Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Με μάρσιπους κάθε μάρκας και κάθε τύπου

Είμαι μαμά τριών παιδιών. Έχω εμπειρίες και έχω και την προσωπική μου άποψη για διάφορα θέματα. Δεν είμαι ειδικός σε όλα αυτά τα θέματα και έτσι κρατάω την άποψή μου για όταν μου ζητηθεί. Στο θέμα του babywearing όμως μπορώ να πω ότι είμαι ειδικός (και μάλιστα με τη βούλα, αφού μετά από ειδική εξέταση ο διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός για το babywearing, μου ανέθεσε στις αρχές 2007 τη δημιουργία του πρώτου official babywearing group στην Ελλάδα).

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το babywearing πολύ πριν να ξεκινήσω να φτιάχνω slings. Ο βασικός λόγος που φτιάχνω slings και δεν τα εισάγω/μεταπωλώ είναι ότι δεν ήθελα συμβιβασμούς. Δεν ήθελα ένα όμορφο sling με δυσλειτουργικό στυλ ώμου, δεν ήθελα ένα άνετο sling για βόλτα με το οποίο όμως θα ήταν αδύνατο να καθίσω, δεν ήθελα ένα sling που θα ήταν κατάλληλο για νεογέννητα αλλά όχι για όταν το μωρό μου θα μεγάλωνε. Ήθελα κάτι που να μου αφήνει ελεύθερα χέρια, να είναι ασφαλές, να είναι πρακτικό, χωρίς "αλλά". Ναι, αλλά οι κρίκοι είναι λάθος. Ναι, αλλά δεν προσαρμόζεται με το μωρό μέσα. Ναι, αλλά πρέπει να κρατάς το μωρό. Ναι, αλλά θα το φοράς μόνο απ’ τη μια πλευρά. Ήθελα ένα sling χωρίς "αλλά".

Έχω άποψη, γιατί έχω δοκιμάσει. Έχω δοκιμάσει στην πράξη, έχω συγκρίνει, έχω ψάξει, έχω χρησιμοποιήσει μάρσιπους κάθε τύπου, από διάφορους κατασκευαστές, από διάφορες χώρες. Όταν λέω την άποψή μου για τους μάρσιπους αγκαλιάς, δεν το κάνω χωρίς σκέψη, δεν το κάνω επειδή κάπου διάβασα κάτι, δε μεταφέρω το διαφημιστικό μήνυμα κάποιας εταιρείας. Δεν προτείνω χωρίς να έχω δοκιμάσει (και πρέπει να έχω δοκιμάσει και αυτό που προτείνω αλλά και τις εναλλακτικές του).

Ανάμεσα σ’ αυτά που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς, έχω βρει διαμάντια, αλλά και άνθρακες. Έχω βρει καλούς μάρσιπους που "κάτι" τους λείπει, έχω βρει επικίνδυνα πράγματα (που δεν θα έπρεπε να ονομάζονται slings), αλλά και πραγματικούς θησαυρούς.

Στο παρακάτω βιντεάκι μερικά μόνο από τα κομμάτια που χρησιμοποίησα ή «έθαψα» σ’ αυτά τα έξι χρόνια που δοκιμάζω μάρσιπους:


Στο βίντεο εμφανίζονται: Tonga διχτυωτός μάρσιπος, Trinity Mei tai, Bali Breeze Wrapsody , Hosausa chunei, Hotslings pouch, Jen Soo Korean baby podegi, Beco obi, Storchenwiege wrap, Calyx soft structured carrier, Ntanta sling, Huggababy, BBsling , Kozy carrier mei tai, Hotsling adjustable pouch, Lodger shelter (BAG) sling, Sleepy wrap, Premaxx (BAG) sling, Harmony de Soleil narrow podeagi, New Native pouch, RockingBabySling, Baba sling, Baby bjorn, SlingEZee, Sleeping Baby Productions solarveil sling, Hoppediz wrap.

Διαβάστε επίσης:
Με προσοχή στα "bag slings"
Γιατί το ανοιχτό ύφασμα στην ουρά του sling είναι καλύτερο
Ποιον τύπο μάρσιπου αγκαλιάς να διαλέξω για το μωρό μου

6 σχόλια:

mamma είπε...

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι τα μαμαδομπλόγκ με διαφημίσεις που προωθούν, βαφτίζοντας "τέλειο", το σλινγκ που τα χρηματοδοτεί :(((((

ένα είναι το ΤΕΛΕΙΟ σλινγκ, το ΑΣΤΕΡΑΚΙ!!!!!

sstamoul είπε...

@ mamma: Ναι, ναι! Εσένα πόσα είπαμε ότι σου χρωστάω; Πέρνα να πάρεις την επιταγή σου! :D

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δεν έχω μπλογκ αλλά συμφωνώ με τη mamma (γιατί πριν το αστεράκι δοκίμασα ένα κοινό μάρσιππο της chicco), να μοιράζω φέιγ βολάν στο σούπερ μάρκετ για να κερδίσω την επιταγή μου;!
Αννίτα

sstamoul είπε...

@ Αννίτα: Σύμφωνες, αλλά θα πάρεις όσα ακριβώς παίρνει και η mamma, εντάξει; :-)))

Σοβαρά πάντως, η φωνή μου είστε εσείς, που λέτε τη γνώμη σας για τα Αστεράκια μου. Σας ευχαριστώ, μακάρι να είχα τρόπο να σας ανταμείψω όπως θα 'θελα!

mina είπε...

εγω παντως δεν τα αλλαζω με τιποτα!!!και ξερεις μεχρι και την παιδιατρο μου εχω βαλει στο κολπο χαχα!!! ποια ειπαμε θα παει στο σουπερ μαρκετ με φειγ βολαν??εγω τα εδωσα στην παιδιατρο χαχαχα
'γεια στα χερακια σου στελλιτσα!!
ασχετο αλλα οι μουσικες που βαζεις στα βιντεακια σου απλα υπεροχες
επισης η ηλιαννα το πουλακι μου τη υπομονη εχει καλε!!μοντελο να την κανεις!

Λυδία είπε...

Να πώς τελειοποιείται κάποιος που ασχολείται με ένα αντικείμενο! Και τι χρειάζεται να επενδύσει!... 1000 μπράβο σου Στέλλα :-)
Υ.Γ.Το βιντεάκι σου το είδαμε με τη μικρή μου (πάντα αργοπορημένα) και με ρώτησε: "μαμά εσύ είσαι ατή, μ'εμένα;" κι όταν της είπα όχι, είναι μια κοπέλλα που τη λένε Στέλλα: "είναι ηγκίπισσα Τέλλα;". Μόλις πριν είχαμε δει το βίντεο του... βασιλικού γάμου! Καλή συνέχεια, φιλιά!