Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Με το νεογέννητο μωρό μου...

Στο παρακάτω βίντεο, το μωρό μου, μόλις 12 ημερών, θηλάζει.


1-7 Νοεμβρίου 2010, Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το βίντεο δεν προορίζεται ως "οδηγίες για το πώς να θηλάσετε το μωρό σας". Πρώτον γιατί ο θηλασμός για μένα ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας (και όχι "φυσικού ταλέντου") και δεύτερον γιατί σίγουρα θα βρείτε καταλληλότερες πηγές για οδηγίες θηλασμού. Σκέφτομαι απλά πως τότε που μάθαινα την "τέχνη του θηλασμού" με το πρώτο μου παιδί, αυτό που θα με βοηθούσε να είναι όλα λίγο ευκολότερα, είναι να είχα στο περιβάλλον μου περισσότερες μαμάδες που θηλάζουν τα μωρά τους, να το έβλεπα να γίνεται, να συμβαίνει.


Διαβάστε επίσης:
Θέσεις θηλασμού
Ταΐζουμε τα μωρά μας, με μπουκάλι ή στήθος

4 σχόλια:

Φωτογράφος είπε...

Με συγκίνησες πολύ...
Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι και τα τρία θαυματάκια σου...Συμφωνώ μαζί σου, θα ήθελα κι εγώ πολύ να το έβλεπα να συμβαίνει και για αυτό όσο καιρό θήλαζα το πρώτο, ποτέ δεν κόλλησα και το θήλασα και έξω, σε μαγαζιά, σε στάσεις, σε αεροπλάνα παντού...Οι αντιδράσεις ανάμικτες, από χαμόγελα συγκίνησης και βλέμματα θαυμασμού μέχρι αποστροφή και περιέργεια.

Ανυπομονώ να ζήσω όλη αυτή τη σχέση, ξανά και ξανά!

Σοφία είπε...

Στελλα ειστε καταπληκτικες!Και μονο για τον θηλασμο, θα ηθελα να κανω ενα παιδι ακομη,παρολο που το εχω απορριψει σαν ιδεα!Με συγκινησες απιστευτα!Να εισαι παντα καλα!

Vicky Varvadouka είπε...

Πολύ συγκινητικό! Ενώ είναι το πιο φυσιολογικό και υπέροχο πράγμα στον κόσμο, δυστυχώς εμένα με κοίταγαν πάντα περίεργα και ακούγονταν σούσουρα τριγύρω...θα έπρεπε να ντρέπονται γι'αυτό! Επίσης πολύ χαίρομαι που τα καταφέρνεις μια χαρα με τον θηλασμό!

Μυρσίνη είπε...

Δεν θα ξεχάσω ποτέ...

15 Αυγούστου στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής -όποιος έχει πάει ή είναι από Θεσ/κη ξέρει για τι ορδές κόσμου μιλάω- ήταν ένα πράγμα σαν το Μοναστηράκι την Κυριακή από κόσμο... (τουλάχιστον όπως το θυμάμαι εγώ μέχρι πριν 4,5 χρόνια που έφυγα από την Αθήνα)

Και εγώ περπατούσα ανάμεσα σε όλους αυτούς θηλάζοντας την τότε 9 μηνών κόρη μου στο mei-tai και δεν φαινόταν τίποτα απολύτως!!!!

Δυστυχώς αν και θήλασα 13 μήνες, δεν κατέκτησα ποτέ την άνεση να θηλάζω σε δημόσιους χώρους, το προσπάθησα σε καμιά γωνίτσα διακριτικά 2-3 φορές, αλλά πιεζόμουν τόσο πολύ που δεν βρήκα νόημα στο να προκαλώ τόση ένταση στον εαυτό μου και να τη μεταδίδω και στο μωρό, οπότε το mei-tai ήταν η τέλεια λύση για μένα που και ήθελα να μην έχω το άγχος του πού θα βρω να θηλάσω το μωρό, και δεν ήθελα να με κοιτάζουν οι τριγύρω...

Στέλλα γλυκύτατο βιντεάκι!!!
Να 'στε όλοι πάντα καλά!!!