Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Με μωρό που θηλάζει σε μάρσιπο mei tai

Πρόσφατα, με την αγαπημένη μου φίλη και το νεογέννητο μωρό της, φτιάξαμε ένα βίντεο για το πώς φοριέται το mei tai με μικρό μωράκι. Η απορία πολλών από σας ήταν αν είναι εύκολο για τη μαμά να θηλάσει το μωρό της στο μάρσιπο αυτό. Ναι, είναι πανεύκολο και πολύ διακριτικό!

Δείτε το στο παρακάτω βίντεο, με την ίδια μικρή πρωταγωνίστρια, σε ηλικία 50 ημερών!


Σημ.: Συνήθως, μαθαίνουμε να θηλάζουμε νεογέννητα μωράκια μόνο σε ξαπλωτή θέση. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις (π.χ. για μωράκια με έντονη παλινδρόμηση, κλπ.), όπου ο θηλασμός σε όρθια θέση είναι εξίσου βολικός και κάποιες φορές προτιμότερος.
Όσο το μωρό δε στηρίζει το κεφάλι του, είναι πιθανό η μαμά να πρέπει να το κρατάει όπως χρειάζεται προκειμένου το μωρό να είναι με ακρίβεια στη θέση που πρέπει. Αργότερα, για μωράκια πάνω από 3 μηνών, ο θηλασμός σε mei tai είναι πανεύκολος με εντελώς ελεύθερα χέρια. Όπως θα είδατε όμως και στο βίντεο, με λίγη εξάσκηση, ακόμα και ένα νεογέννητο μωράκι μπορεί να τρώει άνετα χωρίς να χρειάζεται συνεχή υποστήριξη από τη μαμά, που μπορεί να έχει τα χέρια της ελεύθερα και να ασχοληθεί π.χ. με το μεγαλύτερο παιδί της.

Προσθήκη:
Στο παρακάτω βίντεο, η νεογέννητη μικρή μου κόρη (το τρίτο μου μωρό), σε ηλικία μόλις 12 ημερών, θηλάζει σε μάρσιπο mei tai:


Δείτε σχετικά:
Θηλασμός μωρού σε μάρσιπο sling - σε ξαπλωτή θέση
Θηλασμός μωρού σε μάρσιπους αγκαλιάς διαφόρων τύπων
Νεογέννητο μωρό σε μάρσιπο mei tai (τοποθέτηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: