Η Ρέα έμαθε να κάνει "ζζζζζ" και είμαι πολύ περήφανη που μπήκε στο "ρόλο"!

@bitzionaki: Ευχαριστούμε!

@saxpa: Έχω κι άλλες ιδέες (του χρόου)! Sling φαντάρου ε; Χμμμ.... :))

Sike είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX SLING ΦΑΝΤΑΡΟΥ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧ!!! ΑΨΟΓΟ!!