Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Με τρία παιδιά και ένα παζλ!

Αυτές τις μέρες που έχει πολλή ζέστη, αποφεύγουμε να βγαίνουμε τις μεσημεριανές ώρες, περιορίζουμε τις βόλτες σε πολύ πρωινές και απογευματινές-βραδυνές. Έτσι τα μεσημέρια κάνουμε διάφορες δραστηριότητες πιο "οικιακές". Χθες το μεσημέρι φτιάξαμε το μεγάλο παζλ με τα ζώα! Πώς φτιάχνουμε παζλ με τα παιδιά και το μωρό στο μάρσιπο!
Το ξεκινήσαμε στο τραπεζάκι του σαλονιού (για να βρούμε μερικά σημεία για "αρχή"). Κάποιοι φτιάχνουν πρώτα το "περίγραμμα" στα παζλ, αλλά τα παιδιά βαριούνται να ακολουθήσουν αυτόν τον κανόνα. Βρίσκουμε μερικά ενδιαφέροντα σημεία και ξεκινάμε από εκεί.Μια οικογένεια με τρία παιδιά, σκέτη ευτυχία!
Αφού και ο Βασίλης και η Ρέα είχαν την "αρχή" τους, μεταφερθήκαμε στο πάτωμα! Άλλωστε το παζλ μας δε χωράει στο τραπεζάκι του σαλονιού! Με τα παιδιά το καλοκαίρι στο σπίτι!
Ο καθένας έχει το δικό του σύστημα! Ο Βασίλης θέλει να κοιτάζει την εικόνα στο κουτί του παζλ και να αναζητά τα κομμάτια που χρειάζεται. Η Ρέα κοιτάζει αυτό που έχει μπροστά της και ψάχνει: "πού είναι η ουρά της αγελάδας;" Νεογέννητο μωρό και δύο μεγαλύτερα παιδιά, ευτυχισμένες στιγμές!Putting together a jigsaw puzzle while babywearing a newborn baby!
Σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά που ταιριάζουν τα κομμάτια μεταξύ τους, έχουμε πανηγυρισμούς! Παιδικά χεράκια συναρμολογούν τα κομμάτια του παζλ!
Το αποτέλεσμα είναι πάντως πολύ επιβραβευτικό! Τα καταφέραμε! Χαμόγελα από όλους!
Σε όλη τη διάρκεια της "προσπάθειας", η μικρή Ηλιάνα, 18 ημερών, κοιμάται αμέριμνη στην πλάτη της μαμάς!
Το νεογέννητο μωρό ήρεμο και ευχαριστημένο και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της δεν χρειάζεται να νιώθουν ότι τους "παίρνει" τη μαμά τους!
Δεν είναι καταπληκτικό το babywearing;
Νεογέννητο μωράκι με μάρσιπο wrap στην πλάτη.
Σημ.: Στις φωτογραφίες, το μωρό είναι σε θέση "διπλής κούνιας" με υφαντό wrap μήκους 4,2μ. (Θα φτιάξω οδηγίες σύντομα, είναι πολύ ωραία και άνετη θέση!)
Το παζλ είναι από το Early Learning Centre (ELC).

14 σχόλια:

mamma είπε...

Να πω ότι σας ζηλεύω; θα το πω! Πώς τα καταφέρνεις; Νομίζω πρέπει να μου κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα.

(το μωράκι μου είναι "αγκαλίτσας", εγώ δεν είμαι εξοικειωμένη με το μάρσιπο τόσο που να τον φοράω στην πλάτη κι ο Τρομερός έχει αρχίσει να εκνευρίζεται. Help!)


υγ. έχω προσπαθήσει πολλές φορές να αφήσω σχόλιο στα προηγούμενα υπέροχα ποστ σου αλλά ο "πολιστής" μου είχε μουλαρώσει. επιτέλους σήμερα τα κατάφερα.

sstamoul είπε...

Με τις θέσεις μπροστά πώς τα πάτε; (Η Ηλιάνα θηλάζει συνέχεια, οπότε κι εμείς περισσότερο μπροστά τη φοράμε, αλλά τα ίδια πράγματα κάνουμε! Θα σου στείλω να δεις φωτογραφία του μπαμπά της που τη φοράει την ώρα που φτιάχνει μακαρονάδα μαζί με τα άλλα δύο! Με απειλεί ότι θα μου κάνει μήνυση αν την αναρτήσω δημοσίως! χαχα!)
Δεν ντρέπεσαι να έχεις αφήσει να περάσει τόσος καιρός χωρίς να ζητάς βοήθεια αν τη χρειάζεσαι; (δεν το ξέρεις ότι τα Αστεράκια έχουν ισόβιο after-sales service; ).
Πάρε τον Τρομερό, πάρε και τον Τεράστιο, πάρε με κι ένα τηλέφωνο κι ελάτε όποτε θέλετε!

eudokia είπε...

τί να πω!!! είσαι φοβερή!! τα μικρή σου έχουν μεγαλώσει πολύ! να τα χαίρεσαι!! απίστευτη!

Φωτογράφος είπε...

Τι να πω τώρα???Ό,τι κλαίω με αυτή την ανάρτηση?
Θα με περάσεις για τρελλή...Αλλά λίγο οι ορμόνες, λίγο οι σκέψεις μου αυτές τις μέρες ΠΩΣ θα τα καραφέρω με δυο παιδιά-βρήκε και η μικρή μου καιρό να "αλλάξει" πρόσωπο και να αρχίσει τις απαιτήσεις (ή μήπως είναι η ιδέα μου?)- κλαίω με το πώς τα καταφέρνεις και ότι εγώ δεν πρόκειται να τα καταφέρω, θα είμαι μέσα στη γκρίνια, την απογοήτευση και τα νεύρα...Ελπίζω σύντομα να γίνω πιο αισιόδοξη...

Τέλειο και το παζλ!Και για ακόμα μια φορά, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΨΟΓΗ εσύ, 18 ημέρες μετά που γέννησες και είσαι απλά ΚΟΥΚΛΑ!Σε ζηλεύω και σε θαυμάζω!Φιλάκια στα παιδάκια!

cghera είπε...

Επειδή είμαι πολύ fan των puzzles αυτή η ανάρτηση μου άρεσε πολύ. Πέραν των άλλων βέβαια η Στέλλα μου δημιουργεί ένα μικρό κόμπλεξ όντας μαμά τριών (mother of 3 που λένε οι Άγγλοι) και με τόση ζωντάνια και όρεξη να μας δείχνει πόσο όμορφο είναι το babywearing. (Πόσοι άραγε κάνουν τόσο συχνές ενημερώσεις στη σελίδα τους;)
Η σελίδα της δε, είναι με αυστηρότατα κριτήρια κα-τα-πλη-κτι-κή.
Κeep up!

Σοφία είπε...

Eιστε υπεροχοι!!!Τα φιλια μου!

Ερη είπε...

Τέλεια! Είστε υπέροχοι, δε χορταίνω να σας βλέπω.

Να σας ζήσει η μικρούλα!

Στέλλα είσαι μια κούκλα μόλις λίγες μέρες μετά τη γέννα! :)

Evita T. είπε...

Kata prwton exoume ton idio kanape :p

Kata deuteron eisaste oloi uperoxoi apo thn mikroula sas mexri ton baba pou den 8elei na ton doume se photo. :) Ma oloi oi antres ta idia einai??

Go mama!

Ελένη είπε...

Πολύ όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Sike είπε...

cghera, ε όχι και ΜΙΚΡΟ κόμπλεξ!!

φωτογράφα, κι εγώ τα ίδια πάθαινα στο πρώτο ανθρωπάκι ("πώς στο καλό τα καταφέρνει αυτή", "μα πώς μπορεί να ρίχνει το μωρό στην πλάτη με τόση άνεση σαν να είναι σακί", "μα είναι σοβαρή η κοπέλα;;" κ.ά.) αλλά τώρα ανυπομονώ ναρθει το δεύτερο να το παίξω Στέλλα!! (καλά, κόψε το wrap στην πλάτη και κάτι παρόμοια ζογκλερικά)

moglis είπε...

καλημέρα. πρέπει να παραδεχτώ ότι παρ'ολα αυτά που διάβασα για να μορφωθώ για το babywearing δεν περίμενα να δω μωρο μόνο 18 ημερών σε αυτή την θέση.... να το δοκιμάσω με τον Νικόλα μου,και το mei tai μας, που είναι και μεγαλύτερος...σχεδόν 2,5 μηνων?

Φωτεινή είπε...

Να υποθέσω εδώ η Ηλιάνα ΔΕ στηρίζει το κεφαλάκι της..Κι όμως τη φοράς στην πλάτη...Με τη βοήθεια κάποιου τρίτου ή με τον τρόπο που περιγράφεις ότι μπορούμε να φορέσουμε στην πλάτη μικρότερα μωράκια?Θέλω να φορέσω τη μικρή αλλά ακόμα δεν έχει πλήρη έλεγχο του αυχένα της.Τη Στέλλα τη φορούσα όταν ήταν ήδη 3 μηνών και στήριζε καλά το κεφαλάκι της...

sstamoul είπε...

@ Φωτεινή: Δες αυτό: http://s176.photobucket.com/albums/w190/sstamoul_videos/?action=view&current=diplhkounia_sthnplath.mp4
Είναι ο τρόπος με τον οποίο φοράω τη νεογέννητη Ηλιάνα σ' αυτή την ανάρτηση. Είναι όπως θα δεις χωρίς βοήθεια, με υποστήριξη του κεφαλιού. Έχει σημασία το μωρό να είναι ψηλά, να νιώθεις το κεφάλι του και την αναπνοή του στο λαιμό σου (όχι στην πλάτη σου). Δεν το προτείνω σε κάποιον χωρίς εμπειρία αλλά εσύ είμαι σίγουρη ότι θα το καταφέρεις. Γίνεται και με το Αστεράκι mei tai σου!

Φωτεινή είπε...

Είσαι απίθανη για την άμεση απάντηση σου!!!Σε χιλιοευχαριστώ!(μεταξύ μας δεν πίστευα ότι είχες βοήθεια-αλίμονο!-για να φορέσεις τη νεογέννητη Ηλιάνα...μετά που σκεφτόμουν τι ανοησία ρώτησα, όλο θυμόμουν εκείνο το βίντεο που σε είδα στην εκπομπή του Καμπουράκη να φοράς ένα νεογέννητο μωρό με ένα κασκόλ ΜΟΝΗ σου και αυτομουτσωνόμουν-βγαίνει από το "αυτοχαστουκιζόμουν").