Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Με παρεό ή πετσέτα για να φορέσεις το μωρό σου, αντί για μάρσιπο!

Τι κάνεις αν σου τύχει να είσαι κάπου με το μωρό χωρίς το sling σου, αν χρειάζεται να κουβαλήσεις το μωρό σου αλλά κουβαλάς κι άλλα πράγματα, αν χρειάζεσαι ελεύθερα χέρια για να κρατάς το μεγάλο σου παιδί, ή αν το κουρασμένο σου πιτσιρίκι δεν μπορεί να περπατήσει στη ζεστή άμμο ή στα χοντρά βότσαλα;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παρεό ή μια πετσέτα θάλασσας για να φορέσεις το μωρό σου με έναν πολύ άνετο και ασφαλή τρόπο. Δες το πολύ αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Το babywearing δεν είναι μάρσιπος, δεν είναι προϊόν. Eίναι γνώση, είναι η «τέχνη να φοράς το μωρό σου» και αυτό μπορούμε να το μάθουμε, αλλά και να το διδάξουμε. Και αυτό δεν κοστίζει τίποτα.

Καλό babywearing!

12 σχόλια:

Andria είπε...

Καταπληκτικό βιντεάκι και οι πρωταγωνίστριες κούκλες! Ανυπομονώ να πάω σπίτι να το δοκιμάσω με τον Νικόλα! Andria

mamma είπε...

μα είστε καταπληκτικές!!!!

___ είπε...

Εμένα τώρα γιατί με κατασυγκίνησε αυτό το βίντεο?
Οι στίχοι μάλλον από το κομμάτι, σε συνδυασμό με τις αγκαλιές που σε κάνει η μεγάλη καθώς την βάζεις στο μάρσιπο με έλιωσαν.
Καλό σας καλοκαίρι!

Φωτεινή είπε...

Δεν κοστίζει τίποτα Στέλλα, αλλά αξίζει τόσα πολλά!Και εσύ το κάνεις με τόσο όμορφο τρόπο.

Δοκιμάσαμε αυτό που προτείνεις, αν και ήμουν πολύ επιφυλακτική (σκεφτόμουν πώς θα καταφέρω να το στερεώσω) είναι πάρα πολύ άνετο και βολικό. Η μεγάλη μου το καταευχαριστήθηκε!

Eliza είπε...

Τι βολικό!!!!
Και παλι ευχαριστούμε Στέλλα

Ελισσάβετ Γεωργιάδη είπε...

Όντως δεν κοστίζει τίποτα Στέλλα!
Και από ότι βλέπω στο βιντεάκι το καταευχαριστηθήκατε. Και εσύ και τα μοντέλα σου!!!!

Unknown είπε...

Τέλειο!!! το βιντεάκι και τα μωράκια σου!!! και φαίνεται τόσο εύκολο, σαν παιχνιδάκι το κάνεις και με τα 2 σου πανέμορφα ζουζούνια ) τρέχω να το δοκιμάσω με το μπισκοτάκι μου!!

Ανώνυμος είπε...

poly oraio ayto to ar8ro 8a to dokimaso ston mpemph moy..!!gt oi times gia marsipo pisteyo einai ligo akriboytsikes...:/...skefteste na kanete kati pano sayto isos mia mikrh ellatosh stis times sas?

Φωτεινή είπε...

Ανώνυμε, έχω δυο παιδιά που μεγαλώνουν σε μάρσιπο αγκαλιάς, έχω αγοράσει/μου κάναν δώρο τα πάντα από βρεφικά είδη, ριλάξ, καρότσια κτλ κτλ, αλλά αυτό που πραγματικά άξιζε όσο τίποτα άλλο, ήταν οι μάρσιποι μου. Ο πρώτος μου μάρσιπος δεν έχει πάθει τίποτα και για τα λεφτά που έδωσα τότε, ΣΙΓΟΥΡΑ έχει κάνει την απόσβεση του, μιας και σε αυτόν μεγαλώνουν δυο παιδιά. Αντιθέτως, το ριλάξ, ας πούμε, το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα, κυρίως στη δεύτερη κόρη καθόλου...Τζάμπα λεφτά...Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν είναι μόνο πόσο κοστίζει κάτι, αλλά πόσο αξίζει!Φιλικά πάντα...

sstamoul είπε...

@ Ανώνυμος: Ευχαριστούμε για το σχόλιο, ελπίζω να σε βολέψει αυτός ο τρόπος.
Όταν αγοράζεις ένα Αστεράκι, αγοράζεις ένα προϊόν, με συσκευασία, με συνεχή υποστήριξη (από τη μοναδική πιστοποιημένη σύμβουλο babywearing στην Ελλάδα), με εγχειρίδιο οδηγιών, με δωρεάν αποστολή, με απόδειξη λιανικής πώλησης, από μια ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί και φορολογείται νόμιμα.
Με τι το συγκρίνεις και το βρίσκεις ακριβούτσικο; Στους μάρσιπους αγκαλιάς, τα Αστεράκια έχουν τη χαμηλότερη τιμή στην ελληνική αγορά (μεταξύ νόμιμων επιχειρήσεων). Οι συμβατικοί μάρσιποι, κοστίζουν περισσότερο (πολλές φορές τα διπλά απ' όσο ένα Αστεράκι), χρησιμοποιούνται μόνο για 5-6 μήνες (σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών), σε περιορισμένες θέσεις, ενώ κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά, σε τρίτες χώρες.
Τα Αστεράκια είναι ελληνικά, αποδεδειγμένα εξαιρετικής ποιότητας και πωλούνται στις ίδιες τιμές από το 2007 (ενώ όλες οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί δραματικά, το ίδιο και ο ΦΠΑ).
Επειδή καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν δυσκολίες στις μέρες μας και όλοι τις ζούμε, στο www.babywearing.gr υπάρχουν οδηγίες και για το πώς να φορέσεις το μωρό σου με διάφορους τρόπους με ό,τι έχεις ήδη στο σπίτι σου, αλλά και για το πώς να ράψεις τους δικούς σου μάρσιπους.
Διάβασε επίσης αν θέλεις αυτό το άρθρο που είχε γραφτεί πριν από χρόνια, αλλά στην ουσία του ισχύει ακόμα. (http://asterakislings.blogspot.com/2009/08/so-you-think-you-can-sell-slings.html)

nantia είπε...

διαβάζω το μπλογκ τώρα κ καιρό γιατί λόγω του μπέμπη που σαραντίζουμε σε λίγες μέρες ήθελα να αγοράσω σλίνγκ αλλά λόγω των τιμών όπως ειπε κ το ανώνυμο άτομο δεν έκανα την κίνηση ακόμη να παραγγείλω απο σας αλλά σκεφτόμουν είτε ν φτιάξω μόνη μου είτε να παραγγείλω μάρσιπο από καμία που ν ξέρει ν φτιάχνει κ εκείνη μάρσιπους αλλά σε πιο οικονομικές τιμές...θα ήθελα πάντως να κάνω την ιδια ερωτηση κ εγώ,πρόκειται ν κάνετε κάποια μείωση τιμών ή οι τιμές θα μείνουν στάσιμες?ευχαριστώ εκ των προτέρων

sstamoul είπε...

@ nantia: Σ’ ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι να σας ζήσει το μωράκι σας. Στις συναντήσεις μας έρχονται συχνά γονείς που αγόρασαν άλλους μάρσιπους (είτε φθηνότερα, είτε ακριβότερα). Έρχονται σ’ εμάς γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν αλλού. Προσωπικά πιστεύω ότι απ’ το να "ξέρει να φτιάχνει μάρσιπους" (ή να λέει ότι ξέρει) μέχρι το να ξέρει να τους υποστηρίξει και να σηκώσει το βάρος που αυτό σημαίνει υπάρχει μεγάλη απόσταση. Στενοχωριέμαι όταν κάποιος νομίζει ότι κάνει οικονομία αγοράζοντας ένα μάρσιπο που δεν είναι άνετος, ή που δεν υποστηρίζει θηλασμό, ή που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και τελικά αναγκάζεται να αγοράσει και ένα Αστεράκι. Αλλά επειδή καταλαβαίνω πως αυτό που γράφω μπορεί να ακούγεται υπερφίαλο (έχω κατηγορηθεί ότι μου λείπει "ταπεινότητα"), εγώ σου λέω να μην αποφασίσεις με βάση αυτό που λέω εγώ, αλλά να έχεις τη δική σου γνώμη. Να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις. Να δεις τι λένε οι γονείς που χρησιμοποιούν τα μεν και τα δε. Να αποφασίσεις με βάση αυτό που λέει η μέση σου (και το μωρό σου).
(Ο άντρας μου λέει: "είναι σαν να λες σε μια δισκογραφική ότι πρέπει να ρίξει τις τιμές γιατί υπάρχουν εκείνοι στην Ομόνοια που πουλάνε παράνομα cd". Συμφωνώ μαζί του. Φυσικά η απόφαση είναι δική σου).