Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Με την τέχνη... από κούνια!

Πριν αποκτήσω παιδιά, συνήθιζα να επισκέπτομαι συχνά μουσεία, εκθέσεις ή χώρους τέχνης. Πολλά πράγματα άλλαξαν στη ζωή μου με τον ερχομό του πρώτου μου μωρού, αυτό όμως δεν ήθελα με τίποτα να το χάσω! Και ευτυχώς, δεν χρειάστηκε!

Όσο τα μωρά μου ήταν μικρά και δεν μπορούσα να τ’ αφήσω στη φύλαξη κάποιου άλλου για να απολαύσω κάποια έκθεση, πηγαίναμε μαζί και τα φορούσα σε κάποιο μάρσιππο αγκαλιάς! Έχω δει έτσι αρκετές ενδιαφέρουσες εκθέσεις και μουσεία και το ευχαριστήθηκα πολύ (ειδικά τις μη μόνιμες συλλογές έργων, επετειακές εκδηλώσεις, αφιερώματα, κλπ. που αλλιώς θα έχανα)!

Εδώ και καιρό, τα παιδιά μου βαριούνται να με ακολουθήσουν (μα δεν κληρονόμησαν τίποτα από μένα;) και έτσι η τέχνη έχει γίνει ξανά μοναχικό σπορ για μένα.

Η μοναδική έκθεση «τέχνης» που επισκεφθήκαμε τώρα τελευταία μαζί με τα παιδιά (με τη Ρέα στο sling για να μπορεί να βλέπει τα εκθέματα που ήταν κρεμασμένα ψηλά), ήταν μια έκθεση ζωγραφικής στον παιδικό σταθμό! Ανάμεσα στους «καλλιτέχνες» ήταν και ο Βασίλης (ο οποίος δεν έδειξε να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την παρουσίαση του «έργου» του).

Με το μωρό μου στο sling, βλέπουμε μαζί τα έργα ζωγραφικής του αδερφού της! Τι λέτε; Μετράει αυτό για επαφή με την τέχνη; Μπα... Ας περιμένω μερικά χρόνια ακόμα...!

5 σχόλια:

Στοχαστης είπε...

Καλά κάνεις και θέλεις να πας με τα αστεράκια σου να δούνε ένα μουσείο και να εξοικειωθούνε με την τέχνη! Μια πολύ καλή λύση είναι το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης http://www.childrensartmuseum.gr/. Επίσης ωραίο είναι το Μουσείο Αφής που πολλά παιδιά απολαμβάνουν http://www.tactualmuseum.gr/index.htm, ενώ υπάρχουν πολλά μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, αντικείμενα σε πωλητήρια και παιχνίδια στο Μπενάκη, το Κυκλαδικής Τέχνης και σε άλλα μουσεία. Κι αν με το καλό έρθεις Λάρισα, θα πάμε στο Μουσείο Κούκλας, με συλλογή από κούκλες του κουκλοθέατρου Τιριτόμπα!
Φιλιά!

mamma είπε...

Τα ίδια τραβάω κι εγώ :(
Μάλλον είναι ακόμα νωρίς.

Διόνα είπε...

Κάθε επαφή με την τέχνη είναι χαρά και γνώση για τα παιδιά, αλλά αυτή ειδικά η έκθεση νομίζω ήταν η καλύτερη επιλογή :)

eudokia είπε...

πολύ ωραία τα έργα τέχνης των μικρών παιδιών!
τους αρέσει να τα φτιάχνουν αλλά μην τους πεις να τα χαζεύουν!
μεγάλωσαν πολύ τα παιδάκια σου! με θυμάσαι; μου έχεις ράψει ενα rs!

sstamoul είπε...

@ Στοχαστή: Σου στέλνω μεγάλο φιλί κι ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες!

@ mamma: Μην παραπονιέσαι, ο δικός σου είναι της μουσικής!

@ Διόνα: Είχαμε τουλάχιστον κίνητρο για τούτη την έκθεση!

@ eudokia: Μερικές φορές και να τα φτιάχνουν βαριούνται! χαχα! Φυσικά και σε θυμάμαι! Ελπίζω να είστε καλά! (Η δική σου κι αν μεγάλωσε!)