Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Με τα παιδιά στο χωριό!

Τα παιδιά μου, παιδιά της πόλης και του διαμερίσματος, αυτές τις μέρες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις χαρές του χωριού, με τον παππού και τη γιαγιά.
Το χωριό του μπαμπά είναι ημιορεινό, στη Δυτική Πελοπόννησο και ο μπαμπάς το ονομάζει «ένδοξο και ηρωικό»! Για τα πιτσιρίκια μου πάντως, όλα είναι ιδιαίτερα. Τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες που κόβουμε κατευθείαν απ’ τον κήπο, τα παιχνίδια με τα παιδιά στην πλατεία ως αργά, οι βόλτες για να καμαρώσουμε τις ελιές που θα μας δώσουν το λάδι του χειμώνα, η αυλή και οι κουβέντες κάτω απ’ τη μουριά, είναι όλα μοναδικές εμπειρίες!
Εκτός απ’ τον κήπο με τα ζαρζαβατικά, ο παππούς έχει και κληματαριά με σταφύλια, αλλά και μια ροδακινιά στον κήπο! Η μικρή ενθουσιάστηκε!

Περπατώντας λίγη ώρα, βρήκαμε το ποταμάκι του χωριού καθώς και ένα μικρό μαντρί με πρόβατα! Τα παιδιά τρελάθηκαν με τα αρνάκια!

«Εις το βουνό ψηλά εκεί, είν’ εκκλησιά ερημική…» Το εκκλησάκι είναι η Αγία Άννα, το έχτισε ο μπαρμπα-Γιώργης, που κουβάλησε πέτρες, αλλά και μια μυλόπετρα στον αυλόγυρο για στολίδι. Και η μικρή της καμπάνα, που κρέμεται απ’ το δέντρο, τράβηξε το ενδιαφέρον όλων μας!


Στη βόλτα στο πάνω χωριό, που δεν κατοικείται πια, βρήκαμε και τη μεγάλη βρύση. Η μαρμάρινη επιγραφή μας πληροφόρησε ότι πρόκειται για έργο «οικείων» (!) και φυσικά ευχαριστηθήκαμε το δροσερό νεράκι απ’ την πηγή!



Και ο μπαμπάς που ήθελε να σκουπίσει τα χέρια του, βρήκε άλλη μια «εναλλακτική χρήση» για το ring sling μας!

Δεν ξέρω αν για την Ηλιάνα θα σημαίνουν κάτι αυτές οι εμπειρίες, το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσα να τις προσφέρω στο Βασίλη και τη Ρέα χωρίς να φοράω τη μικρή! Το babywearing μας προσφέρει απίστευτη ελευθερία!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

7 σχόλια:

mamma είπε...

Υπέροχοι όλοι σας. Και το κίτρινο σλινγκ απλά τέλειο!!!

Ανώνυμος είπε...

super!

ps. an milame gia enallaktikes xriseis peirazei pou exei tyxei an skoupizw thn mitoula tou Filip :P


A&F

Βάσια είπε...

Υπέροχες καλοκαιρινες οικογενειακες στιγμες .... γεματες χαμόγελα και αγαπη!
Να περνατε παντα καλα!!!!

ΥΓ. οι φωτο μου μυριζουν Ηλεια;

Vicky Varvadouka είπε...

Στελλίτσα μου τι κάνεις??? Πωπω...πως μεγάλωσαν έτσι τα παιδια??? Περνάνε τα χρονια σαν νερό!!! Χαίρομαι που περνάτε καλά!!! Πολλά φιλάκια!!!!

Φωτεινή είπε...

Είναι τέλειες όλες οι φωτό και όλα όσα κάνετε μοναδικά!

Σήμερα επιστρέψαμε από διακοπές και είναι απίστευτο πόσα ΔΕ θα κάναμε αν δεν είχα το μωρό στο μάρσιππο. Κάθε μέρα σκεφτόμουν πόσο μου έχει λύσει τα χέρια.

Σημερινή εναλλακτική χρήση της ουράς του sling:η μικρή έκανε εμετό, χαρτί πουθενά, ε, πειράζει που τη σκούπισα με την ουρά;

Καλή συνέχεια και φάτε κανένα ροδακινάκι (αν ωρίμασαν) από ροδακινιά "αψέκαστη" και για μας!Έχει άλλη γεύση!Φιλιά!

sstamoul είπε...

@ mamma: Ευχαριστούμε! Το sling είναι από την εποχή που ο Βασίλης ήταν νεογέννητο μωρό!

@ Α&F: Αυτό με το σκούπισμα της μύτης μου το 'χουν ξαναπεί!

@ Βάσια: Ευχαριστούμε πολύ! Είναι Μεσσηνία, αλλά ψηλά! Για μπάνιο πάμε στις παραλίες από κει (Καλό Νερό, Σεριάνι, κλπ.)

@ Vicky Varvadouka: Ναι, είναι απίστευτο το πώς περνάει ο καιρός, στις φωτογραφίες το βλέπει κανείς καθαρά! Σας στέλνω πολλά φιλιά και "ευχές", μικρή μου ταλαντούχα!

@ Φωτεινή: Το φετινό καλοκαίρι "άργησε" για όλα τα καλά του κήπου, η συκιά μετά το τέλος Αυγούστου, το ίδιο και η ροδακινιά! Φιλιά σε όλους σας!

maritsa είπε...

με ταξιδεψες με αυτη σου την αναρτηση οταν με πηγε ο δικος μου μπαμπας στο χωριο που μεγαλωσε και με μαγεψαν ολα αυτα που περιγραφεις, ειναι πολυ ωραιες αναμνησεις για τα παιδια μας! καλα να περνατε!