Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Με εικόνες σαν από κρυφή κάμερα

Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σ' εκείνους που διστάζουν: "Καλά, στη θεωρία, αλλά στην πράξη πώς γίνεται;" Αυτή τη φορά, λοιπόν, το βιντεάκι θα είναι σε φυσικές συνθήκες. Είναι τραβηγμένο με τη φωτογραφική μηχανή, πριν από πολύ καιρό, και περιλαμβάνει σκηνές (με babywearing φυσικά) από μια όμορφη χειμωνιάτικη μέρα και τη βόλτα με τρία παιδιά!


Το μωρό στο αυτοκίνητο είναι φυσικά δεμένο σε καθισματάκι αυτοκινήτου κατάλληλο για την ηλικία του. Στο βιντεάκι άφησα τις "μεταφορές": από το αυτοκίνητο στο Αστεράκι mei tai, όπου όσο τα παιδιά παίζουν κοιμάται ήσυχο στο μάρσιπο, στην αγκαλιά της μαμάς.


Μετά το φαγητό (στο ταβερνάκι της γειτονιάς), το μωρό ξαναμπαίνει στο μάρσιπο για τη βόλτα ως το αυτοκίνητο, όπου επιστρέφει στο καρεκλάκι.

Babywearing στην πράξη λοιπόν, σε πραγματικές συνθήκες... Όχι μοντέλα (προφανώς!), όχι πρόβες, όχι σκηνικά. Αληθινά μωράκια και γονείς στην καθημερινότητά τους (ή έστω στις Κυριακάτικες βόλτες τους)!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δείτε ακόμα:
Σ' αυτό το σημείο σε άλλο βίντεο, πώς να βγάλεις το μωρό απ' το mei tai αν το φορούσες στην πλάτη, χωρίς να σέρνονται οι ράντες κάτω στο πάτωμα! Το βίντεο είναι γυρισμένο στο υπόγειο γκαράζ ενός εμπορικού κέντρου!

4 σχόλια:

Καρπουζοκέφαλος είπε...

Σου χω πει ότι όταν στην αρχή δυσκολευόμουν με τον μικρό και το sling με εκνεύρισε η ευκολία με την οποία έκανες ό,τι έκανες στα βίντεάκια σου;!!
Πραγματικά το κάνεις να φαίνεται πολύ εύκολο και 'γω δεν το είχα καθόλου.
Να είστε καλά.

Υ.Γ.: η φάτσα της μικρής στο βίντεο είναι όλα τα λεφτά! Πολύ μούρη!

sstamoul είπε...

@ Καρπουζοκέφαλος: Δεν ήρθες ποτέ σε μένα με απορίες όμως! Θα μπορούσα να βοηθήσω να μην παιδεύεσαι! :-)
(Είδες παιδί μου; γυναίκες! από μηνών, μόλις βλέπουν κάμερα κολλάνε!)

Φωτεινή είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η ευκολία με την οποία κάνεις κάποια πράγματα μπορεί να κομπλάρει τον άλλο...Αλλά αν ακολουθήσει κάποιος τις οδηγίες σου για το πώς θα φορέσει ένα Αστεράκι, σε λίγο καιρό δε θα το σκέφτεται καν, θα του είναι τόσο φυσικό και όλα θα τα κάνει αυθόρμητα. Πολύ όμορφο βίντεο, η Ηλιάνα είναι φάτσα τρελλή!

Έφη είπε...

Μπράβο! Η ανάρτηση θα μπορούσε να έχει τίτλο "Πώς να βγάλετε και να βάλετε το μωρό στο Mei tai χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε το παλτό σας."