Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Με γνώση (και γνώμη) πριν επιλέξεις μάρσιπο

Όταν αγοράζεις μάρσιπο sling, πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ανάμεσα στα κριτήρια επιλογής και τον τρόπο με τον οποίο έχουν ραφτεί οι κρίκοι στον ώμο. Ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια, αυτό και μόνο το σημείο μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στην άνεσή σου και στην ευκολία χρήσης του sling σου.

Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζονται τα "στυλ ώμου" που χρησιμοποιούνται συχνότερα και συγκρίνονται μεταξύ τους με έμφαση στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.



Προσωπική σημείωση (για να προλάβω την ερώτηση): Ναι, προφανώς θεωρώ το στυλ ώμου που χρησιμοποιείται στα Αστεράκια το καλύτερο. Εμείς τα φτιάχνουμε, εμείς διαλέγουμε τον τρόπο που θα τα φτιάξουμε. Προφανώς επιλέξαμε τον καλύτερο. Και γι’ αυτό στο βίντεο περιγράφεται μόνο με πλεονεκτήματα. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι είναι δυσκολότερο από όλα τα υπόλοιπα να το πετύχεις σωστά (και αυτό αναφέρεται στο βίντεο) και πολλοί το κάνουν λάθος. Ναι, το βίντεο είναι review (δηλαδή γνώμη), ναι, το βίντεο παρουσιάζει τις αδυναμίες και τα προβλήματα που έχουν οι άλλοι τρόποι. Τα έχουμε δοκιμάσει, έχουμε τις γνώμες πολλών πολλών μαμάδων και μπαμπάδων που τα έχουν επίσης δοκιμάσει, αναγνωρίζουμε τα μειονεκτήματα που έχουν και γι’ αυτό και δεν τους χρησιμοποιούμε.

Προσωπική σημείωση (γιατί αυτό το blog είναι και προσωπικό και θέλω να πω τη γνώμη μου): Αν ήθελα να αγοράσω sling online, θα προβληματιζόμουν αν έβλεπα πως το site που τα πουλάει "πειραματίζεται" με τα slings. Άλλες φορές το sling είναι ραμμένο στον ώμο με πιέτες, άλλες φορές με gathered shoulder, άλλες φορές με accordion style (στο ίδιο site). Άλλες φορές το mei tai έχει τις ράντες οριζόντιες, άλλες φορές διαγώνιες (στο ίδιο site). Άλλες φορές τα μαξιλαράκια στις άκρες περιγράφονται ως "απαραίτητα" και άλλες φορές προωθούνται slings χωρίς αυτά (στο ίδιο site). Αυτό δείχνει ότι δεν έχει μελετηθεί καλά τι θα ήταν πραγματικά το πιο άνετο. Αν έχεις καταλήξει πως ένας είναι ο ιδανικός τρόπος να φτιαχτεί ένα sling, δεν τον αλλάζεις. Δεν έχω διάθεση να είμαι εγώ ο "δοκιμαστής" σου. Θέλω αυτό που είναι ήδη δοκιμασμένο και που όλοι λένε πως είναι το καλύτερο.

Για άλλη μια φορά: Δοκιμάστε πριν αγοράσετε!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Το extreme makeover ενός sling
Με κρίκους στο σωστό μέγεθος
Πώς να ράψεις ένα μάρσιπο sling

6 σχόλια:

Adam stella είπε...

Χαχαχα.....Την είπες πάλι την κακία σου!

Ανώνυμος είπε...

Οι μάρσιπποι σου είναι καταπληκτικοί και προσεγμένοι. Παρόλα αυτά, προσωπική άποψη και review (όπως το λες) θα ήτανε αν δεν τα πουλούσες. Από την στιγμή που τα πουλάς τότε είναι απλά κακή διαφήμιση !

sstamoul είπε...

@ Ανώνυμος: Το ότι πουλάω δεν αναιρεί το ότι λέω μια τεκμηριωμένη προσωπική άποψη. Όποιος έχει αντίθετη άποψη και μπορεί να την τεκμηριώσει θα χαρώ πολύ να την ακούσω. Μην ξεχνάς πως όλα αυτά που παρουσιάζονται στο βίντεο μπορώ να τα φτιάξω εύκολα. Υπάρχει λόγος που διάλεξα ένα απ' όλα και αυτό λέει το βίντεο. (και για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω χρειάστηκε να ζητήσω άδεια και να πάρω έγκριση, ενώ όλα τα άλλα είναι ελεύθερα).

Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει link γι' αυτούς που φτιάχνουν τα δικά τους slings. Το βίντεο ελπίζω να σας βοηθήσει να διαλέξετε ποιο θα κάνετε εσείς.

Στις φωτογραφίες από τις συναντήσεις μας θα δείτε χαμόγελα και αγκαλιές από γονείς που χρησιμοποιούν slings από άλλους κατασκευαστές, που δε βρίσκουν αλλού υποστήριξη. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν όλοι ότι το να ξέρεις να ράβεις (ή να έχεις μια μαμά που ράβει) δεν σου δίνει τη δυνατότητα να σηκώσεις το βάρος να τα πουλάς.

Ακριβώς επειδή τα πουλάω αυτή η ανάρτηση είναι ακόμα σημαντικότερη. Γιατί εγώ είμαι εδώ να απαντήσω, να εξηγήσω, να βοηθήσω. Γιατί όταν θα έρθεις να με ρωτήσεις "γιατί δεν μπορείς να βολευτείς το sling σου" θέλω να ξέρεις ότι το babywearing είναι υπέροχο και ότι όλα τα slings δεν είναι ίδια.

Γιατί εσύ εκτίθεσαι και σε επικίνδυνες οδηγίες και βίντεο από άλλους που πουλάνε (χωρίς να έχουν τη γνώση, την εμπειρία και την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται). Και δε θέλω να απαγοητευτείς από το babywearing γενικά και να τα παρατήσεις. Θέλω να φοράς το μωρό σου.

Και γι' αυτό κάθομαι ακόμα και δέχομαι και απαντάω ανώνυμα σχόλια. (Εκτιμώ το ότι με διαβάζεις, θα ήθελα πολύ να κάνουμε αυτή τη συζήτηση κανονικά. )

Φωτεινή είπε...

Στο Ελλαδιστάν έχουμε μάθει το καλό, το ωραίο, το λίγο πιο πάνω από μας να το φθονούμε. Δεν μπορούν όλοι να κάνουν αυτά που κάνεις. Και δε μιλάω για τους ωραίους μάρσιπους, ούτε για τις οδηγίες που έχουν βοηθήσει χιλιάδες μανούλες, που έχουν Αστεράκι ή όχι.Μιλάω για τις έρευνες σου, για τις δοκιμές σου, για το γεγονός ότι όλα όσα λες έχουν επιχειρήματα και στηρίζονται σε πολλά πολλά τεστ που έχεις κάνει.

Σε μια εποχή που ακούω συνέχεια "προτιμήστε ελληνικά προϊόντα", δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσω τα διπλά λεφτά για να πάρω κάτι που κατασκευάζετε στο Μπλαγκλαντές, γιατί να μη στηρίξω τη ΜΟΝΗ ελληνική επιχείρηση μάρσιπων που είναι ταυτόχρονα και η ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Και γιατί πρέπει τους ανθρώπους που έχουν αυτό το όραμα να τους υποτιμώ και να τους κρίνω αρνητικά.

Στέλλα, συνέχισε το έργο σου, επιτελείς λειτούργημα, βοηθάς μανούλες ράβοντας με τα ίδια τα χεράκια σου έργα τέχνης που αγκαλιάζουν χιλιάδες μωρά.

Σε αγαπάμε και σε ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά χαίρομαι όταν κάνεις συγκρίσεις. Δείχνει ότι συνεχώς ψάχνεις το αντικείμενο και επιλέγεις πολύ προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεις τους μάρσιπούς σου.

Επίσης θέλω να κάνω το εξής σχόλιο. Έχεις κάνει και στο παρελθόν συγκρίσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι λες «κακίες». Δεν υπάρχει όμως ούτε ένας που να πει ότι λες κάτι λάθος, ανακριβές ή ότι έχεις αποκρύψει κάποιο μειονέκτημα που έχουν τα αστεράκια σου. Τυχαίο? Δεν το νομίζω!!! :-)

Συνέχισε την καλή δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Μια προσεγμένη ματιά σε αυτό το site και καταλαβαίνει κανείς ότι η Στέλλα δεν είναι ο τύπος που θα έκανε "κακή διαφήμιση" με την έννοια που γράφτηκε. Δεν είναι κακό να γράψει γιατί δεν έχει μαξιλαράκι το δικό της σλινγκ ή γιατί δεν έχει κλειστή ουρά. Αν θέλουμε ακούμε και τη γνώμη αυτού που λέει γιατί τα σλινγκ που φτιάχνει έχουν μαξιλαράκι ή κλειστή ουρά ή κάτι άλλο διαφορετικό και όποιος μας πείσει. Στέλλα εγώ έχω να πω πως είσαι Επαγγελματίας και μόνο από σένα θα αγόραζα μάρσιπο!!!