Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Με το μωρό καλεσμένοι σε βάφτιση

Την περασμένη Κυριακή ήμασταν καλεσμένοι σε δύο βαφτίσεις (μία το πρωί και μία το απόγευμα)! Ήταν πολύ όμορφα και κανένα απ’ τα δυο νεοφώτιστα μωράκια δεν έκλαψε!
Αυτό που συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά είναι πόσο πολύ με βοηθούν τα slings μου σε τέτοιες περιπτώσεις! Είτε πρόκειται για την ώρα που παρακολουθούμε το μυστήριο και θέλω να είναι ήσυχο το μωρό, είτε πρόκειται για τις στιγμές που το μωρό μου «θέλει να βλέπει» και μου ζητάει να το κρατάω ψηλά, είτε πρόκειται για τη διαδικασία της «χαιρετούρας» (όπου περιμένουμε στην ουρά για να ευχηθούμε στους γονείς και στους νονούς), είναι πολύ σπουδαίο να μπορώ να είμαι άνετη!
Στην παραπάνω φωτογραφία περιμένουμε στην ουρά για να ευχηθούμε στους γονείς και τους νονούς (κρατάω τη μεγάλη μου κόρη απ’ το χέρι και φοράω τη μικρή στο Αστεράκι μας). Και στην παρακάτω, το ίδιο σκηνικό μερικά χρόνια πριν (στην αγκαλιά μου η Ρέα)!

Μου έχει συμβεί να αποκοιμηθεί το μωρό μου λίγο πριν τη βάφτιση (ή στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στην εκκλησία). Δε θα μπορούσα να βάλω το καρότσι στην εκκλησία, ούτε να πείσω το μεγαλύτερο παιδί μου ότι δε θα βγούμε απ’ το αυτοκίνητο. Με το sling μας όμως τα καταφέρνουμε πάντα μια χαρά!

Μου έχει τύχει επίσης συχνά να είμαστε καλεσμένοι στο τραπέζι της βάφτισης και να μπορώ να γιορτάσω τις χαρές της οικογένειας μαζί με το μωρό μου!

Όπως επίσης και να πρέπει να θηλάσω και να κοιμίσω το κουρασμένο μου μωρό, προσέχοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα μου παιδιά!

Το ωραίο είναι όταν συναντώ κι άλλες μαμάδες babywearers που σκέφτονται τα ίδια με μένα για το πόσο βολικοί είναι οι μάρσιποι αγκαλιάς όταν είσαι καλεσμένος σε βάπτιση!

Μακάρι να βρισκόμαστε πάντα σε χαρές και γιορτές!

Δείτε πολλές φωτογραφίες από babywearing σε βάφτιση στο ξεχωριστό album στο facebook εδώ: "Baptism Babywearing"

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Διαβάστε επίσης:
Με το μωρό στη βάφτιση ή στο γάμο
Με το μωρό στην εκκλησία

5 σχόλια:

mamma είπε...

κούκλα η μικρή σου, κούκλα η μεγάλη σου, κούκλα εσύ!

Αλήθεια, οι άντρες αυτής της οικογένειας πού είναι;)

Maria είπε...

Στέλλα μου πόσο μου ταιριάζει αυτό το Post σου... Παντού κ εμείς ακόμα με το sling μας, σε όλες τις εκδηλώσεις. Μου θύμησες, που 2 μηνες πριν οταν έκλεισαν τα σχολεία, πήγαμε στη γιορτή του σχολείου. Μας παρακαλούσε ο διευθυντής να χορέψουμε αλλα που να άφηνα τον Αγγελο? Ετσι τον έβαλα στο σλινγκ καιχορέψαμε υπέροχα αγκαλιά μαζί και το χάρηκα τόσο... Και το προηγούμενο Σάββατο σε γάμο πάλι χορέψαμε αγκαλιά κρατώντας τον μεγάλο μου απο το χέρι... Μοναδικές στιγμές...

Andria είπε...

Μου έχει τύχει να στέκομαι σε ουρά για να χαιρετήσω τους γονείς του νεοφώτιστου με τον Νικόλα στο σλινγκ...και μου έχει τύχει...να χαιρετήσω όλο σχεδόν τον κόσμο (από τραπέζι σε τραπέζι) στη γαμοβάφτιση μας με τον Νικόλα επίσης στο σλινγκ...και εννοείτε ότι όταν χορεύαμε το κάναμε μαζί!!!! έχει πλάκα όταν το βλέπω στις φωτογραφίες...
Ερώτηση: τώρα που ο Νικόλας ζυγίζει περίπου 15 κιλά τι μου προτείνεις να χρησιμοποιώ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι, τα πάντα μπορείς να κάνεις με το sling, το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι ο μπέμπης μου βαραίνει και δεν έχω πια τις ίδιες αντοχές για να τον φοράω με τις ώρες. Παρόλα αυτά δε σου κρύβω πόσο χαίρομαι που δροσίζει σιγά-σιγά ο καιρός και αδημονώ να ξαναβάλω το wrap για περισσότερους περιπάτους.

eudokia είπε...

αχου...τι καλα!παντα σας καμαρωνω Στελλα μου!!