Αποφάσισα να ξεπεράσω τις ανασφάλειες που έχω για τα κιλά που έχω ήδη πάρει και την κοιλιά που μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και να μοιραστώ μαζί σας μικρά «κόλπα» και ιδέες που χρησιμοποιώ από τότε για να φοράω τα παντελόνια μου, ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
Σημ.: Πράγματι, αυτό εδώ δεν είναι ένα crafts blog, είναι ένα blog με θέμα το babywearing. Όποιος πει ότι το θέμα «ρούχα εγκυμοσύνης» αλλά και το παρακάτω tutorial δεν ανήκουν εδώ, θα έχει εν μέρει δίκιο. Όμως, καθώς περιμένω το τρίτο μου μωρό (διανύω τη 18 εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου), μπορώ να πω ότι, κατά κάποιο τρόπο, «κουβαλάω» το μωρό μου, και μάλιστα στον καλύτερο «μάρσιπο» του κόσμου!
Κόλπο 1ο: Το λαστιχάκι για τα μαλλιά.
Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, η κοιλιά μεγαλώνει τόσο ώστε να μην επιτρέπει στα παντελόνια να κουμπώσουν, κατά τα άλλα όμως μας μπαίνουν σχετικά άνετα. Θα μπορούσαμε να τα φοράμε ξεκούμπωτα, αν δεν φαινόταν αυτό το αντιαισθητικό «άνοιγμα» με τα κουμπιά να πετάνε. Η λύση: περάστε ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά μέσα απ’ την κουμπότρυπα και μετά μέσα απ’ τον εαυτό του, ώστε να σχηματίσετε θηλιά. Κουμπώστε τη θηλιά στο κουμπί (αν χρειαστεί στρίφτε το δυο τρεις φορές για να είναι πιο τεντωμένο, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η κοιλιά). Με τη μπλούζα από πάνω, δε φαίνεται τίποτα!
Κόλπο 2ο: Τα παλιά στράπλες μπλουζάκια (tube tops).
Χρησιμοποιήστε ένα στράπλες τοπ που είναι αρκετά ελαστικό ως «ζώνη εγκυμοσύνης», είτε πάνω από τα ξεκούμπωτα παντελόνια σας, είτε πάνω από παντελόνια εγκυμοσύνης που είναι ακόμα πολύ φαρδιά (πριν η κοιλιά αρχίσει να μεγαλώνει αρκετά ώστε να τα «γεμίζει» σωστά)! Το αποτέλεσμα είναι ένα ωραίο layering effect (σαν να φοράτε μπλούζα και φαίνεται μόνο η άκρη της). (Γιατί να ξοδέψετε περίπου 20-25 ευρώ για belly bands ή belly belts και λοιπά "band", όταν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τοπάκια που θα βρείτε εύκολα με 5 ευρώ; )
Κόλπο 3ο: Πώς να φτιάξεις ένα παντελόνι εγκυμοσύνης σε 20 λεπτά.
Ok, μπορείς αυτός ο τρόπος να μην είναι για όλους, είναι για όσους διαθέτουν ραπτομηχανή (αλλά όχι απαραίτητα και ιδιαίτερη ικανότητα στο ράψιμο, απλά πράγματα, απλό γαζί, ούτε πατρόν ούτε τίποτα).
1. Ξεκινάμε με ένα τζην παντελόνι που μας αρέσει, που μας χωράει ακόμα (!), αλλά δεν κουμπώνει. Το φοράμε και σημαδεύουμε το σημείο μέχρι το οποίο μπορούμε ακόμα να ανεβάσουμε το φερμουάρ. Βγάζουμε το παντελόνι, κουμπώνουμε το φερμουάρ, καρφιτσώνουμε τις τσέπες κλειστές και ξεκινώντας από το σημείο που σημαδέψαμε, ζωγραφίζουμε μια καμπύλη προς τις άκρες. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι ακριβώς κάτω απ’ τη «ζώνη».
Καλή συνέχεια και καλό babywearing!