Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Με χίλια χέρια να σ' αγκαλιάζω μωρό μου!

Συχνά με ρωτούν αν κάνει το μωρό να «κάθεται» στο sling και «μήπως πειράζει που πέφτει το βάρος στον πωπό του». Μ’ αρέσει πολύ αυτή η ερώτηση, γιατί μπορώ να κάνω το μικρό μου μαγικό κόλπο! Στην παραπάνω φωτογραφία, κρατάω αγκαλιά την κόρη μου, 16 μηνών, στηρίζοντας την πλάτη της με το ένα χέρι. Δεν την κρατώ καθόλου από κάτω, όπως φαίνεται καθαρά, ο πωπός της είναι ελεύθερος. Δεν είναι κανένα ιδιαίτερο ακροβατικό φυσικά. Η Ρέα μου έχει τα πόδια της ανοιχτά και τον πωπό της χαμηλά, και το μόνο που χρειάζεται για να στηρίζεται πάνω μου, είναι η υποστήριξη στην πλάτη της.

Φυσικά, θα νιώθαμε κι οι δυο καλύτερα αν την κρατούσα με τα δυο μου χέρια, στηρίζοντας ταυτόχρονα και τις πλευρές της, κάπως έτσι δηλαδή: Φανταστείτε τώρα, να είχατε πολλά πολλά χέρια, ν’ αγκαλιάσετε το παιδάκι σας από όλες τις πλευρές. Ε, κι αν ήταν δυνατόν, κι ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια για να κάνετε κι εσείς μερικά πράγματα. Να κάπως έτσι δηλαδή:
Ελπίζω ότι απ’ το παραπάνω παράδειγμα φαίνεται ξεκάθαρα πως στο sling το βάρος μοιράζεται πολύ ομοιόμορφα, το ύφασμα υποστηρίζει όλο το σώμα του μωρού όπως όταν το αγκαλιάζεις. Παρόλο που το μωρό είναι άνετα «καθισμένο», δεν είναι ο πωπός του που υποστηρίζει το βάρος του, όπως στην πρώτη φωτογραφία, που δεν κρατάω καθόλου τη Ρέα από κάτω.

Το ίδιο ισχύει και για το ύφασμα κάτω απ’ τα γόνατα του παιδιού. Όταν έχεις τοποθετήσει το μωρό σου σωστά στο sling, το ύφασμα που κρατάει τα ποδαράκια του δεν παίρνει παραπάνω βάρος απ’ ό,τι παίρνει το ύφασμα στην πλάτη του. Στην ερώτηση αν το ύφασμα «κόβει» τα ποδαράκια του, η απάντηση είναι λοιπόν κατηγορηματικά όχι!
Μπορεί να βλέπεις το μωρό σου «όρθιο», αλλά στην πραγματικότητα η κατανομή του βάρους είναι ακριβώς όπως θα ήταν αν το μωρό σου ήταν ξαπλωμένο στο sling! Δεν είναι μαγικό, είναι απλή φυσική!

Διαβάστε περισσότερα στη σχετική ανάρτηση:
Μωράκια όρθια σε μάρσιπο αγκαλιάς

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Με το χέρι στην τσέπη (και άλλες κρίσεις και συγκρίσεις...)

Σκεφτόμουν πως ίσως δεν είναι καλή ιδέα να σχολιάσω «οικονομικά» θέματα, είναι απ’ αυτά που μας λέγανε παλιά να αποφεύγουμε στα δείπνα, έτσι δεν είναι; Αλλά διάφορα πράγματα που διαβάζω και ακούω τον τελευταίο καιρό, με έχουν βάλει σε σκέψεις και θα ήθελα να τις μοιραστώ (με όποιον καλό άνθρωπο έχει την όρεξη να διαβάσει αυτό το ιστολόγιο).

Ένα καλό ring sling θα χρησιμοποιείται για χρόνια, με ένα ή με περισσότερα μωρά!Για να αγοράσει κανείς ένα sling θα δώσει κατά μέσο όρο 50 ευρώ (40 για τα περισσότερα Αστεράκια, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν slings με 60 ή 70 ευρώ). (Να πούμε ότι με αυτό το ποσό θα αγόραζε κανείς δυο παιδικά μπλουζάκια καλής ποιότητας; Ας το πούμε, για λόγους σύγκρισης).
Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιήσει κανείς το sling του από την πρώτη μέρα που θα έχει το νεογέννητο μωράκι στο σπίτι και τουλάχιστον ώσπου ν’ αρχίσει το παιδί να περπατάει (αν και θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει το sling του και με πολύ μεγαλύτερα παιδιά). Κατά πάσα πιθανότητα επίσης, σ’ αυτό το διάστημα του ενός χρόνου, θα χρησιμοποιεί το sling του καθημερινά. Θα το πλένει στο πλυντήριο, θα το στεγνώνει και θα το ξαναφοράει.

Προσωπικά, η χρήση που κάνω στα slings μου, είναι πολύ πιο «εντατική», απ’ αυτή που κάνω στα ρούχα μου (και έχω πολλά slings, αλήθεια). Θεωρώ τα slings μου τα πιο «εργατικά» κομμάτια της ντουλάπας μου, τα φορώ συνέχεια, κάθε μέρα, σχεδόν όλη μέρα, τα πλένω στο πλυντήριο, τα στεγνώνω στο στεγνωτήριο και τα ξαναφοράω με ανυπομονησία. Πολλές απ’ τις μπλούζες μου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο όσο τα slings μου. Ούτε καν πολλές απ’ τις μπλούζες του μωρού μου!

Όταν το μωρό μου θα σταματήσει να χωράει στα ρούχα του, τα περισσότερα απ’ αυτά θα είναι αρκετά ταλαιπωρημένα. Ίσως σκεφτώ να τα φυλάξω για επόμενο μωρό (ίσως και όχι). Ίσως σκεφτώ να τα χαρίσω αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν νομίζω όμως ότι θα σκεφτώ να τα πουλήσω (ακόμα κι αν το μωρό μου τα έχει φορέσει ελάχιστα και ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε). Είναι αλήθεια αυτό κάτι που γίνεται συχνά;

Το κόστος ενός καλού μάρσιπου αγκαλιάς δεν ξεπερνά συνήθως τα 40 ευρώ και η βοήθεια που προσφέρουν είναι πολύτιμη.Τα slings που φορούσα με το πρώτο μου μωρό, τα φοράω ακόμα με το δεύτερο. Με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς. Πλύνε-βάλε, κάθε μέρα, όλη μέρα. Και όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Και εκτιμώ ότι «έβγαλαν» και με το παραπάνω τα χρήματα που μου κόστισαν για να τα αποκτήσω (ακόμα και όσα δεν έφτιαξα μόνη μου).
Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν, δεν τα θεωρώ καθόλου, μα καθόλου ακριβά.

Και ας το δούμε και από μια άλλη άποψη. Για να αποκτήσει κανείς έναν απ’ τους συμβατικούς μάρσιπους που πωλούνται στα καταστήματα βρεφικών ειδών, θα δώσει κατά μέσο όρο 60 ευρώ. Θα τον χρησιμοποιήσει από όταν το παιδί γίνει 3 μηνών περίπου (νωρίτερα δεν επιτρέπεται από τους παιδιάτρους και δεν συστήνεται και από τους κατασκευαστές αυτών των μάρσιπων). Και θα τον χρησιμοποιήσει μέχρι το παιδί να γίνει 6-7 μηνών περίπου (γιατί οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν όριο βάρους τα 9 κιλά). Σ’ αυτό το διάστημα των 3-4 μηνών, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιήσει το μάρσιπο αυτό πάνω από μισή ή μία ώρα την ημέρα (γιατί είναι τόσο άβολος! και γιατί προορίζεται μόνο για χρήση έξω απ’ το σπίτι). Αν ο μάρσιπος λερωθεί, δεν θα μπορέσει να τον πλύνει (παρά μόνο να τον σκουπίσει τοπικά). Και αυτοί, οι συμβατικοί μάρσιποι, είναι σχεδόν πάντα μέσα στις «πρώτες αγορές» σε αναμονή του νεογέννητου και στην «προίκα του μωρού» και σπάνια κανείς θεωρεί πολλά αυτά τα 60 ευρώ που θα του κοστίσει αυτός ο μάρσιπος.
(χωρίς να εξετάζω καθόλου τα άλλα μειονεκτήματα ή δυσκολίες που παρουσιάζουν αυτοί οι τύποι "συμβατικών μάρσιπων").

Είμαι η μόνη που βλέπω κάτι παράλογο σ' αυτό;

Διαβάστε σχετικά:
Γιατί κοστίζει τόσο ένας μάρσιπος αγκαλιάς;

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Με νήματα και χρώματα - επιλογή υφάσματος!

Μάρσιπος αγκαλιάς από λεπτό βαμβακερό ύφασμα, λείο, σαν σεντόνι"- Δεν μ’ αρέσουν τα λινά, γιατί τσακαλώνουν. Ενώ τα βαμβακερά τσαλακώνουν λιγότερο.

- Εμένα πάλι μου φαίνεται πολύ φυσικός ο τρόπος που τσαλακώνουν τα λινά. Από ένα λινό περιμένεις να είναι τσαλακωμένο, ενώ τα βαμβακερά που έχουν τσαλακωθεί έστω και λίγο μου φαίνονται σαν να «χρειάζονται» σιδέρωμα."


Αν ρωτήσεις δέκα ανθρώπους σχετικά με το ποιο ύφασμα προτιμούν για το ring sling τους, θα πάρεις δέκα διαφορετικές απαντήσεις.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρούχο; Μπορεί κανείς να σε «καθοδηγήσει» σ’ αυτές τις επιλογές; Όχι! Έτσι κι εγώ, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να απαντήσω στην ερώτηση «τι ύφασμα να διαλέξω για το ring sling μου;» γιατί το βρίσκω τόσο προσωπικό θέμα!

Να πάντως κάποια πράγματα που μπορεί να παίζουν ρόλο στην επιλογή σου (είτε ψάχνεις ύφασμα για να φτιάξεις το δικό σου μάρσιπο αγκαλιάς, είτε για να παραγγείλεις).

Βαμβακερό ύφασμα, υφαντό στον αργαλειόΤο αυτονόητο: πόσο βαρύ (χοντρό) είναι το ύφασμα, ή τελικά πόσο ζεστό είναι. Σε γενικές γραμμές σχεδόν όλα τα υφάσματα που είναι αρκετά λεπτά ώστε να είναι κατάλληλα για ring slings, εφόσον είναι φυσικά υφάσματα που αναπνέουν (βαμβάκι, λινό, μετάξι), είναι κατάλληλα για όλες τις εποχές. Για τα υφαντά μου λέω κάποιες φορές πως ίσως είναι λίγο βαρύτερα από τα πολύ λεπτά καλοκαιρινά, αλλά με το δεδομένο ότι είναι 100% βαμβακερά και ότι είναι αρκετά λεπτά (προσαρμόζονται υπέροχα στους κρίκους), θεωρώ ότι φοριούνται άνετα χειμώνα-καλοκαίρι.

Μετά είναι και η αίσθηση. Τα υφαντά έχουν μια ωραία αίσθηση στην υφή, εγώ νιώθω τα νήματα ένα-ένα ξεχωριστά και αυτό μου αρέσει πολύ. Γι’ αυτό και μου αρέσουν πολύ και τα «σγουρά» υφάσματα, αυτά που έχουν μια κάπως «ανάγλυφη» όψη. Αντίθετα, πολλοί προτιμούν τη λεία αίσθηση των λεπτών βαμβακερών υφασμάτων και τον τρόπο που φαίνεται να «γλιστράνε» ευκολότερα στους κρίκους.

Διπλό μεταξωτό ring sling που δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας ακόμα και καθημερινά!Σημαντικό ρόλο παίζει και η συμπεριφορά του υφάσματος σε θέματα «πρακτικά» (βλ. πλύσιμο-σιδέρωμα)! Το μετάξι, για παράδειγμα, δείχνει εκθαμβωτικό όταν είναι καινούριο, χάνει όμως αρκετή απ’ τη γυαλάδα του αν πλυθεί στο πλυντήριο. (Και μεταξύ μας, αν έχεις μωρό, ειδικά νεογέννητο, το πλύσιμο στο χέρι δεν είναι σοφή επιλογή για την ψυχική σου υγεία!) Εξάλλου, ένα μεταξωτό sling που έχει πλυθεί στο πλυντήριο, γίνεται υπέροχα μαλακό και ευπροσάρμοστο!

Και φυσικά η εμφάνιση! Έχει μεγάλη σημασία να σου αρέσει ο μάρσιπος αγκαλιάς σου (θα τον φοράς καθημερινά άλλωστε)! Άλλοι θέλουν έντονα, εντυπωσιακά χρώματα και άλλοι κάτι εντελώς ουδέτερο που να ταιριάζει με όλα.

Ένα πολύ ιδιαίτερο sling από εξαιρετικό λινό, για μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση, σε βάφτιση ή καλοκαιρινό γάμοΠροσωπικά πιστεύω ότι το sling είναι κάτι που έχει να κάνει με σένα και με το δικό σου στυλ και όχι μέρος της "προίκας του μωρού" - γι' αυτό και τα slings μου δεν έχουν "αρκουδάκια" και "πιπίλες".

Τελικά η συμβουλή μου είναι: δες το sling σου σαν ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Άνοιξε την ντουλάπα σου, δες τα ρούχα σου, αποφάσισε το στυλ σου και διάλεξέ το μ' αυτό το "μάτι". Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξεις αυτό που θα ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα σου. Μπορεί, ειδικά για το sling σου, να θες να κάνεις μια μικρή υπέρβαση, να διαλέξεις κάτι ξεχωριστό (π.χ. ένα έντονο χρώμα ενώ συνήθως φοράς σκούρα ρούχα). Δεν υπάρχει κανόνας! Είναι εξάλλου σχεδόν σίγουρο ότι θα το λατρέψεις όταν δεις πόσο θα σε βολεύει!

Σημ.: Τα παραπάνω αφορούν υφάσματα κατάλληλα για ring sling, δηλαδή μάρσιπο αγκαλιάς με κρίκους. Δεν κάνω λόγο για mei tai γιατί τα υφάσματα που είναι κατάλληλα γι’ αυτόν τον τύπο μάρσιπου αγκαλιάς είναι εξ’ ορισμού πιο χοντρά. Τα υφάσματα που είναι κατάλληλα για ring slings δεν είναι συνήθως κατάλληλα για mei tai (είναι πιο λεπτά απ’ ό,τι χρειάζεται, με μοναδική ίσως εξαίρεση τα υφαντά στον αργαλειό που μπορούν να είναι και λεπτά και ιδιαίτερα ανθεκτικά) και το αντίθετο (εκπλήσσομαι όταν βλέπω mei tai και ring slings φτιαγμένα απ’ το ίδιο ύφασμα). Επίσης δεν κάνω λόγο για pouch γιατί θεωρώ ότι για να είναι άνετο ένα pouch, καλό είναι το ύφασμα να έχει μονόπλευρη ελαστικότητα, άρα μιλάμε συνήθως για βαμβακερές, ελαστικές ποπλίνες (συνήθως με 3% ή 5% ελαστάνη) ή λεπτό ελαστικό denim.

Διαβάστε επίσης:
Με άνεση και στη ζέστη του καλοκαιριού; (υφάσματα για mei tai)
Με νήματα (μέρος 2)

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Με όριο τη φαντασία (σας)!

Είμαι ενθουσιασμένη με τις ιδέες σας! Έχω ξετρελαθεί, στ’ αλήθεια!

Όλοι οι μάρσιποι αγκαλιάς που φτιάχνω, γίνονται φυσικά με βάση τις προτιμήσεις σας. Είναι οι δικοί σας συνδυασμοί υφασμάτων και χρωμάτων (κάποιοι τολμηροί!) και σχεδόν όλα τα αστεράκια που έχουν φύγει απ’ τα χέρια μου είναι μοναδικά!

Θέλω πάντως να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα πιο «ιδιαίτερα» slings, που φτιάχτηκαν υλοποιώντας (ελπίζω) αυτό που εσείς φανταστήκατε! Χαίρομαι πολύ για το κέφι με το οποίο «σχεδιάζουμε» μαζί τις «αγκαλίτσες» για τα μωράκια σας και με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα δημιουργικά αυτή η «ανταλλαγή ιδεών» μεταξύ μας!

Συχνά είναι μια φράση που σημαίνει κάτι μόνο για σένα και για το μωρό σου. Στα mei tai, η ανοιχτή «πλάτη» προσφέρεται ιδιαίτερα για «έξυπνες» ατάκες ή σημαδιακές λέξεις! (Πολύ έξυπνη ιδέα για δώρο σε νεογέννητο μωρό και τη νέα μαμά!)
Τυπωμένες φράσεις στη μπλούζα σου, γιατί όχι και στο mei tai σου;

Πολύ μ’ αρέσουν και τα «δικά σας» γούστα! Αυτό που κάνω συνήθως, αλλά λίγο «αλλιώς». Όπως η τσέπη σ’ αυτό το mei tai, που έγινε με έμπνευση από την Apple και τους υπολογιστές Macintosh! Η τσέπη έχει το σχήμα του γνωστού «μήλου» και το άνοιγμα είναι στο σημείο που το μήλο είναι δαγκωμένο! Φανταστικό!
Η τσέπη σ' αυτό το mei tai είναι εμπνευσμένη απ' το μηλαράκι της Apple, και φτιάχτηκε για γονείς που είναι οπαδοί των υπολογιστών Macintosh! Το άνοιγμα της τσέπης είναι το δάγκωμα στο μήλο!

Κι άλλες φορές μου έχετε ζητήσει «ξεχωριστές» τσεπούλες! Και τις χάρηκα όλες ιδιαίτερα! (Χαίρομαι που τις χαρήκατε κι εσείς!)
Τσέπη με τα σχέδια που κάνουν οι τσέπες στα τζην παντελόνια ή τσέπη με γύρισμα και ξύλινο κουμπί!

Άλλες φορές είναι κάτι που σας εκφράζει. Η αγαπημένη σας ομάδα, ή το αγαπημένο σας συγκρότημα. Δεν είμαι οπαδός κάποιας ομάδας, αλλά πολύ πολύ τα ευχαριστήθηκα αυτά τα Αστεράκια!
Αυτός ο διπλής όψης μάρσιπος αγκαλιάς φτιάχτηκε για έναν μπαμπά απ' τη Θεσσαλονίκη που είναι, φυσικά, οπαδός του ΠΑΟΚ! Ο δικέφαλος του ΠΑΟΚ εκτυπώθηκε στο ύφασμα με ειδικό υλικό που πλένεται και σιδερώνεται άφοβα.Mei tai για τον παππού φίλαθλο της ΑΕΚ και ένα για μια μαμά που ακούει Slayer!

Και κάποιες φορές μου στείλατε δικά σας υφάσματα ή «προσθήκες»...
Slings που φτιάχτηκαν με υφάσματα που βρήκατε εσείς ή στα οποία ράφτηκε κάποιο δικό σας υλικό είναι σίγουρα μοναδικά!

Ή μου ζητήσατε να σχεδιάσουμε κάποιο ξεχωριστό απλικέ μοτίβο για το sling σας...
Το αστεράκι μας, ή μουσικές νότες σε μάρσιπους αγκαλιάς με ξεχωριστά απλικέ μοτίβα!

Και κάποιες φορές ταιριάξαμε χρώματα κι υφάσματα με την εμφάνισή σας...
Όταν το sling ταιριάζει με το βραδυνό σου φόρεμα... για μια ξεχωριστή εμφάνιση σε επίσημη έξοδο!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία! Να είστε πάντα καλά, με δημιουργικές ιδέες και θα χαίρομαι πάντα να τις κάνουμε πράξη! Καλό babywearing!

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Με την καρδιά μου...

Ο Γιάννης, φοράει τη μικρή του αδερφή, Σμαράγδα! Κοίτα μαμά, χωρίς χέρια!Παίρνω κάποια μηνύματα, από μαμάδες (και από μπαμπάδες, αλλά σπανιότερα), που μου λένε «ευχαριστώ» και πόσο τους βοήθησε το sling που τους έφτιαξα ή οι οδηγίες που έχω στο site για να φτιάξουν το δικό τους. Άλλες φορές γενικά (πόσο ευκολότερα είναι τα πράγματα τώρα) και άλλες φορές συγκεκριμένα (πώς χάρη στο babywearing έκαναν εύκολα ένα ταξίδι με το μωρό, ή πώς τα έβγαλαν πέρα σε μια ασθένεια του μωρού που χρειάστηκε επίσκεψη στο Παίδων).

Για σας, που μου στέλνετε αυτά τα μηνύματα, γράφω αυτή την ανάρτηση σήμερα.

Σας ευχαριστώ. Πάρα πολύ. Δεν ξέρω πόσο μπορείτε να καταλάβετε αυτό το ευχαριστώ και αν σημαίνει τίποτα για σας, αλλά για μένα, τα μηνύματα που μου στέλνετε είναι πολύ σημαντικά. Είναι αυτά που μου δίνουν το κουράγιο να συνεχίσω αυτό που κάνω.

Το κάνω με αγάπη, με μεράκι και με πάθος, και έχω πολλούς γύρω μου (κυρίως αυτούς που μ’ αγαπάνε) που μου ζητούν να το σταματήσω (γιατί «με κουράζει», γιατί «μου παίρνει χρόνο απ’ τα παιδιά μου», γιατί «δεν έχει νόημα»). Όμως πέρα απ’ όλα αυτά, με γεμίζει χαρά. Με γεμίζει χαρά το ότι φοράτε το μωράκι σας και συνέβαλα εγώ σ’ αυτό. Με γεμίζει χαρά το ότι οι οδηγίες που φτιάχνω σας βοηθούν. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ που κάνετε τον κόπο να μου γράψετε και να μου πείτε τις εμπειρίες σας ή να μου στείλετε φωτογραφίες με τα Αστεράκια σας.

Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεστε τα μωράκια σας.

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!
Ο Φίλιππος και ο Διομήδης, φίλαθλοι από τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζουν μαζί την ομάδα τους! Πολύ το χάρηκα αυτό το sling!




Σημ.: Το ευχαριστώ μου πάει σε όλους σας. Οι φωτογραφίες σε αυτή την ανάρτηση είναι τυχαία επιλογή, αλλά ευχαριστώ διπλά για την άδειά τους να τις δημοσιεύσω, το Φίλιππο και το Διομήδη (είστε απίθανοι!), τη Μαρία με το μπέμπη της, τη Θεοδώρα και την Αλεξάνδρα, την Ιωάννα και τον Παναγιώτη, τη Φωτεινή και τη Στέλλα και την Ελίζα και τον (αγουροξυπνημένο) Κωστή.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Γιάννη, που πηγάινει Τετάρτη Δημοτικού (9 χρονών) και φοράει τη μικρή του αδερφή, Σμαράγδα (6,5 μηνών) και μ' αφήνει να δείξω τη φωτογραφία του και σε άλλους για να δουν πόσο εύκολο είναι "χωρίς χέρια"! (Ευχαριστώ και τη μαμά τους, Ελένη, μέσα απ' την καρδιά μου).

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Με τον αετό μας στα ύψη!

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ήμασταν μια πολύ παραδοσιακή οικογένεια. Πετάξαμε και χαρταετό! Με τη Ρέα στο sling, τον κρατήσαμε κι εμείς για λίγο. Ευτυχώς που ο μπαμπάς ξέρει καλύτερα, γιατί εμείς τα κορίτσια κοντέψαμε να τον ρίξουμε!

(Σάμπως ξέρω εγώ τι θα πει "θα σου γυρίσει τούμπα!" και γιατί η "κοιλιά" είναι κακό πράγμα; Εγώ ξέρω ότι το κοριτσάκι μου το καταδιασκέδασε!)
Το μωρό μου πετάει χαρταετό!
Με μάρσιπο αγκαλιάς δε μας ενοχλούν τ' αγκάθια, ούτε αν το έδαφος είναι δύσκολο! Εμείς πάμε παντού!
Στο βουνό, πετάμε χαρταετό με τη Ρέα μου στο slingΚαι του χρόνου! Καλή Σαρακοστή...

Προσθήκη (03-03-09): Μετά από "απαίτηση" του κοινού (!) ιδού και φωτογραφία του χαρταετού μας (στα ουράνια)!
Ο χαρταετός μας στον ουρανό!