Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Με ένα κουτάλι στο χέρι!

Υπάρχουν στιγμές που το μωρό πρέπει (ή θέλει) να φάει κάτι, ενώ είμαστε έξω, ενώ έχουμε κάπου να φτάσουμε, ενώ περπατάμε. Μπορεί να μην υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι (ή καρέκλα), μπορεί απλά το μωρό να θέλει για λίγο αγκαλιά (εκτός απ' το φαγητό του)!
Τάισμα και babywearing; Γίνεται!
Η Δανάη τρώει παγωτό στο ring sling
Η Σμαράγδα-Δέσποινα ευχαριστιέται το τσιμπολόγημα απ' την αγκαλιά της μαμάς της
Ειδικά όταν εισάγουμε στερεές τροφές για πρώτη φορά, το μωρό μπορεί να δεχτεί ευκολότερα το κουτάλι από την ασφάλεια της αγκαλιάς που ξέρει καλά.
Η Ηλέκτρα τρώει τις πρώτες της κουταλιές!
Τα μεγαλύτερα μωρά, μπορούν να αυτο-εξυπηρετούνται (!), ενώ ο μπαμπάς μπορεί να ετοιμάζει κάτι για να φάνε και τα άλλα μέλη της οικογένειας!
Ο μπαμπάς ετοιμάζει το καρπούζι, και η μικρή του ευχαριστιέται το καλαμπόκι της!
Μερικές φορές το μωρό μπορεί να διψάσει ενώ η μαμά χρειάζεται να περπατά (ακολουθώντας το τουριστικό group)! Με ένα sling, όλοι είναι ευχαριστημένοι και στην ώρα τους!
Δυο γουλιές και φύγαμε πάλι!
Μαμά δίψασα!

Και κάπου κάπου (αυτό το "μια φορά στο τόσο") η μαμά ταΐζει το μωρό της έξω, στο πάρκο, στο παγκάκι, σε μια ξένη πόλη. Σίγουρα γίνεται ευκολότερα αν μπορείς να το κάνεις με τα δυο σου χέρια ελεύθερα!
Εκδρομή στην Αγγλία και τάισμα "στο πόδι" για να συνεχίσουμε!
Το babywearing είναι πάντα λύση για δραστήριους γονείς και δραστήρια μωρά, μερικές φορές ακόμα και στο φαγητό!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Σημ.: Εννοείται πως τα παιδιά ωφελούνται περισσότερο τρώγοντας στο τραπέζι της οικογένειας, μαζί με τους γονείς τους και τ' αδέρφια τους (και το ίδιο φαγητό). Η ανάρτηση αναφέρεται στις "εξαιρετικές" περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι εφικτό.
Ευχαριστούμε πολύ πολύ τους γονείς που μοιράστηκαν τις υπέροχες φωτογραφίες τους μαζί μας!

1 σχόλιο:

Φωτεινή είπε...

Αχ, τώρα το είδα αυτό!Είμαστε κι εμείς!Αυτό το "στο πόδι" πολύ μας ταιριάζει. Ειδικά στις εκδρομές μας. Και πίνουμε συνέχεια νερό στο sling μας. Και συμφωνώ ότι το μωρό πρέπει να κάθεται στο οικογενειακό τραπέζι από τα πρώτα του "βήματα" στις στερεές τροφές, τρώγοντας ό,τι και η υπόλοιπη οικογένεια, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που το bw λύνει ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση τα χέρια...